ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Αληθινός βράχος
Μετήλθε την εξοικείωση που έχει αποκτήσει λόγω επαγγέλματος με τη διπλωματικότητα, προκειμένου να τον πείσει να δημοσιοποιήσει τους λόγους της αποχώρησής του από την αντιπροεδρία του Συνδέσμου του Κοιμητηρίου. Μία αποχώρηση που ωστόσο ήταν τόσο εκκωφαντική, σε αντίθεση με άλλες αποχωρήσεις που γίνονται με εκκωφαντικό μεν τρόπο, αλλά η αξία τους δεν είναι μεγαλύτερη από την αξία που παράγει ο ήχος ενός άδειου… ντενεκέ!!!
Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΔΟΚΠΥ Νίκο Μαυρόπουλο, που δεν έβγαλε ούτε… κιχ, μολονότι προκλήθηκε από το Μ. Μπαλλή, που τεχνηέντως επιχείρησε να τον εξαναγκάσει να δημοσιοποιήσει τους λόγους της παραίτησής του. Τίποτα. Αληθινός βράχος…
Α.Τ

Ερχονται
τα χειρότερα
Από προχθές είχε ενημερώσει την Επιθεώρηση Εργασίας ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος ότι υπάρχει πρόβλημα στην ΜΕΛΚΑ υπό την έννοια ότι καταστρατηγείται η εργατική νομοθεσία. Από χθες ασχολούνται και με τη νέα απόλυση που έγινε… Σιγά σιγά όλοι ανακαλύπτουν ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν αντικείμενο, άρα είναι περιττοί… Και πού είσαι ακόμη…
Σκέψου να μας πιάσει η κρίση για τα καλά τι έχει να γίνει…
Β.Κ

Γιατί
Σωστή η επισήμανση από συνάδελφο… που αναρωτήθηκε: Εάν πράγματι τα αρμόδια υπουργεία θέλουν να στηρίξουν τον τουρισμό λόγω της οικονομικής κρίσης, γιατί δεν διευρύνουν τον κατάλογο των δικαιούχων κοινωνικών δελτίων; Και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές θα βοηθήσουν, αλλά και τα ξενοδοχεία, που τρέχουν και δεν φτάνουν, βλέποντας ότι οι τζίροι τους φέτος θα είναι μειωμένοι κατά πολύ…
Β.Κ

Κενό
Για όσους εξαιτίας του ρεπορτάζ γνωρίσαμε τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Πατάκη, το άγγελμα του θανάτου του ήταν πραγματικά μία οδυνηρή είδηση. Ο Γιάννης Πατάκης έγραψε μεγάλη ιστορία στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα τη δεκαετία του 90. Αγέρωχος, πειστικός, αγαπητός σε όλους τους αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, πέτυχε μαζί με άλλα στελέχη από διαφορετικούς μάλιστα χώρους να μεταλαμπαδεύσει στους αγρότες το μήνυμα του γενικού ξεσηκωμού για τα δίκαια αιτήματά τους. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Οι αγρότες διασπάστηκαν. Ο Γιάννης Πατάκης από όποιο μετερίζι και να βρισκόταν και μετά υποστήριζε με θέρμη τους αγρότες.
Είναι σίγουρο ότι ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Οι αγρότες θα τον θυμούνται πάντα με αγάπη. Ακόμη και αυτοί που διαφωνούσαν μαζί του. Και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία.
Β.Κ

Σύμπτωση;
Για χθες ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας είχε προγραμματίσει πριν από ημέρες συνάντηση με τον δήμαρχο Φερών Κ. Κανάρη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το μείζον ζήτημα του κόμβου του Βελεστίνου.
Χθες ο δήμαρχος όμως χρειάστηκε να μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη παρουσία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, την οποία κανόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας Γ. Σούρλας.
Το «συμπτωματικό» της ημέρας προκάλεσε εντύπωση στο νομάρχη. Δύο χρόνια είναι, όπως έλεγε, σε εκκρεμότητα ο κόμβος του Βελεστίνου, μετά τη διάσταση απόψεων των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και ΥΠΕΧΩΔΕ, χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή εξέλιξη. Και να, μόλις η Νομαρχία αποφάσισε να το βγάλει από τη «ναφθαλίνη», προσδιορίστηκε σύσκεψη στο υπουργείο…
Β.Σ.

Η επόμενη
Προσπερνώντας τη σύμπτωση να προγραμματιστεί με πρωτοβουλία του Γ. Σούρλα σύσκεψη στην Αθήνα, ο νομάρχης ευχήθηκε η συνάντηση να καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, δίνοντας λύση και όχι προσφέροντας άλλη μία ευκαιρία να κερδηθεί χρόνος, χωρίς να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες.
Ήδη άρχισε να σκέφτεται το θέμα της επόμενης σύσκεψης που θα συγκαλέσει, ώστε να υπάρξει κινητικότητα…
Β.Σ.

Την επόμενη
φορά βράδυ…
Την επόμενη φορά που ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας θα φέρει το θέμα με τα φωτοβολταϊκά στις ταράτσες των δημοτικών κτιρίων, καλό είναι να συγκαλέσει απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο. Δύο φορές συνεδρίασε μεσημέρι στα δύο χρόνια θητεία της η σημερινή Δημοτική Αρχή, και τις δύο φορές ήταν για τα φωτοβολταϊκά. και τις δύο φορές το θέμα δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Την πρώτη φορά έγινε προσφυγή και η απόφαση ακυρώθηκε και χθες αποσύρθηκε για τον επόμενο μήνα μπροστά στον ορατό κίνδυνο έλλειψης της απαιτούμενης πλειοψηφίας.
Α.Τ.

Συμβαίνει κάτι;
…Συμβαίνει κάτι με τη μείζονα μειοψηφία του Δήμου Νέας Ιωνίας; Το ερώτημα τίθεται με αφορμή και το γεγονός ότι στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες εβδομάδες φθάνουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες συγκροτείται ψηφοδέλτιο με επικεφαλής εκπρόσωπο του γυναικείου φύλου που εργάζεται σε νευραλγική υπηρεσία του Δημόσιου Τομέα. Δεν ξέρω κατά πόσον οι πληροφορίες αυτές, σε συνδυασμό με την εγκαίρως εκφρασθείσα θέληση του Κ. Χαλέβα να είναι σε κάθε περίπτωση και πάλι υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, δημιουργεί νέα δεδομένα στη δημοτική του ομάδα, που έδειξε χαρακτήρα… αποσυσπείρωσης, κυρίως στην ψηφοφορία για την υιοθέτηση ή μη του σχεδίου της τροπολογίας που έφεραν προς έγκριση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο οι νομικοί της Επιτροπής Ακτημόνων της Κάρλας. Εκεί όπου ο κ. Χαλέβας ψήφισε όχι, ο κ. Μωυσίδης ναι, οι Κωνσταντούλας και Χαλέβα ναι με επιφυλάξεις, ενώ η Φωτεινή Περιβολάρη έλαμψε δια της απουσίας της την ώρα της ψηφοφορίας…
Α.Τ.

Η άλλη πλευρά
Τον «ισοπέδωσε» τον Διευθυντή Προγραμματισμού του Δήμου Στ. Νικηφόρο ο επικεφαλής του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας Μ. Μπαλλής. Μιλούσε ο πρώτος για την ετοιμότητα του Δήμου να είναι εταίρος στο Πρόγραμμα Urbameco που αφορά τις Αστικές Αναπλάσεις. Το στέλεχος του Δήμου άρχισε στη συνέχεια να περιγράφει για τα καλά της… καθαγιασμένης Ε.Ε. και τα επιτεύγματα των εταίρων που συμμετέχουν στο ίδιο κοινοτικό πρόγραμμα. Έκανε αναφορά στην ολλανδική πόλη Αρνεμ και στη γαλλική Λυών και τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν προκειμένου να αναβαθμίσουν υποβαθμισμένες περιοχές, όπως είναι για παράδειγμα περιοχές όπως τα Προσφυγικά και η περιοχή του Ξηρόκαμπου.
Στην τοποθέτησή του για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, υπενθύμισε τα διαφορετικά επίπεδα συνεργασίας στην Ευρώπη και την Ελλάδα και στο έλλειμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ της πατρίδας μας. Το… κλου όμως ήταν η αναφορά του σε ένα πολιτικό πρόσωπο, η προσφορά του οποίου είναι… αληθινό ράπισμα στους πάσης μορφής και είδους… ευρωλιγούρηδες, που έχουν θεοποιήσει ως πανάκεια τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Το Δήμαρχο των Τιράνων Εντι Ράμα, που αναμόρφωσε εκ βάθρων ολόκληρες περιοχές στην πόλη του. Χωρίς πολλές πολλές φιοριτούρες και κοινοτικές επιδοτήσεις…
Α.Τ.

Τους έσωσε
η ψυχραιμία
Η χθεσινή πυρκαγιά στο βρεφονηπιακό σταθμό των Αλυκών απέδειξε ότι και σχέδιο υπήρχε και το προσωπικό και οι εκπαιδευτικοί λειτούργησαν με απόλυτη ψυχραιμία. Σκεφθείτε να άρχιζαν τα ουρλιαχτά και να έψαχναν τα νήπια από δωμάτιο σε δωμάτιο, αντί να τα βγάλουν με τάξη και σειρά σε ασφαλή χώρο, όπως ακριβώς έκαναν. Αξίζει να το υπογραμμίσουμε, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις τρέχουμε όλοι να σχολιάσουμε μετά από τραγωδίες, πράγμα που δεν ωφελεί και δεν διορθώνει τίποτα. Η επισήμανση και η ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο λειτούργησαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι αυτή που αξίζει και που μπορεί να βοηθήσει σε ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον. Κατά συνέπεια ένα μόνο λέμε: ο πρόεδρος του Οργανισμού του Κέντρου Παιδιού του Δήμου Βόλου Παντελής Πελεκάνος μπορεί να αισθάνεται περήφανος για το προσωπικό του Οργανισμού. Ας μη ξεχνάμε ότι χθες σε κάποια άλλη τάξη στην Αθήνα έγινε μακελειό, επειδή κάποιοι δεν είχαν εντοπίσει έγκαιρα το πρόβλημα.
Χ.Μ

Τι γίνεται με
το ΤΕΜΠΜΕ;
Ολο και πυκνώνουν οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας σύμφωνα με τις οποίες για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση στο πρόγραμμα δανειοδότησης του ΤΕΜΠΜΕ δεν αρκεί να εγκρίνει μόνο τη δανειοδότηση η τράπεζα, αλλά χρειάζονται κι άλλα κόλπα, άκρως ελληνικά. Ενδεικτικά ρωτάμε το εξής: Γιατί επιχειρήσεις, των οποίων τα δάνεια εγκρίθηκαν από τράπεζες στο Βόλο, βολοδέρνουν, έχοντας τους φακέλους τους για ένα και πλέον μήνα στα γραφεία του ΤΕΜΠΜΕ; Χρειάζεται και κάτι άλλο; Είναι στην ευχέρεια των στελεχών του συγκεκριμένου ταμείου τελικά η δανειοδότηση; Αν διαπιστώσουμε ότι παίζουν πολιτικά μέσα και λαδώματα, καθώς και άλλα άκρως νεοελληνικά κολπάκια θα… φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Όχι μόνο μέχρι τον Καραμανλή, αλλά μέχρι τον Σαρκοζί θα φτάσουμε. Γιατί τελικά αυτός είναι ο εγγυητής.
Χ.Μ

Συνεδριακός τουρισμός
Την πόλη κατέκλυσαν χθες εκατοντάδες επιστήμονες, για να παρευρεθούν σε διάφορά συνέδρια και ημερίδες που διοργανώνονταν. Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένας τομέας που πρέπει να αξιοποιηθεί, καθώς μπορεί να ανακουφίσει πολλούς επιχειρηματίες της πόλης μας. Όμως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από τους τοπικούς φορείς, που θα πρέπει να κυνηγήσουν το θέμα για το καλό όλων. Ο Βόλος είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας και είναι καιρός αυτό να το μάθουν όλοι, ακόμη και στο εξωτερικό.
Δ.Π

Για τη δημόσια υγεία
Τη λειτουργία του έχει ήδη ξεκινήσει το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, εξετάζοντας την ποιότητα του νερού, των τροφίμων, τα εντομοκτόνα, ενώ διεξάγει και επιδημιολογικές μελέτες και μελέτες για την αέρια ρύπανση. Η εμβέλειά του καλύπτει όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας μέχρι και τη Λαμία και αποτελεί καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα. Η προσπάθεια αυτή σχεδιάστηκε να γίνει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως δεν κατέστη εφικτό. Πάντως κάλλιο αργά παρά ποτέ, μιας και η περιοχή μας χρειάζεται τέτοιου είδους εργαστήρια.
Δ.Π

Δύο μήνες διάβασμα και μετά… άραγμα!
Από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουλίου θα δίνουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ τάξης των Λυκείων που θέλουν να κατακτήσουν μια θέση σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Οι μαθητές μέσα στο κατακαλόκαιρο πρέπει να δώσουν τις πανελλήνιες, μετά τα ενδοσχολικά μαθήματα και μετά τα επιλογής, ενώ μόλις τελειώσουν, θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις σε όλες τις παραλίες, κοντινές και μακρινές. Βέβαια, αν τα καταφέρουν και περάσουν σε κάποια σχολή, οι «διακοπές» θα συνεχιστούν για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Οπότε αξίζει τον κόπο να διαβάσουν σχεδόν δύο μήνες, γιατί η φοιτητική ζωή δεν συγκρίνεται με τίποτα!
Δ.Π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου