ΤΟΠΙΚΑ

Τόνοι κρεάτων χωρίς τιμολόγια

τόνοι-κρεάτων-χωρίς-τιμολόγια-851206

Σε κρεοπωλεία του Βόλου… αλώνιζαν περίεργες ώρες χονδρέμποροι κρεάτων από άλλους νομούς, προκειμένου να τους προμηθεύσουν με σφάγια ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Φορτηγά-ψυγεία φαίνεται ότι ακολούθησαν αρκετές φορές τη διαδρομή προς τη Μαγνησία τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς όμως να έχουν εκδώσει τιμολόγια πριν την έναρξη του δρομολογίου, όπως η νομοθεσία προβλέπει και στα οποία υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφεται ο παραλήπτης και η συνολική παραγγελία.
Χονδρέμποροι άλλων περιοχών γύριζαν στους δρόμους τα φορτηγά-ψυγεία με τόνους κρεάτων. Ακολουθώντας τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», έδειχναν τα σφάγια στους κρεοπώλες, τους έδιναν τη δυνατότητα να διαλέξουν εκείνη τη στιγμή τις ποσότητες που ήθελαν να προμηθευτούν και μετά την αγοραπωλησία έκοβαν τιμολόγιο.
Κινούνταν περίεργες ώρες στην ντόπια αγορά, γνωρίζοντας ότι αποτελεί παράβαση η διακίνηση κρεάτων χωρίς προηγουμένως να έχει εκδοθεί τιμολόγιο. Για να μη γίνουν αντιληπτοί, το «παζάρι» γίνονταν είτε στη διάρκεια του σαββατοκύριακου –μετά το τέλος λειτουργίας της αγοράς- γύρω στα μεσάνυχτα ή κοντά στο ξημέρωμα.
Ένα από τα φορτηγά-ψυγεία ωστόσο έπεσε στον έλεγχο της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Μαγνησίας. Η υπηρεσία αξιοποίησε προσεκτικά καταγγελίες που έγιναν από ντόπιους χονδρεμπόρους κρεάτων, των οποίων τα οικονομικά συμφέροντα θίγονται.
Το φορτηγό ακινητοποιήθηκε από κλιμάκιο ελεγκτών, λίγο πριν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με κρεοπώλη για την αγοραπωλησία αμνοεριφίων. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ψυγείου θα βρεθεί αντιμέτωπος με υψηλό πρόστιμο για την αγορανομική παράβαση σχετικά με τη μη έκδοση τιμολογίου πριν την έναρξη του δρομολογίου για τη μεταφορά του εμπορεύματος που έχει παραγγελθεί.
Εκείνο που διευκρινίστηκε είναι ότι η παράβαση δεν σχετίζεται με την ποιότητα των κρεάτων, αλλά με τη διαδικασία μεταφοράς τους.
Στο μεταξύ, τους εξονυχιστικούς ελέγχους στην τοπική αγορά κρέατος συνεχίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας και μικτά τους κλιμάκια.
Σύμφωνα με την εικόνα που είχαν μέχρι χθες οι υπηρεσίες, η τοπική κρεαταγορά λειτουργεί άψογα και κανένα κρούσμα «βαφτισμένων» κρεάτων σε ελληνικά ή άλλες παραβάσεις σχετικά με την ποιότητά τους δεν έχουν διαπιστωθεί.
Η τιμή για το αρνί έχει καθοριστεί από 8 έως 8,5 ευρώ το κιλό, ενώ για το κατσίκι από 9 έως 9,5 ευρώ.

Λαϊκές αγορές
Με απόφαση νομάρχη οι λαϊκές αγορές σήμερα Μ. Παρασκευή θα λειτουργήσουν στον δήμο Βόλου από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και στο δήμο Αλμυρού από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ.
Η Διεύθυνση Εμπορίου εφιστά την προσοχή των πωλητών των λαϊκών αγορών για την πιστή τήρηση του ωραρίου προς αποφυγή επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου