ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώνουν λάδι για απόρους

συγκεντρώνουν-λάδι-για-απόρους-696623

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αναπτύσσει ο Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος»

Ποικίλες κοινωνικές δραστηριότητες αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», συμβάλλοντας παράλληλα αποφασιστικά στην προώθηση των τοπικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος Σύλλογος συγκεντρώνει ποσότητες λαδιού και ελαιών, προκειμένου να διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς, απευθύνοντας κάλεσμα σε όσους παραγωγούς επιθυμούν, να συνδράμουν την προσπάθεια.

Οι κοινωνικοί σκοποί του Συλλόγου περιλαμβάνουν την προσφορά τοπικών προϊόντων για τα συσσίτια των Εκκλησιών, την ενίσχυση ανήμπορων κατοίκων της περιοχής, αλλά και την συνδρομή της κοινωνικής δράσης που αναπτύσσει το Στέκι Αλληλεγγύης και Οικολογίας.

Αντίστοιχες ποσότητες λαδιού και ελαιών, θα διατεθούν για διαφημιστικούς και προωθητικούς σκοπούς, στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης, με το Δήμο Αθηναίων, του Φεστιβάλ Παραμυθιού, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, από 16 έως 23 Μαρτίου του 2015.

«Στόχος μας είναι να προωθήσουμε το λάδι, τις ελιές, τα μήλα και τα υπόλοιπα προϊόντα που έχουμε στο χωριό μας, σε άλλες αγορές, ενημερώνοντας παράλληλα τους ενδιαφερόμενους, που μπορούν να τα προμηθευτούν» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Ραμματάς, για να προσθέσει ότι «θα διαφημίσουμε τα τοπικά προϊόντα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί».

Στόχος και φιλοδοξία του Συλλόγου είναι να διοργανωθούν και άλλες συναφείς εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν παράλληλα την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Στο μεταξύ, ο ίδιος Σύλλογος διένειμε σε 24 άπορα, μοναχικά άτομα της περιοχής, ισάριθμα πακέτα με τρόφιμα και δώρα, τα οποία προσέφεραν επαγγελματίες της περιοχής, προτρέποντας παράλληλα τους ελαιοπαραγωγούς να προσφέρουν σημαντικές ποσότητες λαδιού στο κοινωνικό παντοπωλείο, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών δεκάδων απόρων.

Στο μεταξύ, όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να προσφέρουν λάδι ή ελιές για τους κοινωνικούς σκοπούς του συλλόγου και να καταχωρηθούν στον κατάλογο προώθησης ελαιοπαραγωγών που καταρτίζεται, καλούνται να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. στα τηλέφωνα 6945797608 και 6973215361.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου