ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Πασχαλινό τοπίο!
Επηρέασε τόσο πολύ το Πάσχα την πόλη του Βόλου; Για ποιο λόγο όλη η Ιάσονος την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα δεν είχε φως ούτε γι’ αστείο; Όλοι αναρωτιόντουσαν τι είχε συμβεί, όμως κανένας δεν πήρε μια απάντηση. Μάλιστα μερικοί εξέφρασαν και την απορία εάν γιορτάζουμε πάλι καμιά ημέρα Γης κι έπρεπε να σβήσουν τα φώτα. Μήπως τελικά γιόρταζε μόνο η Ιάσονος; Πάντως αυτές τις λεπτομέρειες θα πρέπει να τις προσέξουν οι ιθύνοντες, καθώς ο Βόλος αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες…
Δ.Π

Και το Πάσχα συνεχίζεται…
Μισοάδεια ήταν χθες όλα τα γραφεία στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας αλλά και στο Πανεπιστήμιο, καθώς φαίνεται ότι το Πάσχα έπεσε βαρύ στους περισσότερους, που δεν σηκώθηκαν να πάνε στις δουλειές τους. Μάλιστα σε μερικά γραφεία οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, ενώ σε άλλα ήταν δυο – τρεις υπάλληλοι, που περίμεναν πώς και πώς να σηκωθούν να πάνε στα σπίτια τους. Και μετά σου λένε ότι πάμε μπροστά! Όμως πώς να πάμε μπροστά, αν δεν πάμε καθόλου (στις δουλειές);
Δ.Π

Γεμάτη η πόλη
Εκείνοι που δεν θα πρέπει να παραπονιούνται για την οικονομική κρίση είναι οι ιδιοκτήτες των καφετεριών και των μπαρ, που είδαν τα μαγαζιά τους να μην μένουν ούτε πέντε λεπτά άδεια. Φέτος στο Βόλο έγινε το αδιαχώρητο, καθώς εκτός από τους Βολιώτες ήρθαν και πολλοί επισκέπτες από άλλες πόλεις, που δεν έχασαν την ευκαιρία να δώσουν λίγη χαρά στους μαγαζάτορες. Έτσι το Πάσχα πέρασε εύθυμα για τους περισσότερους κι ελπίζουμε η συνέχεια να είναι ισάξια.
Δ.Π

Κόπηκαν και κάηκαν!
Αυξημένη δουλειά είχαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο του Βόλου την Κυριακή του Πάσχα, που προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά που κατέφθαναν είτε με κοψίματα από μαχαίρια για το αρνί είτε από εγκαύματα από τα κάρβουνα. Λίγοι ήταν φέτος όμως εκείνοι που έσπευσαν στο Νοσοκομείο με στομαχικές διαταραχές, αν και την εμφάνισή της έχει κάνει μια ίωση που ταλαιπωρεί πολλούς με πόνο στο λαιμό κα πυρετό. Μήπως τελικά το Πάσχα δεν ήταν και τόσο ανώδυνο;
Δ.Π

Συνάντηση… Kinder έκπληξη!
Σε συνάντηση τύπου «αβγό Kinder έκπληξη» βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος. Συγκεκριμένα προσκλήθηκε να παραβρίσκεται σε συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον υφυπουργό κ. Βλάχο. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος, δέχθηκε τηλεφώνημα στο οποίο τον καλούσαν εσπευσμένα στη συγκεκριμένη σύσκεψη, χωρίς όμως να του ανακοινώσουν το αντικείμενο της κουβέντας. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του προέδρου στην ίδια συνάντηση θα βρίσκονταν και πρόεδροι ή εκπρόσωποι και άλλων μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών ολόκληρης της Ελλάδας. Ελπίζουμε με το αποτέλεσμα να είστε ευχαριστημένοι, όπως τα πιτσιρίκια όταν βλέπουν το δωράκι, αφού φάνε και το σοκολατένιο αβγό…
Α.Φ.

«Τίποτα»
Με όσους δημάρχους της περιφέρειας και να μιλήσαμε σήμερα, η λέξη που έβγαινε από τα χείλη τους, μόλις τους ρωτούσαμε αν υπάρχει κανένα νέο από το Δήμο τους αυτές τις ημέρες, ήταν «τίποτα. Τι νέα να έχει μετά τις γιορτές;»… Σωστό, γιατί και οι ειδήσεις σταματάνε για το Πάσχα, σου λένε χρονιάρες μέρες τώρα, πού να τους τρέχουμε τους ανθρώπους…

Α.Φ.

Δεν τους πτοεί τίποτα…
…Τους Βολιώτες -που όπως περίτρανα αποδείχτηκε- κατέκλυσαν τσιπουράδικα, καφετέριες, κλαμπ και μπουζούκια, χωρίς να υπολογίζουν την οικονομική κρίση που όλες τις υπόλοιπες μέρες διατυμπανίζουν ότι τους μαστίζει. Μάλιστα την Μεγάλη Παρασκευή θα ήταν δώρο άδωρο να προσπαθήσει κάποιος να πάει σε τσιπουράδικο, χωρίς να έχει να έχει κάνει κράτηση για τραπέζι, γιατί όλα ήταν κλεισμένα από νωρίς…
Α.Φ.

Ενα ποτήρι
νερό…
Ενα ποτήρι νερό ζήτησε πριν ξεκινήσει τη χθεσινή συνέντευξή του ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης. Ο λόγος για να πάρει το χάπι της πίεσης που είχε ανέβει στα ύψη, το τραγικό συμβάν της Μ. Παρασκευής. Βέβαια ή συνέντευξη είχε σαν αντικείμενο να στρέψει τα βέλη κατά του Αντ. Σαμαρά, αλλά το γεγονός ότι από νωρίς βρέθηκε στο Δημαρχείο ο μέχρι χθες πρόεδρος του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Θαν. Κουντουράς, έχοντας μαζί του και τη δήλωση παραίτησης που θα διάβαζε λίγες ώρες αργότερα στο έκτακτο Δ.Σ. που είχε συγκαλέσει, οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι άλλοι ήταν οι λόγοι που είχαν οδηγήσει το αίμα του στο κεφάλι…
Α.Τ.

Στην Πελοπόννησο
Πριν τη συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι του Δημάρχου Βόλου, συγκλήθηκε σύσκεψη Αντιδημάρχων. Η σύσκεψη όμως είχε και απουσίες. Τους κ.κ. Φοινικόπουλο και Τσαμπρινό που βρέθηκαν τις μέρες του Πάσχα στην Καλαμάτα και στον Πύργο αντίστοιχα.
Α.Τ.

Οψόμεθα
Συγκρατείστε την ημερομηνία… 2 Μαΐου. Τα δημοσιογραφικά γραφεία έχουν πάρει φωτιά ότι εκείνη την ημέρα επίκειται σοβαρή ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Τι και πώς… κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς. Τα σενάρια πολλά… Ας κάνουμε υπομονή, θα δούμε..
Β.Κ

Επισφαλείς
Οργιάζουν οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΒ Θανάση Παπαδημόπουλο, που σε αναφορά του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΤΡΤ χθες το απόγευμα παρατήρησε -με αφορμή το συγκλονιστικό συμβάν με τον Βορειοηπειρώτη που απασχολούνταν στο Κοιμητήριο- ότι τα πράγματα έχουν πλέον ξεφύγει σε πολλούς Οργανισμούς του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Επίσημα στοιχεία βέβαια δεν δίνει κανείς από τους αρμόδιους Οργανισμούς για ευνόητους λόγους, ενώ οι έλεγχοι που γίνονται είναι ελάχιστοι και αυτό διότι το ΣΕΠΕ δεν έχει το ανάλογο προσωπικό για να σαρώσει… όλους τους εργασιακούς χώρους.
Και ο κάθε άνεργος… υποχρεώνεται να δουλεύει μαύρα… για να μπορέσει να εξασφαλίσει τα προς το ζην…
Β.Κ

Κλιμάκια εν δράσει…
“Οχυρώνονται” τα κομματικά επιτελεία και ετοιμάζονται για τις ευρωεκλογές και εάν τύχει και για διπλές κάλπες.
Ο συναγερμός έχει σημάνει από την προηγούμενη εβδομάδα, απλά περίμεναν και το ψήσιμο του οβελία για να εφορμήσουν μετά τα κλιμάκια στην επαρχία.
Το τι έχουμε να ακούσουμε… και να δούμε το επόμενο διάστημα, το φανταζόμαστε, απλά δεν μπορούμε ακόμη να το περιγράψουμε.
Τα δύο μεγάλα κόμματα πάντως ρίχνουν όλο το βαρύ πυροβολικό τους στη μάχη… και ό,τι προκύψει. Και για να μην ανησυχούμε, ο Βόλος έχει συμπεριληφθεί στο σκληρό πρόγραμμα… των περιοδειών, αφού αποτελεί πολιτικό βαρόμετρο… για τους “δύο αιωνίους αντιπάλους.”
Β.Κ

Υποψήφιος
ευρωβουλευτής
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές τουλάχιστον ένας από τη Μαγνησία, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ πιο συγκεκριμένα, έχει καταθέσει αίτημα να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Περισσότερα ανακοινώσιμα δεν υπάρχουν για την ώρα. Λεπτομέρειες προσεχώς.
Χ.Μ

Στο πνεύμα
των ημερών
Ποιος γνωστός, πασίγνωστος πολιτικός της Μαγνησίας τη Μ. Πέμπτη στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, απαντώντας σε ερώτηση αυτοδιοικητικού παράγοντα, απάντησε ως εξής: «Διαμοιράζουν τα ιμάτιά μου»! Είναι βέβαια κουίζ για γερούς παίκτες. Τι να πει ο χριστιανός μ΄ αυτά που βλέπουν τα ματάκια του;
Χ.Μ

Τα καλά
των επιτυχιών
Η Πετρούλα Ντελεδήμου εξελέγη το προηγούμενο Σάββατο πρόεδρος των νέων Ευρωπαίων σοσιαλιστών. Αναμφίβολα επιτυχία. Ευτυχώς η εκλογή εκτός από τις ζήλιες των εσωκομματικών αντιπάλων επιφέρει και κάποια καλά. Το θερμό συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Γιάννη Ραγκούση, η συνέντευξη – για πρώτη φορά στελέχους του ΠΑΣΟΚ – στην ιστοσελίδα του Γιώργου Παπανδρέου (Papandreou.gr) και η συμμετοχή της με την ομάδα του Γιώργου Παπανδρέου στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών στην Τουλούζ της Γαλλίας το ερχόμενο σαββατοκύριακο, είναι ορισμένα από τα καλά της εκλογής της. Βέβαια στο εξής θα πρέπει να περιμένει το πύκνωμα των εσωκομματικών μαχαιρωμάτων, όπως το πρόσφατο σχόλιο σε αθηναϊκή εφημερίδα. Έτσι είναι αυτά. Για την ακρίβεια έτσι ήταν πάντα.
Χ.Μ

Να διορθωθούν
άμεσα
Οι ατέλειες του Περιφερειακού και τα επικίνδυνα σημεία του πρέπει να διορθωθούν σήμερα κιόλας. Διαφορετικά εκ των πραγμάτων θα συκοφαντείται ένα έργο τόσο αναγκαίο για την πόλη του Βόλου. Ας το προστατεύσουν αυτοί που το έδωσαν στην κυκλοφορία.
Χ.Μ

Μύρισαν ψητό…
Οταν είσαι κολλητός του Προέδρου της Βουλής ή κουμπάρος του υφυπουργού ή έχεις την τιμή μέλος της οικογένειάς σου να είναι ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ασφαλώς δικαιούσαι να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στον πυρήνα της σημερινής εξουσίας. Αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για μια εκδήλωση μαζί με το ιδεολογικό think tank του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το «ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου»; Ασφαλώς όχι. Όταν μυρίζεσαι ψητό, όλα επιτρέπονται. Δεν μιλάμε βέβαια για τον οβελία. Αυτές οι μυρωδιές πέρασαν. Οι μυρωδιές της εξουσίας που ροδοκοκκινίζει και έρχεται είναι πιο έντονες και πιο δελεαστικές.
«Τ»

Εορταστική “επέλαση” διασήμων
Τη Σκιάθο επέλεξαν για τις πασχαλινές τους διακοπές οι γνωστοί δημοσιογράφοι Βασίλης Λυριτζής και Χρήστος Μαχαίρας, οι οποίοι διαθέτουν μάλιστα εξοχικές κατοικίες στο νησί του Παπαδιαμάντη. Στη Σκιάθο βρέθηκε επίσης οικογενειακώς η Ρίκα Βαγιάννη, η οποία δηλώνει λάτρης του ίδιου νησιού. Την ειδυλλιακή Νταμούχαρη επέλεξε αντίστοιχα η δημοφιλής ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, η οποία απόλαυσε για μια ακόμη φορά την εορταστική “απόδραση” στην πηλιορείτικη φύση, παρά τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για το μακρινό Μπαλί. Στο πλαίσιο μάλιστα της ολιγοήμερης παραμονής της στο περίφημο “Μιραμάρε” η δημοφιλής ηθοποιός συναντήθηκε με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το θέμα συζήτησης που αναπτύχθηκε σε απολύτως εγκάρδιους τόνους.
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου