ΤΟΠΙΚΑ

Φιλική νίκη με φιλανθρωπικό σκοπό

φιλική-νίκη-με-φιλανθρωπικό-σκοπό-851206

Φιλική νίκη με αντίπαλο τον Πύρασο πέτυχε χθες η Νίκη Βόλου με σκορ 2-1. Ο αγώνας που διεξήχθη στην Νέα Αγχίαλο είχε φιλανθρωπικό σκοπό, ωστόσο για τους προπονητές των δύο ομάδων ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δουν τους παίκτες τους να αγωνίζονται.

Το α΄ μέρος
Με σχήμα 4-4-2 ξεκίνησε τον χθεσινό αγώνα ο τεχνικός της Νίκης Βόλου Βέλικο Ντόβενταν, χρησιμοποιώντας τους παίκτες του σε σχήμα ρόμβου στη μεσαία γραμμή. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Νάνι, με τον Καντιμοίρη να έχει πάρει άδεια να απουσιάσει από το χθεσινό φιλικό. Στην αμυντική γραμμή ο Σβανιάς έπαιξε ως δεξί μπακ, με τον νεαρό αμυντικό να έχει την πρώτη του επίσημη συμμετοχή την περασμένη Κυριακή με τον Μακεδονικό. Από την άλλη σε μία θέση πρωτόγνωρη για αυτόν αγωνίστηκε ο Χουστουλάκης, που χρησιμοποιήθηκε ως αριστερό μπακ. Το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν για ακόμη μία φορά ο Μακράκης με τον Σωτρίνη, τη στιγμή που ως αμυντικό χαφ χρησιμοποιήθηκε ο Μάγγος. Στη δεξιά πλευρά και ως δεξιός μέσος κινούνταν ο Λιάρος, ενώ αντίστοιχο ρόλο στα αριστερά είχε ο Μωυσίδης. Μπροστά τους βρέθηκε ο Νίκος Στάμος και το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Βούλγαρης και Αστράουσκας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφθασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, όταν στο 3ο λεπτό ο Βούλγαρης βγήκε απέναντι από τον Στούκα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 17ο λεπτό ο Φασουράκης βρήκε με όμορφη πάσα τον Πάσσιο, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ υπέρ του Πυράσου. Εννέα λεπτά μετά ο Βούλγαρης εκμεταλλεύθηκε πάσα του Λιάρου και προσπάθησε εκ νέου να σκοράρει. Ο Στούκας έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή πλευρά της εστίας και έδιωξε προς στιγμήν τον κίνδυνο και την μπάλα. Εκεί όμως που έφθασε ο επερχόμενος Αστράουσκας την έσπρωξε στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 1-1.

Με αλλαγές στην επανάληψη
Στην επανάληψη η Νίκη παρουσιάστηκε με νέα σχεδόν ενδεκάδα, μιας και ο μόνος που συνέχισε από το πρώτο μέρος ήταν ο Σβανιάς. Κάτω από τα δοκάρια χρησιμοποιήθηκε ο Τάσσος και στην άμυνα πέραν του Σβανιά έπαιξαν οι Τσερέπι και Γουνελάς ως στόπερ και ως αριστερό μπακ ο Καρυώτης. Στη μεσαία γραμμή ο Πανακούλιας έπαιξε ως αμυντικό χαφ. Στα δεξιά κινούνταν ο Ριβελίνο και ο Γεωργιάδης ήταν στα αριστερά. Στην επίθεση Κωνσταντινίδης Μπέγκουα και Μπονβίν συνέθεσαν μια επιθετική τριάδα, αλλά στη συνέχεια ο Κωνσταντινίδης έπαιξε ως δεξί μπακ και τον Σβανιά αντικατέστησε ο Τσεκιτσίδης, που πήρε θέση στο κέντρο και πίσω από τους δύο επιθετικούς, που ήταν πλέον ο Μπονβίν με τον Μπένγκουα. Στο 48’ ο Κωσνταντινίδης, αν και βρέθηκε σε καλή θέση, δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως θα έπρεπε και έτσι έμεινε το 1-1. Στο 53’ ο Κώστας Κίτσος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σπύρου, ενώ δύο λεπτά μετά ο Γουνελάς έκανε το πλασέ, αλλά την μπάλα πάνω στην γραμμή έδιωξαν οι παίκτες του Πυράσου. Στο 60’ ο Κίτσος έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά σε δοκάρι, προσπαθώντας αυτή την φορά να σκοράρει με σουτ. Όμως παρότι ο Πύρασος δικαιούνταν το γκολ, αυτό ήρθε για την Νίκη, όταν ο Μπένγκουα εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφθασε στην περιοχή των γηπεδούχων. Ο Πανακούλιας προσπάθησε με δύο διαδοχικά σουτ να νικήσει τον Τσιλίγκο, αλλά δεν τα κατάφερε, κάτι που έκανε ο Τσερέπι, που πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 1-2. Η Νίκη θα μπορούσε να σκοράρει εκ νέου, αλλά το σουτ του Μπονβίν πέρασε άουτ στο 72’. Στο 73’ ο Κώστας Κίτσος είχε ακόμη ένα δοκάρι και έφθασε έτσι τα τρία στη χθεσινή αναμέτρηση. Τέλος στο 77’ ο Φασουράκης προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Τάσσο, ωστόσο η προσπάθειά του δεν στέφθηκε από επιτυχία, απέσπασε όμως το χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου