ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Χαμηλά κοστολόγια
Μετά την κίνηση που σημειώθηκε το Πάσχα στα ξενοδοχεία και ανέδειξε πρωταθλητή το Πήλιο στην προτίμηση των τουριστών, αλλά με βασικό χαρακτηριστικό η πληρότητα να χτυπάει κόκκινο σε όσους ιδιοκτήτες έριξαν τις τιμές τους, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας σε συνεργασία με την Ένωση Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας προχωράνε σε δράσεις για τη μείωση των κοστολογίων, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα…Να βλέπουμε δηλαδή ότι οι επαγγελματίες διαβλέπουν το κλίμα που υπάρχει στην αγορά και προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να το ανατρέψουν…
Α.Φ.

Αιχμές…
…Εξαπέλυσε ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας τόσο στο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, όσο και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου απορροής ομβρίων στο 304 ΠΕΒ στο πλαίσιο κατασκευής του περιβόητου κόμβου του Βελεστίνου. Η «μπάλα πήρε» όμως και το Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Φώτη Γκούπα, ο οποίος δεσμεύτηκε να χρηματοδοτηθεί το έργο με το ποσό των 5 εκ. ευρώ, προκαλώντας τη διαφωνία του κ. Παπατόλια. Βέβαια δεν είναι και κάτι πρωτοφανές να διαφωνεί ο Νομάρχης με το Γ.Γ., καθώς μόλις τον προηγούμενο μήνα απασχολούσαν σε καθημερινή βάση τη δημοσιότητα με τη διαφωνία τους για το δρόμο Κεραμίδι – Πουρί…
Α.Φ.

Κόσμος και ντουνιάς
Πολυπληθές το κλιμάκιο που συνόδευε την Σοφία Σακοράφα στις επισκέψεις της στους αθλητικούς χώρους που θα φιλοξενηθούν τα αγωνίσματα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Σε αυτούς βέβαια “παρεισέφρησαν” και οι επικοινωνιολόγοι που έχουν αναλάβει κατά τα λεγόμενά τους την “ανάταση” της δημοτικής αρχής του Βόλου. Πότης Παρασκευόπουλος -πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ επί διακυβέρνησης Σημίτη- και Νίκος Ντόκος ε.α. στρατιωτικός.
Α.Τ

Ενστάσεις
Το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντώνη Καφρίτσα στην ομάδα πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου, ώστε να εκλεγεί και πρόεδρος στο Σύνδεσμο, δεν το βλέπουν με καλό μάτι αρκετά μέλη της πλειοψηφίας. Άλλοι έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους “φωναχτά” και άλλοι απλά περιμένουν από το δήμαρχο να τοποθετηθεί στην ομάδα πλειοψηφίας για να πάρουν θέση… Εάν τελικά θα επιμείνουν στις ενστάσεις τους ή θα κάνουν την ανάγκη φιλότιμο… θα φανεί τις επόμενες μέρες. Τις αντιρρήσεις τους πάντως… εξωδίκως τις έχουν ήδη μεταφέρει, αν και ο δήμαρχος δεν φαίνεται να κάμπτεται.
Α.Τ

Δυσαρεστημένος
Δυσαρεστημένος φέρεται ο πρώην βουλευτής Λεωνίδας Τζανής για τους χειρισμούς που έγιναν και αφορούν στον πολιτικό του φίλο Θανάση Κουντουρά.
Ο Λεό εκτιμά ότι ο υποχρεωθείς σε παραίτηση Θανάσης Κουντουράς αφέθηκε μόνος του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ρίχνει ευθύνες στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, ανεπισήμως προς το παρόν.
Σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του πάντως δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του…
Α.Τ

Για τον αθλητισμό
Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν χθες να σφίξουν το χέρι της Σοφίας Σακοράφα. Όλοι τη θυμούνται άλλωστε ως αθλήτρια που έδινε τις μάχες απέναντι σε εξίσου μεγάλες αθλήτριες του ευρωπαϊκού στίβου, όπως η Φιλανδέζα Τίνα Λίλακ. Σε όσους φρόντισαν να της θυμίσουν ότι “αποτελούσε ίνδαλμα για την αθλητιώσα νεολαία” τη δεκαετία του 80, η Σοφία απαντούσε με ένα πολύ θερμό χαμόγελο. Χαμηλών τόνων η ίδια, ασχολήθηκε όπως έλεγε με την πολιτική, για να προσφέρει ειδικότερα στον τομέα του Αθλητισμού. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει την κυβέρνηση, η Σοφία Σακοράφα διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στο κυβερνητικό σχήμα.
Β.Κ

Visa
Με το σύνθημα «λίγα απ΄ τους πολλούς» και στόχο τα 5 εκατ. ευρώ το ΠΑΣΟΚ έχει αποστείλει 950.000 προσωπικές επιστολές σε μέλη και φίλους, οι οποίοι έως τις 31 Μαΐου θα πρέπει να καταβάλουν την ετήσια συνδρομή τους: από 12 ευρώ για αγρότες, μετανάστες, συνταξιούχους, μέχρι 500 ευρώ για βουλευτές και ευρωβουλευτές.
Στα σχέδια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ όμως, εκτός του νέου τρόπου επικοινωνίας με τα μέλη και τους φίλους και την καταβολή της συνδρομής, υπάρχει και το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα έκδοσης πιστωτικής κάρτας, που απευθύνεται και αυτή στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, οι οποίοι παρέλαβαν την προσωπική επιστολή από την Ιπποκράτους. Η κάρτα ΠΑΣΟΚ θα είναι κατά το πρότυπο της κάρτας των Νέων Εργατικών (Νew Labour) της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι και το μοναδικό μέχρι στιγμής σοσιαλιστικό κόμμα που έχει προχωρήσει στην έκδοσή της. Άντε και εις ανώτερα…
Β.Κ

Στα δύσκολα
Η Φεβρωνία Πατριανάκου… έρχεται σήμερα στο Βόλο με “ανεβασμένες μετοχές” στο εσωτερικό σκηνικό της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρείται από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, γι’ αυτό και η Ρηγίλλης την έχει επιλέξει για δύσκολες αποστολές. Εν όψει μάλιστα των ευρωεκλογών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο και της πρόωρης προσφυγής σε εθνικές εκλογές… η υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ βγαίνει … στην πρώτη γραμμή όλο και πιο συχνά…
Β.Κ

Ας μη χαθεί
η ευκαιρία
Το τριήμερο του Πάσχα ο μόνος προορισμός ο οποίος παρουσίασε αύξηση επισκεπτών σ΄ ολόκληρη τη χώρα ήταν το ορεινό Πήλιο. Όλοι οι τουριστικοί προορισμοί κατέγραψαν πτώση 30-40%. Το Πήλιο παρουσίασε μια αύξηση της τάξης του 5%. Αυτό δεν ήρθε τυχαία. Στρατηγικό πλεονέκτημα η γεωγραφική θέση και η πολιτική των ξενοδόχων που εκλογίκευσαν τις τιμές τους μέσα στην κρίση. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να διαλέξουν οι τοπικοί παράγοντες.
Χ.Μ

Το νέο Δημαρχείο
Ακούμε ότι σχεδιάζεται νέο Δημαρχείο για το Βόλο. Στα συγκεκριμένα σχέδια συμπεριλαμβάνονται και οι ανάγκες για τη Ν. Ιωνία ή η συζήτηση περί συνενώσεων είναι κουβέντα αέρα πατέρα; Ρωτάμε, γιατί από πυροτεχνήματα έχουμε χορτάσει.
Χ.Μ

Οι καθυστερήσεις
είναι πραγματικότητα
Ό,τι και να λέει στην επιστολή του ο Αλέκος Βούλγαρης, ό,τι και να απαντάει ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, η πραγματικότητα είναι μία, αδιαμφισβήτητη, αλλά και αδυσώπητη συνάμα. Έχουμε απωλέσει το 20% του διαθέσιμου χρόνου, δηλαδή μία ολόκληρη χρονιά από τις πέντε (2008 – 2013), χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει ούτε το 1% του απαιτούμενου έργου. Δεν ξέρω αν ο Βούλγαρης κάνει αντιπολίτευση ή ο Σαμαράς διορίζει κομματικούς ημετέρους, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι τα πράγματα δεν προχωράνε. Από αυτή την εφημερίδα, εδώ και έξι μήνες χτυπάμε καμπανάκια με εκτεταμένη αρθρογραφία για τις καθυστερήσεις στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος την αγνοεί, δεν ξέρει τι του γίνεται.
Χ.Μ

Χωρίς τηλεφωνική συσκευή
Εκτός χρήσης παραμένει ο θάλαμος του ΟΤΕ που βρίσκεται στην περιοχή της Νταμούχαρης, καθώς η τηλεφωνική συσκευή αφαιρέθηκε προ διμήνου περίπου από τους τεχνικούς λόγω βλάβης. Το εύλογο αίτημα που διατυπώνουν κατά συνέπεια από κοινού οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της ειδυλλιακής αυτής περιοχής, είναι η επιστροφή της τηλεφωνικής συσκευής στον εν λόγω θάλαμο από τους αρμόδιους, λαμβάνοντας υπόψη την επερχόμενη τουριστική σεζόν και κυρίως την εξυπηρέτηση του κοινού.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Παράδειγμα προς μίμηση!
Στα πάρκα, συμπολίτες, στα πάρκα! Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μήνυμα για όλους τους πολίτες τόσο του Βόλου, όσο και όλης της χώρας, μιας και στη Θεσσαλονίκη οικολογική οργάνωση έχει ξεκινήσει εκστρατεία, με την οποία προσκαλεί τον κόσμο να συγκεντρώνεται στα πάρκα της πόλης και να περνά εκεί τον ελεύθερο χρόνο του. Εμείς εδώ δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο, προτρέποντας τον κόσμο να έρθει κοντά στη φύση και να μην παρασυρόμαστε μονίμως σε αλληλοκατηγορίες για τις ελλείψεις; Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν και στο περιβάλλον και σε κάθε τομέα, το θέμα όμως είναι να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε με τον καλύτερο τρόπο!
Δ.Π

Παγκόσμια Ημέρα Γης
Εάν δεν διαβάζαμε ότι στην Αμερική γιόρτασαν χθες την Παγκόσμια Ημέρα Γης, δεν θα είχαμε πάρει χαμπάρι εμείς εδώ, που η είδηση απλά πέρασε στα ψιλά. Κατά τα άλλα αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον και για τη μείωση της ρύπανσης, κλείνουμε τα φώτα σχεδόν ένα μήνα πριν για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αρχίζουμε ανακύκλωση, αλλά την ημέρα που πρέπει δεν κάνουμε απλά τίποτα. Βέβαια αυτό μπορεί να είναι και θετικό, μόνο αν θεωρήσουμε πως προστατεύουμε το περιβάλλον και τη γη μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και δεν χρειαζόμαστε μια ειδική μέρα ως υπενθύμιση…
Δ.Π

Μόνο κι έρημο…
Τελείως άδειο έμεινε χθες το Πανεπιστήμιο, αφού κανένας δεν πάτησε το πόδι του. Η συντήρηση του υποθαλάσσιου υποσταθμού της ΔΕΗ ήταν ο λόγος που δεν υπήρχε ψυχή στο Παπαστράτος, ωστόσο κατά τις 12 το μεσημέρι το ρεύμα δεν ήταν κομμένο, όπως είχε ανακοινωθεί και προφανώς θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στις θέσεις τους. Αλλά, είπαμε, κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, μιας και δεν μας έφτασαν οι διακοπές του Πάσχα.
Δ.Π

Οχι στο χωριό, ναι στην πόλη!
Κανένας δεν θέλει να πάει στα χωριά να διδάξει, παρά μόνο στην πόλη, γι’ αυτό και τόσοι δάσκαλοι προσπαθούν να αποσπαστούν ή να βελτιώσουν τη θέση τους, ζητώντας ένα γραφείο στη Διεύθυνση ή μια τάξη μέσα στο Βόλο. Μετά σου λένε ότι το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι λειτούργημα. Μήπως τελικά λειτουργεί καλύτερα μέσα στην πόλη, γι’ αυτό τόση πρεμούρα;
Δ.Π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου