ΤΟΠΙΚΑ

Με αίθριο καιρό το Πάσχα στη Μαγνησία

με-αίθριο-καιρό-το-πάσχα-στη-μαγνησία-851206

Με καλό καιρό θα εορταστεί το Πάσχα, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά καλός μέχρι το μεσημέρι, οπότε και αναμένονται νεφώσεις με βροχές τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στις ορεινές περιοχές.
Στη Μαγνησία ειδικότερα ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη διάρκεια της μέρας, διευκολύνοντας τους εκδρομείς, αλλά και όσους ψήσουν τον οβελία τους παραδοσιακά στην ύπαιθρο.
Γενικά τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα είναι σε υψηλά επίπεδα και η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός προβλέπεται μέρα – μέρα ως εξής: Τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικοί αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Το Μεγάλο Σάββατο θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και στα ορεινά θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό αιγαίο βόρειοι, βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ανήμερα του Πάσχα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται και πάλι αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου