ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα για τον «Οίκο Ευγηρίας»

πρεμιέρα-για-τον-οίκο-ευγηρίας-851206

Το έργο του Μανώλη Κορρέ «Οίκος Ευγηρίας – Ευτυχισμένη Δύσις» παρουσιάζει από σήμερα η Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου και Συνεργαζομένων – «Αθέμιτος» στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Το έργο θα παρουσιαστεί στο κοινό από σήμερα Σάββατο 25 έως και την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 9.30 το βράδυ. Πρόκειται για ένα έργο «παλιάς εποχής» γραμμένο το καλοκαίρι του 1978- με θεματική την λειτουργία ενός γηροκομείου, τις σχέσεις των τροφίμων του, τις σχέσεις παιδιών – ηλικιωμένων γονέων, ακτινογραφεί τις κοινωνικοπολιτικές ανακατατάξεις της εποχής στην Ελλάδα και την βίαιη εισβολή της τηλεόρασης στη ζωή των ανθρώπων και την επίδρασή της στις απόψεις και τις συμπεριφορές τους. Και να σκεφτεί κανείς ότι ήταν ακόμη τόσο πρώιμη η τηλεόραση, ούτε δέκα χρόνια ζωής…
«Η ζωντανή και χωρίς υπεκφυγές πένα του συγγραφέα αποτυπώνει ολοζώντανα τις σκληρές συγκρούσεις στις ανθρώπινες σχέσεις, τόσο στη κοινωνία, όσο και στην οικογένεια και τις διαπροσωπικές, περιγράφοντας ταυτόχρονα τον μάταιο πλέον πολιτικό, μετεμφυλιακό διχασμό στην Ελλάδα, αλλά και το αδυσώπητο χάσμα των γενεών. Στο γηροκομείο (οίκος ευγηρίας –sic) συμβαίνουν τα πάντα: καλή παρέα, πλάκες, εκμετάλλευση, κουτσομπολιά, ρουφιανιές, δράματα, έρωτες» σημειώνουν οι εμπνευστές της παράστασης.
Τους ρόλους ερμηνεύουν, με τη σειρά εμφάνισης, με τη σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Κωτσιάνης, Κωστής Πετρόπουλος, Νίκος Πλακόπουλος, Αριστέα Χρηστάκη, Μάγδα Ευαγγελινού, Ελένη Ευτυχίδου, Κατερίνα Φωτάκη, Βαγγέλης Κουκουγιάννης, Θανάσης Μελάκος, Αλέξανδρος Κοσμάς, Μίλτος Φωτεινάκης, Ανδρονίκη Κυριστά, Γιάννης Κόνσουλας, Ελευθερία Γιαννακέ, Λιάνα Σταθάκη και Όμηρος Κάπρι. Η τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου