ΤΟΠΙΚΑ

Σύμβαση με το Δήμο Βόλου για καθαριότητα και πράσινο

σύμβαση-με-το-δήμο-βόλου-για-καθαριότη-689023

Αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε. για το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και την Αγριά

Τη σύναψη σύμβασης μεταξύ της ΟΛΒ Α.Ε. και του δήμου Βόλου με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών αποκομιδής, παραλαβής και διαχείρισης αστικών απορριμμάτων και καθαρισμού των χώρων της χερσαίας ζώνης στην περιοχή της Αγριάς και το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Βόλου.

Το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβάλλει η ΟΛΒ Α.Ε. ανέρχεται στις 35.000 ευρώ, που προέρχονται από τα οικονομικά ανταλλάγματα που προκύπτουν από τις παραχωρήσεις των εν λόγω χώρων σε καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Αγριά όσο και στο Βόλου.

Η χρονική διάρκεια ορίζεται σε ένα χρόνο από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Στην Αγριά η σύμβαση αφορά την περιοχή που εκτείνεται ανατολικά των εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων της εταιρείας ΕΛΙΝΟΙΛ Α. Ε. έως και το τερματικό σημείο της ζώνης λιμένα στην περιοχή Σουτραλί Αγριάς.

Το αντικείμενο των εργασιών αφορά επιπλέον εργασίες περιποίησης και αναβάθμισης του πρασίνου, συντήρησης των δαπέδων και ηλεκτροφωτισμού.

Η αποκομιδή και διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων ή αποβλήτων – καταλοίπων πλοίων που απαιτούν ειδική διαχείριση, παραμένουν έργο του Οργανισμού Λιμένα.

Στην απόφαση επισυνάπτεται έκθεσης κοστολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών με βάση το χρόνο παροχής υπηρεσιών, το προσωπικό καθαριότητας που θα απασχοληθεί, το προσωπικό για την περιποίηση του πρασίνου, αλλά και τα οχήματα που θα διατεθούν καθώς και τα αναλώσιμα.

Επιτροπή, που θα αποτελείται από δύο εκπροσώπους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωπο της ΟΛΒ, εκπρόσωπο του Δήμου Βόλου και εκπρόσωπο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, θα παρακολουθεί την ορθή τήρηση των όρων της σύμβασης.

Να σημειωθεί ότι στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Βόλου μειοψήφησε το μέλος κ. Σωκράτης Αναγνώστου, σύμφωνα με πληροφορίες, με το σκεπτικό ότι θα έπρεπε να έχει προηγηθεί συζήτηση με το Δήμο Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου