ΤΟΠΙΚΑ

Διακρίσεις σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου

διακρίσεις-σπουδαστών-του-δημοτικού-851206

Σημαντικές διακρίσεις και υποτροφίες απέσπασαν, εν μέσω πολλών συμμετοχών, οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου που εμφανίστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Δράση Εκτός Έδρας”. Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Δράση εκτός έδρας” του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής” ολοκλήρωσε έπειτα από πολλαπλές ακροάσεις και μια τελική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια σημαντική φάση του με την απονομή δέκα υποτροφιών σε σπουδαστές Ωδείων από πέντε πόλεις της περιφέρειας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Το Δημοτικό Ωδείο Βόλου έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του υψηλής ποιότητας διδακτικού έργου του, με την απονομή τριών από τις δέκα υποτροφίες σε σπουδαστές, για την κάλυψη των σπουδών τους στο Ωδείο την επόμενη σχολική χρονιά ενώ δόθηκε επιπλέον μια υποτροφία για ειδικά μαθήματα σε επίπεδο masterclass στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Συγκεκριμένα οι σπουδάστριες Τζίφα-Κρατήρα Ζωή στο φλάουτο (τάξη Ειρ. Τσερώνη), την οποία συνόδευσε στο πιάνο η Αρετή Προσήλια, επίσης σπουδάστρια του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, η Εύη Φιλίππου στα κρουστά (τάξη Χ. Ταλιαδούρου ) και η Ζωή Αναγνώστου στο βιολί έπειτα από μια επίπονη διαδικασία ακροάσεων και επιλογών- στην οποία συμμετείχαν πάνω από 120 σπουδαστές από την περιφέρεια -κέρδισαν τις τρεις από τις δέκα υποτροφίες. Επιπλέον στη σπουδάστρια Εύη Φιλίππου δόθηκε η δυνατότητα για παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων σε επίπεδο masterclass και εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την περασμένη εβδομάδα φιλοξενήθηκαν 35 σπουδαστές του Ωδείου που μαζί με άλλους 100 από όλη την Ελλάδα, παρακολούθησαν 2 εκδηλώσεις της εξαιρετικής ορχήστρας “Γκούσταβ Μάλερ”, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα με σχολιασμό από την κα Έφη Αβέρωφ, παρουσίαση της Μεγάλης Βιβλιοθήκης του Μεγάρου “Λίλιαν Βουδούρη” και ξενάγηση στο Μέγαρο Μουσικής από τον διευθυντή Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού κο Νίκο Τσούχλο. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα “ Δράση Εκτός Έδρας” στον πρώτο κύκλο συμμετείχαν πέντε πόλεις η Λαμία, ο Βόλος, το Ρέθυμνο, η Καλαμάτα και η Πάτρα. Το πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιείται με χορηγία του εφοπλιστή κ Β. Ρέστη εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκστρατείας του Συλλόγου “ Οι Φίλοι της Μουσικής” η οποία έχει σκοπό να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον και τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε προικισμένοι νέοι μουσικοί να βρουν υποστήριξη και ενθάρρυνση και να εξελιχθούν επαγγελματικά.
Στους σπουδαστές της περιφέρειας δίνεται έτσι η δυνατότητα να αναδείξουν το ταλέντο τους συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τις μουσικές τους σπουδές. Όπως τόνισε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου κ Δημ. Μαραγκόπουλος “το πρόγραμμα αυτό έχει ιδιαίτερη εκπαιδευτική και κοινωνική σημασία γιατί δίνει στους σπουδαστές της περιφέρειας αυτό ακριβώς που χρειάζονται: προοπτική στις σπουδές και το επάγγελμα τους. Για μας ο μεγάλος αριθμός των σπουδαστών του Ωδείου μας που διακρίθηκε έπειτα από πολλαπλή αυστηρότατη διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 120 σπουδαστές απ όλη την Ελλάδα είναι μια ηθική ενθάρρυνση σε δύσκολους καιρούς να συνεχίσουμε το έργο μας με την ίδια φροντίδα, σύστημα και αγάπη.” Το πρόγραμμα “Δράση εκτός Έδρας” είχε παρουσιαστεί ένα μήνα πριν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ειδική εκδήλωση στην οποία είχαν παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Σαμαράς, βουλευτές και πολλοί εκπρόσωποι του δημόσιου βίου. Σημειώνεται τέλος, ότι η απονομή των υποτροφιών και η προχθεσινή τελική φάση του προγράμματος προβλήθηκε από όλο τον πανελλήνιο τύπο και πολλά τηλεοπτικά μέσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου