ΤΟΠΙΚΑ

Μεταπασχαλινή αμνησία…

μεταπασχαλινή-αμνησία-851206

Χθες πρώτη εργάσιμη μέρα μετά τις αργίες του Πάσχα, θα περίμενε ο οποιοσδήποτε ότι στο Δήμο Βόλου θα ασχολούνταν με αυτό το δραματικό γεγονός που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, λίγο πριν την περιφορά του Επιταφίου στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο. Εκεί όπου ένας 50χρονος οικονομικός μετανάστης, σε μία πρωτοφανή κίνηση απελπισίας, αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί, προσπαθώντας να λάβει τα δεδουλευμένα του. Ένα γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στα τοπικά χρονικά. Αληθινή μαχαιριά στον εφησυχασμό όλων ημών των νοικοκυραίων, που δεν θελήσαμε να χαλάσουμε με γκρίζες ειδήσεις την ατμόσφαιρα της τετραήμερης αργίας που ακολουθούσε…
Εμείς οι αφελείς εκπρόσωποι του Τύπου, όταν χθες το πρωί πήραμε την πρόσκληση για τη συνέντευξη του Δημάρχου το μεσημέρι, ήμασταν βέβαιοι ότι το περιεχόμενό της θα περιστρέφονταν γύρω από το δραματικό γεγονός της Μ. Παρασκευής. Πολλώ δε μάλλον που μισή ώρα πριν ο πρώην Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπούλας έσπευδε να παράξει επιπρόσθετα στοιχεία και, αν μη τι άλλο, να δώσει τη δική του διάσταση για το δραματικό συμβάν. Μολονότι κάποιοι συνάδελφοι στηλίτευαν την εμμονή του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας για το θέμα, κανείς δεν είπε ότι κινούνταν εκτός πραγματικότητας. Το αντίθετο μάλιστα. Άλλωστε τα πρωτοσέλιδα και των τριών τοπικών καθημερινών εφημερίδων, που εκδόθηκαν λίγες ώρες πριν το Αναστάσιμο Φως, μαρτυρούσαν, με πολύ μικρές αποκλίσεις το καθένα, ότι ήταν κοινός τόπος η διαπίστωση των ΜΜΕ πως το συμβάν της αυτοπυρπόλησης του οικονομικού μετανάστη ήταν ένα γεγονός, που δεν συμβαίνει κάθε μέρα και επομένως δικαιωματικά πήρε τη θέση του στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων. Το γεγονός ότι υπερκάλυψε ακόμη και την είδηση που αφορούσε την απόδοση στην κυκλοφορία του περιφερειακού δρόμου, από Λαρίσης μέχρι Γορίτσα, μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια παλινωδιών και αναβολών, λέει πολλά.
Αντ΄ αυτού οι συνάδελφοι του δημοτικού ρεπορτάζ που κλήθηκαν να καλύψουν τη συνέντευξη του Δημάρχου έπεσαν από τα σύννεφα. Καμία αναφορά στο γεγονός. Αποτυχημένη απόπειρα αποσιώπησης του τραγικού συμβάντος. Καμία νύξη. Και μέχρι χθες καμία κίνηση αλληλεγγύης από τα συνδικάτα. Μοναδική εξαίρεση τα φυλλάδια που μοίρασε το ΠΑΜΕ στο κέντρο του Βόλου. Ένας μετανάστης λιγότερος. Μία ακόμη θέση κενή που θα καλυφθεί από κάποιον ντόπιο. Μία ακόμη πτυχή λιγότερη της προ πολλού χαμένης μας αξιοπρέπειας. Της δικής μας, της πόλης και της Δημοτικής μας Αρχής.
Κατά τα λοιπά Χριστός Ανέστη. Ντροπή μας…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου