ΤΟΠΙΚΑ

Σύλληψη αξιωματικού μέσα στη μονάδα του!

σύλληψη-αξιωματικού-μέσα-στη-μονάδα-τ-851206

Αξιωματικός της αεροπορίας συνελήφθη χθες μέσα στη στρατιωτική μονάδα που υπηρετεί για χρέος που του επιδικάστηκε πριν δέκα και πλέον έτη σχετικά με τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη.
Η πολύχρονη εκκρεμότητα για την καταβολή της αποζημίωσης στο θύμα του τροχαίου ατυχήματος είχε ως αποτέλεσμα να κινηθούν οι διαδικασίες για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης, που προβλέπουν σε αυτές τις περιπτώσεις μέχρι και προσωποκράτηση.
Μέσα στη μονάδα που υπηρετεί, στη ΜΚΣΕ (μονάδα ραντάρ) στα Χάνια –σύμφωνα με τα διακριτικά της στολής του- έγινε χθες η σύλληψη του αξιωματικού.
Το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον του προέδρου Πρωτοδικών Βόλου συνοδεία στρατονομίας και παρουσία του δικαστικού επιμελητή Γιάν. Βαλκαμελή και των πληρεξούσιων δικηγόρων του θύματος και του οφειλέτη Θαν. Χαρμάνη και Γ. Ασημώρη αντίστοιχα.
Ο αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος μετά από προθεσμία που του δόθηκε για την τακτοποίηση της οικονομικής εκκρεμότητας προς τον διάδικό του, σχετικά με το τροχαίο ατύχημα.
Θύμα του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε το 1989 σε παραλιακό δήμο του Πηλίου, ήταν έμπορος του Βόλου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και υπέστη μόνιμες σωματικές βλάβες.
Η απόφαση του πρώτου δικαστηρίου, μετά την προσφυγή του εμπόρου εναντίον του, εκδόθηκε το 1995. Το δικαστήριο επέβαλε τότε στον στρατιωτικό χρηματική αποζημίωση που ανέρχεται στο ποσό των 13 εκατ. δρχ. Σήμερα, έντεκα χρόνια μετά την απόφαση του Εφετείου, το χρέος άγγιξε το ποσό των 150.000 ευρώ περίπου και καλείται να το καταβάλει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου