ΤΟΠΙΚΑ

1.960 μερίδες φαγητού από την τοπική Εκκλησία

1-960-μερίδες-φαγητού-από-την-τοπική-εκκλη-697379

Εγκαινιάζεται το 27ο Σπίτι Γαλήνης στην ενορία του Αγίου Τρύφωνα

Ζεστό φαγητό προσφέρεται καθημερινά σε 1.960 άπορες οικογένειες στα 26 Σπίτια Γαλήνης που λειτουργούν στη Μητροπολιτική περιφέρεια, ενώ τις προσεχείς μέρες εγκαινιάζεται το 27, κατά σειρά, στην ενορία του Αγίου Τρύφωνος, που βρίσκεται στην περιοχή Νεαπόλεως.

Τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος Βόλου, όπου την παραμονή στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Αμέσως μετά θα τελεστούν τα εγκαίνια του 27ου Σπιτιού Γαλήνης της Τοπικής Εκκλησίας. Το νέο Σπίτι Γαλήνης που εδρεύει στον υπόγειο χώρο του Ιερού Ναού της ενορίας, έρχεται να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες σίτισης των εμπερίστατων αδελφών της περιοχής και προστίθεται στο μεγάλο δίκτυο κοινωνικής φροντίδας και προσφοράς της Τοπικής Εκκλησίας, χάρη στο οποίο 1.960 συμπολίτες μας βρίσκουν, όπως προαναφέρθηκε, το καθημερινό τους φαγητό στις ενορίες του Βόλου και της περιφέρειας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 5 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Τρύφωνος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου