ΤΟΠΙΚΑ

Απειλές, ύβρεις και ξυλοδαρμός ~ Στο σκοτάδι με τα φώτα σβηστά

απειλές-ύβρεις-και-ξυλοδαρμός-στο-σκο-690915

Περιγράφει σε μηνυτήρια αναφορά του ο δήμαρχος Βόλου για τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης

Αποφασισμένος να προασπίσει τη νομιμότητα και την ομαλή και δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και της πόλης, δηλώνει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος προχώρησε στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, αναφορικά με τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Δημαρχείο, την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης για τη διαχείριση θεμάτων άρδευσης.

Η μηνυτήρια αναφορά, όπως ανακοινώθηκε προχθες από το δήμο, στρέφεται κατά του Θωμά Κλημόπουλου, φαρμακοποιού και κατά παντός άλλου υπευθύνου και συμμετέχοντος, ενώ ως μάρτυρες προτείνονται δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες στη σύσκεψη και στα επεισόδια.

Στη μηνυτήρια αναφορά περιγράφεται ότι το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στο χώρο συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόλου, μετά από πρόσκληση του δημάρχου, συνεδρίαζαν όλα τα εκλεγμένα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, με αντικείμενο το ζήτημα της άρδευσης.

«Αιφνιδιαστικά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εισέβαλε πλήθος προσώπων φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας πανό, άσχετο μάλιστα με τη θεματολογία της συνεδρίασης. Στην παράκλησή μου να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, ως έχουν δικαίωμα, αλλά χωρίς φωνές και πανό το πλήθος συνέχισε να φωνάζει, να υβρίζει αναγκάζοντας τη συνεδρίαση να διακοπεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά και η περιγραφή όσων ακολούθησαν, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, έχει ως εξής:

«Ολοι οι τοπικοί σύμβουλοι με ακολούθησαν στο γραφείο Δημάρχου, όπου και επιχειρήσαμε να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση, ματαίως, όπως αποδείχθηκε.

Το πλήθος, ξεκάθαρα υποκινούμενο και υπό τις οδηγίες του ανωτέρω αναφερόμενου, κινήθηκε απειλητικά εντός του εξωτερικού χώρου του γραφείου Δημάρχου, φώναζαν, απειλούσαν, έβριζαν, έσπρωχναν και χτυπούσαν τις γραμματείς του γραφείου, μέλη της δημοτικής ομάδας πλειοψηφίας, μέλη των τοπικών συμβουλίων με μοναδικό σκοπό να εισβάλλουν στο ιδιαίτερο γραφείο μου και να μας προπηλακίσουν.

Μάλιστα κατά την εισβολή τους φρόντισαν να σβήσουν όλα τα φώτα, προφανώς με σκοπό να μην μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους δράστες.

Είναι βέβαιο ότι μοναδικοί σκοποί τους ήταν η διακοπή της συνεδρίασης και η εν γένει διατάραξη της λειτουργίας του γραφείου, καθώς όταν τους ζητήθηκε (παρουσία της αστυνομίας πλέον) να σχηματίσουν επιτροπή και να εκθέσουν τις απόψεις τους ενώπιον εμού και των συμβουλίων, εκείνοι διαλύθηκαν υπό τις εντολές και πάλι του αναφερομένου.

Επειδή υπό τις ξεκάθαρες εντολές και οδηγίες του ανωτέρω αναφερομένου προσώπου διεπράχθησαν από άγνωστους δράστες ενδεικτικά τα παρακάτω αδικήματα (διατάραξη συνεδριάσεων, στάση, διέγερση, διατάραξη οικιακής ειρήνης) ή και άλλα που θα κρίνετε ως αρμόδιος, σας αναφέρω τα ανωτέρω και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες», καταλήγει η μηνυτήρια αναφορά, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Σχετικά άρθρα:

Κ. Γαργάλας για την Κίνηση Πολιτών: «Δεν υποστηρίζουμε τις πρακτικές τους»

Πόλεμος για το νερό στο Βόλο ~ Ένταση, επεισόδια και λεκτικές επιθέσεις

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου