ΤΟΠΙΚΑ

Ξαναχτύπησαν λογαριασμούς από ΑΤΜ

ξαναχτύπησαν-λογαριασμούς-από-ατμ-851206

Του ξάφρισαν 2.000 και πλέον ευρώ από την πιστωτική κάρτα με το ίδιο κόλπο υποκλοπής κωδικών ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ της EUROBANK στο Βόλο.
Κόκκαλο έμεινε προχθές Βολιώτης συνταξιούχος, μόλις έλαβε τον λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας που έχει στο όνομά του.
Ούτε λίγο ούτε πολύ εφέρετο να είναι “χρεωμένος” με 2.200 ευρώ, τα οποία φυσικά ποτέ δεν ξόδεψε ούτε και έκανε ανάληψη.
Ο άτυχος συνταξιούχος στις αρχές του προηγούμενου μήνα είχε ενημερωθεί από την τράπεζα ότι άγνωστοι είχαν υποκλέψει τον κωδικό του και ότι ακυρώνεται η πιστωτική του κάρτα, προκειμένου να εκδοθεί καινούργια.
Νωρίτερα ο ίδιος, όπως και εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και εκπαιδευτικοί, είχαν χρησιμοποιήσει το ίδιο ΑΤΜ στη 2ας Νοεμβρίου και εκ των υστέρων αντιλήφθηκαν ότι είχαν κάνει φτερά χρήματά τους.
Αγνωστοι είχαν στήσει μηχανισμό απεικόνισης και καταγραφής των προσωπικών κωδικών τους, αδειάζοντας στη συνέχεια τους τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας αλλά και πιστωτικές κάρτες.
Ο Βολιώτης συνταξιούχος προχθές απευθύνθηκε στην τράπεζα, παραλαμβάνοντας το λογαριασμό και κατέθεσε τη σχετική αίτηση με την οποία ενημερώνει την τράπεζα ότι δεν αναγνωρίζει καμία τέτοια συνναλαγή.
Σημειώνεται ότι για την απάτη βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα
με εντολή της Εισαγγελέας Βόλου κ. Νίκη Μπόλη, που ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση μετά τη μήνυση που κατέθεσε ένας εκ των παθόντων πριν από περίπου ένα μήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου