ΤΟΠΙΚΑ

Οι θέσεις του Μ. Πατσιαντά στο Δ.Σ. Βόλου

οι-θέσεις-του-μ-πατσιαντά-στο-δ-σ-βόλου-851206

Τις θέσεις του συνδυασμού «Βόλος – Ανοιχτή Πολιτεία» για το νέο Κανονισμό Καθαριότητας και για το εκλογικό σύστημα ανάδειξης των αντιπροσώπων για την ΤΕΔΚ έτσι όπως διατυπώθηκαν στο πρόσφατο Δ.Σ. εκφράζει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του και δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Μαργ. Πατσιαντάς.
Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαργ. Πατσιαντάς αναφέρει τα παρακάτω:

Ο Κανονισμός
Καθαριότητας

«Είναι ανάγκη να ψηφισθεί από το Δημοτικό μας Συμβούλιο νέος Κανονισμός Καθαριότητας, αφού ο προηγούμενος που εγκρίθηκε το 1994 έχει καταστεί αναχρονιστικός. Όμως δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας πολίτης που να θεωρεί ότι μετά την ψήφιση του νέου Κανονισμού θα λυθεί το πρόβλημα «Καθαριότητα» στην πόλη μας. Χρειάζεται παράλληλα και ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νέου κανονισμού και δημοτική πολιτική ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων που να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το εκλογικό πρόγραμμά σας, κύριε Δήμαρχε, που σας το υπενθυμίζω αναφέρεται σε: 1) ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής της καθαριότητας, 2) αναδιοργάνωση του συστήματος αποκομιδής με ιδιαίτερη προσοχή στα Σχολεία, Νοσοκομεία, Κλινικές κ.α., 3) ισότιμη καθαριότητα κέντρου – συνοικιών, 4) διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωση, 5) αναβάθμιση της λειτουργικότητας του ΧΥΤΑ με την προοπτική της αντικατάστασής του από καινοτομικό συγκρότημα καύσης. Περιμένουμε λοιπόν από τη Δημοτική Πλειοψηφία να υλοποιήσει σ’ αυτό το σημαντικό τομέα δημοτικής δράσης το πρόγραμμά της και έτσι η πολιτική του Δήμου αυτή την 4ετία να στοχεύει στην: 1) Στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, 2) στην οργάνωση ανακύκλωσης με διαχωρισμένη συλλογή με ειδικούς κάδους σε όλη την πόλη, 3) στην αξιοποίηση των μη ανακυκλούμενων απορριμμάτων, ώστε να αποτελούν πηγή ενέργειας, 4) στη λήψη πρόνοιας για τα κάθε είδους επικίνδυνα απορρίμματα, 5) στην αξιοποίηση των μη ανακυκλούμενων απορριμμάτων, ώστε να αποτελούν πηγή ενέργειας».

Η ανάδειξη
αντιπροσώπων
στην ΤΕΔΚ

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας 5-3-2007 για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΤΕΔΚ ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαργαρίτης Πατσιαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το εκλογικό σύστημα:
«Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
καλούμαστε σήμερα να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους στην ΤΕΔΚ με το εκλογικό σύστημα που καθόρισε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. πριν από ένα μήνα με στενοκομματικά υπέρ αυτής κριτήρια, αφού προηγουμένως επεξεργάστηκε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών. Στο σημείο αυτό θέτουμε τα εξής ερωτήματα: 1) Γιατί η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολούθησε την πιο πάνω μεθόδευση, την οποία ατυχώς είχε πράξει και η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1998 αμέσως μετά τις τότε δημοτικές εκλογές και την οποία τότε η Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταγγείλει; 2) Γιατί το πιο πάνω εκλογικό σύστημα για την ΤΕΔΚ δεν το ψήφισε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. μαζί με το εκλογικό σύστημα του «42%» των δημοτικών εκλογών;
Είναι γεγονός ότι το πιο πάνω εκλογικό σύστημα για την ΤΕΔΚ είναι ακόμη πιο αντιδημοκρατικό και από το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής του «42%», με το οποίο αναδείχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, αφού ουσιαστικά αποκλείει την εκπροσώπηση στην ΤΕΔΚ της 1ης και της 2ης ελάσσονος μειοψηφίας, με το τέχνασμα της εκλογής 13 μελών από την πλειοψηφία και 8 μελών από τις τρεις μειοψηφίες.
Η παράταξή μας επαναφέρει για μία ακόμη φορά το αίτημα για καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος στην Τ.Α. και καταγγέλλει τη σημερινή διαδικασία ως αντιδημοκρατική, αφού πανελλαδικά με μαθηματική ακρίβεια αποκλείει ή ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες εκπροσώπησης στις ΤΕΔΚ και την ΚΕΔΚΕ των πολιτικών δυνάμεων που λειτουργούν στην Τ.Α. έξω από τη λογική του δικομματισμού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου