ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν έλεγχος για τον καρκίνο του παχέως εντέρου

δωρεάν-έλεγχος-για-τον-καρκίνο-του-παχ-851206

Προληπτικό έλεγχο του παχέος εντέρου θα πραγματοποιήσει η Αντικαρκινική Εταιρεία Μαγνησίας, διανέμοντας και πάλι δωρεάν στους πολίτες του Βόλου το τεστ Haemmocult. Αυτό το τεστ η Αντικαρκινική Εταιρεία Μαγνησίας, όπως και άλλες φορές το έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, θα το ξαναμοιράσει στους πολίτες του Βόλου δωρεάν για δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 27 Απριλίου 11 π.μ. – 1 μ.μ., καθώς και την Τρίτη 28 Απριλίου 7-9 μ.μ. από την διεύθυνση Γαζή 172 στο ισόγειο και στην οικία με το όνομα της κ. Αγνής Μέλλου.
Το Haemmocult είναι ανώδυνο, εύκολο και χωρίς καμιά επίπτωση στον χρήστη του, παραδεκτό και συστήνεται σαν ένα από τα αποτελεσματικότερα προληπτικά μέτρα κατά του καρκίνου. Μπορούν και πρέπει να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι από 50 ετών και πάνω.
Ο Γιάννης Κωστής, χειρουργός ιατρός και πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας επισημαίνει ότι “όλες οι παθήσεις του εντέρου αλλά και όλου του πεπτικού σωλήνα έχουν σαν πρώτο σύμπτωμα την αιμορραγία. Στην αρχή όμως αυτή η αιμορραγία δεν είναι μεγάλη για να φανεί στα κόπρανα. Είναι πολύ ελάχιστη, μικροσκοπική, δεν γίνεται αντιληπτή παρά μόνο μετά από αρκετό διάστημα που μειώνεται ο αιματοκρίτης και υπάρχει αναιμία. Από τις πιο συχνές παθήσεις του εντέρου είναι οι λεγόμενοι πολύποδες. Αυτοί είναι διογκώσεις τοπικές στο έντερο, καλοήθεις που μικροαιμορραγούν, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Μετά από συνήθως 10 χρόνια περίπου αυτοί οι πολύποδες αλλάζουν μορφή και αρχίζουν να παίρνουν αυτή του καρκίνου. Τις πλείστες φορές ο καρκίνος του εντέρου γίνεται πάνω σε πολύποδες. Εάν όμως προλάβουμε και αφαιρέσουμε τον πολύποδα, όσο είναι ακόμη καλοήθης, αποτρέπουμε την δημιουργία του καρκίνου, ο οποίος έτσι χάνει το «έδαφος» να αναπτυχθεί. Η αφαίρεση αυτή του πολύποδα γίνεται χωρίς εγχείρηση με το κολονοσκόπιο, και χωρίς νάρκωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου