ΤΟΠΙΚΑ

Επιφέρουν σοβαρές βλάβες οι καύσεις ελαστικών

επιφέρουν-σοβαρές-βλάβες-οι-καύσεις-ε-695355

Προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος – Αντίθετος και ο δημοτικός σύμβουλος Ματθαίος Δραμητινός

Αυξάνονται οι φωνές αντίδρασης στο Βόλο κατά εταιρείας που ζητά έγκριση για την καύση ελαστικών ως καυσίμου για την παραγωγή ασβέστου.

Το θέμα έρχεται αύριο προς συζήτηση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, στη 1:30 το μεσημέρι.

Ηδη την αντίθεσή της έχει εκφράσει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, ενώ χθες με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας προειδοποιεί για σοβαρές βλάβες στη δημόσια υγεία.

Κατά της καύσης ελαστικών πήρε θέση και ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Βόλου με την παράταξη των «Δρόμων Συνεργασίας», Ματθαίος Δραμητινός.

Ο Ιατρικός Σύλλογος

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευστάθιος Τσάμης, αναφέρονται τα εξής: «Σχετικά με το θέμα συζήτησης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου για έγκριση περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων από την καύση ελαστικών της Θεσσαλικής Ασβεστοποιίας στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ως θεσμικός σύμβουλος για θέματα υγείας της πολιτείας και της κοινωνίας, αισθάνεται την υποχρέωση να επισημάνει τους κινδύνους που απορρέουν από αυτές τις πρακτικές για την υγεία των ανθρώπων.

Η έκκληση τοξικών ουσιών που παράγονται από αυτές τις καύσεις επιφέρουν σοβαρές βλάβες, επιβαρύνοντας την ήδη μολυσμένη ατμόσφαιρα της περιοχής μας από την ανεξέλεγκτη καύση διαφόρων μη επιτρεπτών υλικών, λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Πάγια θέση μας είναι η διαφύλαξη και η προάσπιση της υγείας των πολιτών, εναντίον οποιασδήποτε λογικής που δεν λαμβάνει υπόψη της το πολύτιμο αυτό αγαθό».

Ο κ. Δραμητινός

«Εμείς στους δρόμους συνεργασίας , ανατροπής και αλληλεγγύης, έχοντας την γνώση για την καύση των ελαστικών, γνωρίζοντας τον τρόπο παραγωγής των διαφόρων περιβαλλοντολογικών μελετών, την ελαφρότητα των ελκτικών μηχανισμών στον έλεγχο καλής λειτουργίας των σακοειδών φίλτρων, θα θέλαμε να επισημάνουμε στους δημοτικούς συμβούλους του Βόλου ότι οι διοξίνες, τα μικροσωμάτια PM10, PM 2,5 και τα αέρια οξείδια των βαριών μέταλλων δεν εγκλωβίζονται τα τάχαμου δήθεν φίλτρα παλαιού τύπου ασβεστάδικου, εισπνέοντας στους πνεύμονες των παιδιών μας, προκαλώντας καρκίνο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και σε τυχερούς μόνο αλλεργίες.

Δεν το καταψηφίζουμε απλά, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας και όσους δεν γνωρίζουν, αλλά ψηφίζουν με την απλή λογική, ότι το κέρδος των λίγων δεν μπορεί να σκοτώνει εμάς και τα παιδιά μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Δραμητινός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου