ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ν. Μαυρόπουλος για πρόεδρος στο Κοιμητήριο

ο-ν-μαυρόπουλος-για-πρόεδρος-στο-κοιμη-851206

Στην επιλογή του οικονομολόγου και δημοτικού συμβούλου Νέας Ιωνίας κ. Νίκου Μαυρόπουλου για την προεδρία του Συνδέσμου του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, κατέληξαν χθες σύμφωνα με πληροφορίες οι Δήμαρχοι Βόλου και Νέας Ιωνίας κ.κ. Βούλγαρης και Μαβίδης. Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν όπως ο κ. Μαυρόπουλος προταθεί από τους δύο Δήμους για τη θέση του προέδρου, σε μία προσπάθεια άρσης του σημερινού αδιέξοδου που έχει δημιουργηθεί.
Η πρόταση του κ. Μαυρόπουλου θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Διαδημοτικού Συνδέσμου, αφού θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, προκειμένου να ορίσει τον αντικαταστάτη του κ. Αντώνη Καφρίτσα, που προχθές με επιστολή του παραιτήθηκε από τη θέση τού 6μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.
Το δρόμο για τη λύση Μαυρόπουλου είχε προαναγγείλει με προχθεσινή επιστολή που είχε αποστείλει προς τους δύο Δημάρχους Βόλου και Νέας Ιωνίας το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου κ. Αντώνης Παππάς, ο οποίος σημείωνε εκτός των άλλων ότι «για οποιαδήποτε θέση ευθύνης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, το πρόσωπο αυτό μπορεί να προέρχεται και από τους δύο Δήμους».
Σημειώνεται ότι από το 2001 που συστάθηκε ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος του Κοιμητηρίου θα είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος θα προέρχεται από τη Νέα Ιωνία, αν τελικά τελεσφορήσει η χθεσινή πρόταση – συμφωνία των δύο Δήμαρχων.
Η υιοθέτηση της πρότασης Μαυρόπουλου φαίνεται πως αποτελεί σανίδα σωτηρίας για το Δήμαρχο Βόλου, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι που έμμεσα ή άμεσα είχαν προσεγγιστεί, είχαν εκφράσει απροθυμία για τον ορισμό τους στην προεδρία του Κοιμητηρίου, ενώ από την άλλη ήταν προφανές ότι στενοί συνεργάτες του Αλέκου Βούλγαρη εξέφραζαν τη δυσφορία τους για το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης με την Ομάδα Πλειοψηφίας του Αντώνη Καφρίτσα, που με γραπτή του δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο προ μηνών είχε ανεξαρτητοποιηθεί.
Σημειώνεται πως το προεδρείο του Συνδέσμου του Κοιμητηρίου είναι 6μελές με τρεις δημοτικούς συμβούλους από κάθε Δήμο. Από το Δήμο Βόλου μέλη στο Σύνδεσμο παραμένουν οι κ.κ. Θαν. Κουντουράς και Αντ. Παππάς και ένας τρίτος που θα ορίσει η πλειοψηφία στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ από την πλευρά του Δήμου Νέας Ιωνίας συμμετέχουν από την πλειοψηφία οι κ.κ. Μαυρόπουλος και Λημνιός και από τη μειοψηφία (τη μείζονα) ο κ. Κ. Μωυσίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου