ΤΟΠΙΚΑ

«Βλέπει» διπλές κάλπες ο Γιώργος Παπανδρέου

βλέπει-διπλές-κάλπες-ο-γιώργος-παπα-851206

Πιθανή πλέον θεωρεί την διεξαγωγή διπλών εκλογών τον Ιούνιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη ΝΔ, όπως τόνισε στη διάρκεια εισήγησής του στην, υπό την προεδρία του, συνεδρίαση του Επιτελικού Κύκλου Οικονομίας του Κινήματος.
«Είναι πλέον πιθανές οι διπλές εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι η «τελευταία άμυνα της ΝΔ είναι το ‘όλοι ίδιοι είναι’» και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι», ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει την πολιτική βούληση να βάλει τέλος στην φαυλότητα, αλλά η ΝΔ δεν την έχει.
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μνημείο κακοδιαχείρισης την τελευταία πενταετία, με «την δημοσιονομική εκτροπή να συνεχίζεται, τη δημοσιονομική κρίση να έχει την υπογραφή της ΝΔ και να συνεχίζεται η σπατάλη υπέρ μικρών και μεγάλων συμφερόντων».
Σε ό,τι αφορά το πακέτο των 28 δις ευρώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτά δεν έχουν πιάσει τόπο, με την κυβέρνηση και τις τράπεζες να μην έχουν ανταποκριθεί, ούτε καν στις τυπικές υποχρεώσεις τους.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, έκανε λόγο για «πολύ ρευστό πολιτικό κλίμα» και «υποθέσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε παραπομπή στελέχη της ΝΔ», προσθέτοντας ότι (υπό αυτό το πρίσμα) «είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα διπλών εκλογών».

Απάντηση Ευ. Αντώναρου
Απαντώντας στα παραπάνω, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, τόνισε ότι «όσοι εκλογολογούν προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ούτε τι συμβαίνει στη χώρα, ούτε τι συμβαίνει στον κόσμο ολόκληρο».
«Εξυπηρετούν δικά τους μικροκομματικά συμφέροντα και τίποτα άλλο», δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε με τρόπο ξεκάθαρο και ότι η συζήτηση απλώς και μόνο τροφοδοτεί την εκλογολογία που δεν έχει καμία βάση στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, κάνοντας λόγο για βουλιμία για εξουσία που έχουν, αν όχι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου όσοι βρίσκονται γύρω και δίπλα του.
Για τις θέσεις του κ. Παπανδρέου ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την οικονομική κρίση, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι προφανώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «επέστρεψε στις εξωπραγματικές θέσεις που εξέφραζε προ μηνών» και «τώρα φαίνεται ξανά ότι δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη διεθνούς οικονομικής κρίσης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου