ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Φωτο-νέφος μάς “φορτώνουν” ή το χουμε;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ είναι η πρωτοσέλιδη είδηση αθηναϊκής εφημερίδας ότι Βόλος και Λάρισα είναι μεταξύ των 31 πόλεων της Ευρώπης και των έξι ελληνικών, που “καλύπτονται από φωτο-νέφος”. Από το ίδιο υποφέρουν Αθήνα, Πάτρα και άλλες δύο περιοχές. Τρεις επιστήμονες -και καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- που ρωτήθηκαν χθες από το Δίκτυο ΕΡΑ Θεσσαλίας, οι δύο αποκλείουν τη φωτορύπανση. Ο τρίτος δεν απορρίπτει το “φαινόμενο Λος Αντζελες” για το δίπολο των Μεσογειακών Αγώνων λόγω κυκλοφορικού. Και το γεγονός ότι η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” επικαλείται έγκυρες πηγές, μας εμβάλλει σε ανησυχίες αλλά και υποψίες.
(΄Η μας στοχοποιούν τα κέντρα αναλύσεων ή ζούμε το δράμα της απόκρυψης του αληθούς)

Λάου λάου, γιαβρούμ…

ΛΙΓΟ ο σαματατζής Ερόγλου που εξελέγη στα κατεχόμενα, λίγο το προεκλογικό γίγνεσθαι, εμ, πολύ ήθελε να γίνει το πρωθυπουργικό ταξίδι στην Κύπρο; Κι έχεις τους επίμονους συναδέλφους της Λευκωσίας να ρωτάν διαρκώς, γιατί κανακεύουμε την Τουρκία στην ένταξή της με διάτρητο Αιγαίο.
(Ρε μεγάλε. Δεν έχεις ακούσει τίποτε για κουμπάρους, δώθε κείθε; Αϊσιχτίρ, τσογλάν…)

Οχι άλλο κάρβουνο…

ΜΩΡΕ, το ΄λεγα. Καλύτερα να τρωγα ένα μαγκάλι κάρβουνα, όταν έγραφα για τους φόβους μου γύρω από την προετοιμασία των Μεσογειακών.
(Αισθάνθηκα επικοινωνιολόγος και επικινδυνολόγος. Τώρα μ επαληθεύουν επίσημα χείλη)

Πάλι τα ψιλά Τραπεζών

Ε, ΔΙΑΒΟΛΕ, όλοι μάς εμπαίζουν. Των Τραπεζών δεν ιδρώνει τ΄ αφτί. Λένε δε λένε τα Δικαστήρια, αυτές το χαβά τους. Ας δω κι έναν διοικητή Τράπεζας με συνοδεία αστυνομικών στο αυτόφωρο…
(Όχι μόνο δανειολήπτες να οδύρονται μπροστά σε εισαγγελικά γραφεία…)

Τζιν τουγκέδαρ

ΤΩΡΑ να τηλεφώνησε ο δήμαρχος στον Καρτάλη ή ο δεύτερος στον πρώτο; Τι φοράμε για Σακοράφα; Είσαι για ένα τζινάκι; Ταιριάζει στην περίσταση.
(Ετσι, μοντελάκια πρόβαλαν στη δίμετρη γκό…ωχ, goissa θέλω να πω…)

Ως συνήθως…

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ο Θ. Νάκος υπεραμύνθηκε του υπουργού Πολιτισμού και είπε για το δήμαρχο ότι “εκτελεί κομματική εντολή”, επικρίνοντας τον Αντ. Σαμαρά για τις κομματικές επιλογές μελών της επιτροπής διοργάνωσης των Μεσογειακών.
(Σα να λέει από ποιον πλανήτη ήρθε ο δήμαρχος; Επιτροπή; Βλέπε προανακριτική συσχετισμών)

Προσυπέγραψε…

ΜΕ ΜΙΑ ευθυγράμμιση προς το δήμαρχο, ως προς την επίθεση κατά του υπουργού Πολιτισμού για τους Μεσογειακούς, ο νομάρχης έκλεισε στόματα που μιλούσαν για περίοδο βουβής διαμάχης.
(Κάποτε οι δήμαρχοι του διπόλου έλεγαν: “Γιατί μπερδεύονται στα πόδια μας οι νομάρχες;”)

Γίναμε θέαμα…

ΤΕΛΙΚΑ δεν αποκλείεται να γίνουμε θέμα και θέαμα ως πόλη στο εξωτερικό, με το πολύπαθο Κοιμητήρι και το συγκλονιστικό περιστατικό αυτοπυρπόλησης του 50χρονου εργάτη.
(Αν το αντικρίσω και στο CNN, μα το Θεό, δεν θα εκπλαγώ. Το λέω…)

Συνειρμοί…

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ διάβασα τη δήλωση του Κυρ. Μήτρου για το Κοιμητήρι. Και επικαλείται ό,τι και ο Β. Καπούλας. Το εύρημα-έλλειμμα- Καπούλα, των 166.000 ευρώ που αποκρούει ο Κουντουράς.
(Τι άλλο ν΄ αναζητώ για να κάνω συνειρμούς περί εκλογικής επανασυγκόλλησης;)

Οχι και σόουμαν…

Ω, ΜΑΓΚΑ μου, μην το βγάλουμε τον άνθρωπο του ολοκαυτώματος και σόουμαν. Σαν τον άκουσα να μιλάει, κατάλαβα ότι το προεδρείο του Κοιμητηρίου τον δούλευε για την πληρωμή του.
(Είδα σαν ένα μαύρο πανί, πριν καώ -είπε ο εργάτης. Το κόκκινο πανί, όμως, σαν ποιος να ’ναι;)

Κάτι ψιλά…

ΜΕ καθησύχασε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς για τα μήλα. Ο,τι και να εισαγάγουν, το “Ζαγορίν”, λέει, είναι άφταστο. Πουλήθηκε. Κάτι ψιλά έμειναν στα ψυγεία!).
(Τότε πού τα αδιάθετα αποθέματα; “Ψάξτε στο υπόλοιπο Αν. Πήλιο”, λέει ο πρόεδρος)

Τραγικό…

ΛΙΓΟ παρέκει, στην Καρδίτσα, χθες εκτυλίχθηκε η νέα τραγωδία. Ενας 17χρονος νεκρός, κι ένας συνομήλικός του να ψυχορραγεί -από ναρκωτικά κι οι δυο. Ναι, ρε. Αυτοδίδακτα τα παιδιά. Φτου σου.
(Αυτή είναι συμφορά, κι όχι η Σι(μ)φοράϊτ ή όπως αλλιώς τη λένε…)

Ακου μυαλό…

ΠΑΡΑ λίγο οι δράστες υποκλοπής από ΑΤΜ να στείλουν προκήρυξη στον Τύπο και να αποκαλύπτουν αυτό που η αστυνομία αρνήθηκε: Την Τράπεζα όπου έδρασαν. Για να ξέρουν οι πονεμένοι.
(Η αστυνομία απάντησε: Ααα, δεν μπορώ να ανακοινώσω για ποια πρόκειται. Κρατικό μυστικό!)

Μέτρησα υποψήφιους…

ΤΑ τηλεοπτικά πλάνα χθες, με τον ερχομό της Σοφίας Σακοράφα, αποκάλυψαν γνωστούς και άγνωστους υποψήφιους για εκλογές.
(Μαθαίνω ότι θα επιβληθούν και τηλεοπτικά προεκλογικά τέλη υποψηφίων. Να το πιστέψω;)

Επιστρατεύουν γυναίκες…

ΧΘΕΣ το ΠΑΣΟΚ με τη Σοφία Σακοράφα, σήμερα η ΝΔ με την Φεβρωνία Πατριανάκου σε εκδήλωση γυναικών στο Βόλο, να πως δένει ο γλυκό της προεκλογικής περιρρέουσας…
(Άιντε πάλι. Καλέ πού είδατε σεις εκλογές, και μείς απλώς εκδράμουμε;)

Δε μας την έβαλαν…

ΚΑΛΕ, τι υπέροχα το επιτελείο του Μαξίμου σερβίρει την είδηση της Γιούροστατ ότι πάσχουμε από έλλειμμα 5%; Σκέτο. Ούτε υποσημείωση μάς (την) έβαλαν, ούτε άλλα τινα, όπως στη Μ. Βρετανία, που τελικά ζορίστηκε στο έμπα του (οικονομικού) μορίου.
(Ετσι και τολμήσεις να κάνεις συνειρμούς, μπαγάσα Ιλαρίωνα, σ΄ έχω εκτελέσει…)

Μπόχα κρατικών…

ΜΟΥ τη σπάτε, κύριοι ελεγκτές, όταν μου λέτε ότι εντοπίσατε τόσα οχήματα χωρίς κάρτα καυσαερίων. Απορείτε, γιατί τσαντίζονται οι πολίτες;
(Μα ούτε ένα κρατικό να μη σταματήσετε και να το ταπώσετε πριν σας κάνει κατράνια;)

Σκιές από απειρία;
ΠΑΝΤΑ τρόμαζα να αναλάβω προεδρία που θα με στιγμάτιζε. Σε σκέφτομαι τ. πρόεδρε…
(Είμαι πολύ ανεπαρκής για να μη διαθέτω αυτογνωσία. Συμπαθάτε με…)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου