Σφράγισε την τοπική Εκκλησία ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Τελευταία ενημέρωση: 2015-01-28, 19:36:08
Σφράγισε την τοπική Εκκλησία ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Μνημόσυνο τελέστηκε από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος 

Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε σήμερα τη μνήμη του αειμνήστου Ποιμενάρχου της, Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος, επτά χρόνια μετά την εις Κύριον εκδημία του.

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, τον οποίο πλαισίωσαν αρκετοί κληρικοί και πλήθος κόσμου. Το παρών έδωσε, ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό. Ο κ. Δαμασκηνός χαρακτήρισε «σεβαστή πνευματική προσωπικότητα» τον Μακαριστό, υπογραμμίζοντας ότι «θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ και να υψώνει τη φωνή του, εμψυχώνοντας τους πιστούς» σε δύσκολους καιρούς. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι «ο Μακαριστός βρίσκεται δίπλα στους Αγίους και μεσιτεύει για μας, ενισχύοντάς μας στην αγώνα της ζωής μας».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε με συγκίνηση στο Μακαριστό προκάτοχό του, λέγοντας ότι «ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σφράγισε καταλυτικά με το έργο του την Τοπική μας Εκκλησία και παραμένει ζωντανός στη σκέψη και στην καρδιά όλων μας. Σφράγισε, όμως και όλη την Εκκλησία της Ελλάδος, σε μια κρίσιμη εποχή, διδάσκοντας τί σημαίνει ζωντανή Εκκλησία, αληθινή φιλοπατρία, διακονία του λαού και του Ελληνισμού. Στεκόμαστε ευγνώμονες, κρατούμε ζωντανή τη μνήμη του και εμπνεόμαστε από εκείνον, ελπίζοντας να αναδειχθούμε αντάξιοι διάδοχοί του».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=