ΤΟΠΙΚΑ

Με κορυφαίο τον Καντιμοίρη

με-κορυφαίο-τον-καντιμοίρη-851206

Στην έδρα του Μακεδονικού βρέθηκε την Κυριακή το απόγευμα η ομάδα της Νίκης Βόλου, προκειμένου να αγωνιστεί για την 32η ημέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Οι κυανόλευκοι, όπως και οι γηπεδούχοι, έμειναν στο μηδέν, ωστόσο προσπάθησαν αρκετά και χάρισαν όμορφες στιγμές στους λιγοστούς παρευρισκομένους, μιας και ήταν απελευθερωμένες από το άγχος των βαθμών.

Το πρώτο ημίχρονο
Απαλλαγμένες από το άγχος και τις σκοπιμότητες ήταν οι δύο ομάδες που αγωνίσθηκαν στο γήπεδο της Ευκαρπίας το απόγευμα της Κυριακής. Ο Μακεδονικός από την τέταρτη θέση και η Νίκη από την έκτη δεν είχαν ανάγκη τους βαθμούς και έπαιξαν για το γόητρο τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν. Ο τεχνικός των κυανόλευκων επέλεξε τον Καντιμοίρη κάτω από τα δοκάρια, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να βρίσκεται σε πολύ καλή ημέρα και να κρατάει όρθια την ομάδα του στις δύσκολες στιγμές του β’ ημιχρόνου. Σε σχήμα 4-4-2 στην άμυνα ως δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Χουστουλάκης και στην αριστερή βρέθηκε ο Καρυώτης, τη στιγμή που το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν οι Σωτρίνης και Μακράκης. Στη μεσαία γραμμή Κωνσταντινίδης και Χατζηλιάδης είχαν χρέη αμυντικών χαφ, στα δεξιά κινούνταν ο Στάμος και ο Γεωργιάδης στα αριστερά. Στην επίθεση βρέθηκαν οι Μπένγκουα και Βούλγαρης. Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, μιας και οι δύο ομάδες έδωσαν μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από την πλευρά της Νίκης Βόλου, που στο 19’ θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ, με τον Βούλγαρη να βρίσκεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ο 24χρονος επιθετικός πλάσαρε από ευνοϊκή θέση με το αριστερό δίχως δύναμη και έτσι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Ντράγκο δεν δυσκολεύτηκε να κοντρολάρει. Οι πράσινοι απάντησαν στο 29’, με τον Κατσαρό να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Σαμπιασβίλι να σουτάρει με δύναμη, όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καντιμοίρη και κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος.

Ανακάτεψε την τράπουλα στην επανάληψη
Στην επανάληψη ο Σέρβος τεχνικός, βλέποντας την ομάδα του να είναι ακίνδυνη επιθετικά, έριξε στη μάχη τον Ριβελίνο αντί του Στάμου και τον Σβανιά αντί του Κωνσταντινίδη, χρησιμοποιώντας τον Σβανιά ως δεξί μπακ, ενώ πιο μπροστά πέρασε ο Χουστουλάκης. Μετά από λίγα λεπτά στην μάχη ρίχτηκε και ο Αστράουσκας, αντικαθιστώντας τον Βούλγαρη. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή του Σβανιά ήταν η πρώτη στις επαγγελματικές κατηγορίες και ο 19χρονος αμυντικός είχε καλή παρουσία. Η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη σημειώθηκε στο 54’, με τον Παπαδόπουλο να εκτελεί φάουλ και τον Καντιμοίρη να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 55’ ο Μιλκούδης έπιασε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας της Νίκης έδιωξε και πάλι σε κόρνερ. Η Νίκη στο 59’ προσπάθησε με τον Γεωργιάδη, αλλά το σουτ του απέκρουσε εύκολα ο Ντράγκο. Στο 63’ ο Χουστουλάκης έπιασε συρτό σουτ, αλλά η πριν η μπάλα φθάσει στον Σωτρίνη ο Ντράγκο έπεσε στα πόδια του αρχηγού της Νίκης. Από το 65’ μέχρι και το 80’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έδωσαν χώρο στον Μακεδονικό να κάνει παιχνίδι, τη στιγμή που στη μεσαία γραμμή ο Χατζηλιάδης πάλευε μόνος του. Στο 65’ ο Σακελλαρίδης έπιασε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μιλκούδης έπιασε την κεφαλιά, την οποία εξουδετέρωσε ο Καντιμοίρης. Στο 76’ ο Ταρασιάδης έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ο Κ. Γεωργιάδης έπιασε συρτό σουτ, αλλά ο πορτιέρο της Νίκης έπεσε και πάλι σωστά στην κάτω δεξιά γωνία του, σώζοντας την ομάδα του. Η Νίκη στάθηκε όρθια χάρις στον Καντιμοίρη και θα μπορούσε να έχει φύγει με το διπλό, αν στο 83’ ο Αστράουσκας έκανε καλύτερα το πλασέ τη στιγμή που βγήκε απέναντι από τον Ντράγκο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου