ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Περιπλανώμενοι τουρίστες
Τα ’παιξαν οι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί το Βόλο από την απότομη αλλαγή του καιρού, όμως δεν πτοούνται και συνεχίζουν να κυκλοφορούν με την σαγιονάρα, ενίοτε και παντόφλα λαστιχένια με την κάλτσα μέχρι το γόνατο και το κλασικό κοντομάνικο στους δρόμους της πόλης. Βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που ρωτούν τους περαστικούς, γιατί ο καιρός είναι μουντός και βροχερός και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πάντως να πούμε πως οι τουρίστες δίνουν μια άλλη νότα στην καθημερινότητα και κάνουν πολλούς από εμάς να χαμογελάμε!
Δ.Π

Ολα στη φόρα!
Με αγωνία περιμένουν οι πρυτανικές αρχές το πόρισμα της ασφάλειας για τη διάρρηξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τα χρήματα που κλάπηκαν είναι αρκετά, όμως δεν είναι το μόνο μελανό σημείο όλης της ιστορίας. Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, καθώς μιλάμε για ένα δημόσιο φορέα, ένα δημόσιο κτίριο και χρήματα που βγήκαν από τις τσέπες του ελληνικού λαού. Το γεγονός όμως ότι το Πανεπιστήμιο γίνεται γνωστό μέσα από παράνομες πράξεις κι όχι μέσα από το σημαντικό έργο που επιτελείται πρέπει επιτέλους να λάβει ένα τέλος. Η τοπική κοινωνία στηρίζει το Ίδρυμα και γι’ αυτό και ζητά τη διαλεύκανση του μυστηρίου…
Δ.Π

Προσοχή μέχρι ενός σημείου
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι κατεβαίνουν στην αγορά του Βόλου, μιας και έχει γεμίσει με επαίτες. Σε κάθε γωνιά υπάρχει κι από ένας, είτε ανήλικος είτε ενήλικος, κι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει κατά τη διάρκεια των εορτών. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο να αρνηθείς να δώσεις τη βοήθειά σου σε κάποιον που τη χρειάζεται τη στιγμή που είσαι πιο προνομιούχος από εκείνον. Άγιες μέρες έρχονται, καιρός είναι να κάνουμε και καμιά καλή πράξη.
Δ.Π

Πράσινο το Χωριό
Να γίνει πράσινο και βιοκλιματικό το Μεσογειακό Χωριό πρότεινε το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του κ. Σωκράτη Αναγνώστου κι αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το σκεφτούν άλλοι φορείς πρώτα. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ! Όμως η προαναφερθείσα ρήση δεν θα πρέπει να συνοδεύει την ανέγερση του Χωριού, η οποία κατά κοινή ομολογία έχει αργήσει πολύ… Δ.Π

Κλίμα ασφάλειας…
…Και όχι ανασφάλειας θα πρέπει να δημιουργηθεί στους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας, καθώς όπως τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος, άσχετα με τα όσα λένε οι διάφοροι «καλοθελητές», οι ελαιοπαραγωγοί της Μαγνησίας εντάσσονται τελικά στους αγρότες που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ενισχύσει με αποζημίωση για την αναπλήρωση του εισοδήματός τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ το συνολικό ποσό με το οποίο θα ενισχυθούν οι ελαιοπαραγωγοί θα ανέλθει στα 75 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 50 εκατομμυρίων που αρχικώς είχαν προβλεφθεί. Εντός των ημερών αναμένεται και ο καθορισμός από τον ΕΛΓΑ της στρεμματικής ενίσχυσης που θα δοθεί στους ελαιοπαραγωγούς.
Α.Φ.

Και καλά κρατεί
Είχαμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό να παρακολουθούμε αντιδικίες κυρίως στα δημοτικά συμβούλια των Δήμων της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας. Ήταν λίγο πιο θερμοί από τους άλλους και η αλήθεια είναι πως οι εκεί πλειοψηφίες και μειοψηφίες μερικών δήμων βρίσκονται σε συνεχή διαμάχη για διάφορα θέματα. Τώρα όμως βλέπουμε ότι και στην Αγριά το έχουν πάρει στα σοβαρά το άθλημα…Ευκαιρία δεν χάνουν για αντιδικίες…
Α.Φ.

Να πιάσουν τόπο
Πάντως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, πως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αγριάς κ. Νίκος Στόϊκος δεν σταμάτησε χθες να προσπαθεί να διευκρινίσει πως όχι μόνο είναι θετικός στην ανακύκλωση, αλλά και θα βοηθήσει τα μέγιστα, εφόσον όμως υπάρχει μια πρόταση επί της ουσίας. Για τα πρακτικά σας η απάντηση του Δημάρχου ήταν no comments, κοινώς «χωρίς λόγια. Δεν μπορώ να σχολιάσω μια τέτοια κίνηση», είπε…
Α.Φ.

Ο αρμόδιος και ο αναρμόδιος!
Ο ένας είναι αναρμόδιος και όλα ωραία και καλά. Ο λόγος για την αφόρητη δυσοσμία στον Ξηριά στο σημείο της Μπουρμπουλήθρας. Ο αρμόδιος τι κάνει; Εκτός από το να στέλνει έγγραφα και να ζητά λύση από τον αναρμόδιο, ρωτάμε να μάθουμε…
Α.Φ.

Ο Γιώργος
στην έκθεση
Το περίπτερο της Μαγνησίας στην έκθεση για το Φεστιβάλ Ελιάς επισκέφτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου…
Φωτογραφήθηκε μάλιστα στο περίπτερο και απέδωσε τα εύσημα για την παρουσία της Μαγνησίας. Περιττό να πούμε τι χαρά έκανε ο Δημήτρης Μεργιαλής και όσοι βρέθηκαν εκεί την ώρα της επίσκεψης.
Το φωτοστιγμιότυπο είναι χαρακτηριστικό…

Πασχαλινό “δώρο”
Ωραίος πασχαλινός μπουναμάς για εργαζόμενους. Να τους ανακοινώνει ο εργοδότης εμμέσως πλην σαφώς ότι εάν δεν αποδεχτούν άδεια άνευ αποδοχών θα προχωρήσει σε απολύσεις.
Και να φανταστεί κανείς ότι εάν υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να ξεκινήσει από την κανονική άδεια…
Μέσα στο γενικό χαμό προτιμότερο αυτό από την άδεια άνευ αποδοχών ή τις απολύσεις. Μ αρέσει μετά που υπάρχουν ορισμένοι συνδικαλιστές που βλέπουν ανάκαμψη επειδή… μαζεύτηκαν ορισμένοι εργοδότες προς το παρόν όπως φαίνεται και ας ελπίσουμε ότι δεν θα ζήσουμε κακές στιγμές στην περιοχή μας. Φτάνει πια.
Β.Κ

Τους άφησε
κόκκαλο
Τους αιφνιδίασε χθες ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος με την πρόταση που έκανε να ζητηθεί παρέμβαση από τον Εισαγγελέα εάν ο ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ και ο ΣΕΠΕ δεν δώσουν μέχρι αύριο στοιχεία για την ανεργία και την απασχόληση…
Κόκκαλο έμειναν αρκετά μέλη της διοίκησης, ενώ ο γραμματέας Γιώργος Κίτσιος κράτησε σαφείς αποστάσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι χολώθηκε από την πρωτοβουλία του προέδρου, φαίνεται όμως ότι η ιστορία θα δικαιώσει τον πρόεδρο, αφού και στην Καβάλα… έκαναν τους ανήξερους οι υπηρεσίες και μόλις παρενέβη ο Εισαγγελέας άρχισαν μετά να κελαηδάνε χαρτί και καλαμάρι… όλα τα στοιχεία.
Τώρα, γιατί ακόμη και στους καθ ύλην αρμόδιους φορείς δεν τα δίνουν, είναι άλλο θέμα, που αφορά στις εκάστοτε διοικήσεις… των Οργανισμών.
Β.Κ

Τροπάρια
Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η μόνιμη επωδός με την οποία εστιάζει την κριτική του στη Δημοτική Αρχή Μαβίδη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κ. Χαλέβας είναι η λέξη «προχειρότητα». Σε κάθε ευκαιρία δεν χάνει ευκαιρία να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο προσδιορισμό, με αποτέλεσμα να δίνεται η αίσθηση ότι μ΄ αυτό το σλόγκαν θα πορευθεί μέχρι τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Το πήραν γραμμή φαίνεται οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και άρχισαν τη διακωμώδηση. Όταν λοιπόν ο Κ. Χαλέβας μίλησε για προχειρότητα με την οποία έλαβε ο Δήμος την απόφαση για την ανάληψη της ανακύκλωσης, πήρε το λόγο ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημ. Φασούλας, που άδραξε τη σημειολογία της χθεσινής ημέρας για να σημειώσει ότι «την ημέρα που στις εκκλησίες ψάλλεται το Τροπάριο Κασσιανής, η μείζονα μειοψηφία… πιπιλίζει το τροπάριο της προχειρότητας, για ένα Δήμο που ακολούθησε ό,τι έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια 400 Δήμοι σε ολόκληρη την Ελλάδα»…
Α.Τ.

Δούλεψαν
τα κινητά
Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας παραλίγο να έχουμε μία επανάληψη των όσων ζήσαμε πριν από μία εβδομάδα στο αντίστοιχο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με το αντίστοιχο θέμα, αυτό δηλαδή των συγχωνεύσεων των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Στο Δήμο Βόλου δεν είχαν πλειοψηφία επί του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και υποχρεώθηκαν να αποσύρουν το θέμα των συγχωνεύσεων των επιχειρήσεων του πολιτισμού. Παραλίγο να συμβεί το ίδιο και χθες στη Νέα Ιωνία. Προς στιγμή η 16μελής πλειοψηφία φοβήθηκε ότι δεν είχε το μαγικό αριθμό των 14 δημοτικών συμβούλων, καθώς απουσίαζαν οι Δημ. Μπενάκης, Δεσπ. Μπακλατσή και Νάνσυ Σκαρλάτου, κάτι που θα την οδηγούσε σε αναδίπλωση και σε απόσυρση του θέματος.
Τελικά ας όψεται η κινητή τηλεφωνία, καθώς λίγη ώρα αργότερα έφτασε ασθμαίνουσα στην αίθουσα συνεδριάσεων η κ. Νάνσυ Σκαρλάτου, για να σχηματιστεί ο μαγικός αριθμός 14 και να γίνει στη συνέχεια η ονομαστική ψηφοφορία 15, χάρις στη χείρα βοήθειας που προσφέρει συχνά-πυκνά τους τελευταίους μήνες στη δημοτική πλειοψηφία ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Φουντουκίδης.
Α.Τ.

Ανάσταση
κυκλοφοριακή
Ενδεχομένως και σήμερα να δοθούν στην κυκλοφορία τα δύο πρώτα τμήματα του πολύπαθου Περιφερειακού . Η δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι για παράδοση αύριο, Μεγάλη Πέμπτη. Όλοι πλέον όμως ελπίζουν σε πρόωρη «κυκλοφοριακή Ανάσταση» με άνοιγμα του Περιφερειακού σήμερα. Πάντως χθες το απόγευμα που εσφαλμένα διαδόθηκε ότι ο Περιφερειακός λειτουργεί, τα πρώτα αυτοκίνητα έκαναν την εμφάνισή τους, αποδεικνύοντας την τεράστια κυκλοφοριακή πίεση που καταγράφεται στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Αμήν και πότε !
Χ.Μ.

Με ποια
ιδιότητα;
Ελπίζουμε ότι ο Νομάρχης Μαγνησίας και ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας επισκέφτηκαν χθες το καταφύγιο των αδέσποτων ως απλοί φιλόζωοι. Δεν πιστεύουμε ότι διεκδικούν ρόλο ειδικών στα αδέσποτα.
Χ.Μ

Φαεινή ιδέα
Αυτή η ιδέα για την κατασκευή νέου δημαρχείου ανήκει στον ακριβοθώρητο σύμβουλο των τεχνικών υπηρεσιών; Την ώρα που επενδύονται τεράστια ποσά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ορισμένοι επιλέγουν το «σίγουρο δρόμο» των μεγάλων και πολυδάπανων κτιρίων. Όπως έμαθαν.
Α.Π

Ναυτική
γενειάδα
Αξιέπαινη η νέα προσπάθεια για την Αργώ, μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί η προσέγγιση στη μυθική Κολχίδα, δηλαδή στο σημερινό Πότι της Γεωργίας. Είχα καιρό να δω στην τηλεόραση το ναύαρχο Κούρτη. Νομίζω ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρει. Έχει αφήσει μούσι και δείχνει πιο καπετάνιος από ποτέ.
Χ.Μ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου