ΤΟΠΙΚΑ

Φυσικοθεραπείες για όλους

φυσικοθεραπείες-για-όλους-708314

Ανασφάλιστοι που χρειάζονται ειδική θεραπεία έχουν βρει «αποκούμπι» στο ΠΕΔΥ

Την «υγειά» τους έχουν βρει εκατοντάδες ανασφάλιστοι που απολαμβάνουν πλέον δωρεάν υπηρεσίες φυσικοθεραπειών στο ΠΕΔΥ. Στο φυσικοθεραπευτήριο που λειτουργεί στο κτίριο των ιατρείων του ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία και είναι σύγχρονα εξοπλισμένο, μπορούν να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους οι ανασφάλιστοι πολίτες και έτσι δεν υποχρεώνονται να βάλουν «βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η δωρεάν πρόσβαση στις μονάδες υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) ισχύει με την έναρξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ και αφορά σε ένα συγκεκριμένο πακέτο υπηρεσιών υγείας. Ετσι η πρόσβαση στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ είναι πλέον ελεύθερη για όλους τους πολίτες, μη εξαιρουμένων και όσων είναι ανασφάλιστοι που έχουν πλέον ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση και διαγνωστικές εξετάσεις – όπου υπάρχει δυνατότητα – δωρεάν χωρίς καμία αμοιβή.

Σημαντική μάλιστα ανάσα για τους ανασφάλιστους είναι η παροχή δωρεάν φυσικοθεραπειών από τα ιατρεία του ΠΕΔΥ. Στο φυσικοθεραπευτήριο που λειτουργεί στο κτίριο των ιατρείων του ΙΚΑ στη Νέα Ιωνία, μπορούν να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους και ανασφάλιστοι πολίτες που σύμφωνα με τη διάγνωση γιατρού χρειάζεται να υποβληθούν σε φυσικοθεραπείες.

Το μόνο «αγκάθι» είναι ότι στον τομέα των φυσικοθεραπειών, υπάρχει μείωση του αριθμού των φυσικοθεραπειών που επιτρέπονται καθώς μετά την αναθεώρηση του κανονισμού παροχών του Οργανισμού τον Νοέμβριο του 2012 πλέον καλύπτονται 10 φυσικοθεραπείες (από 12) για δύο φορές το χρόνο. Παράλληλα λόγω των περιορισμών που πλέον ισχύουν οι ασφαλισμένοι δε δικαιούνται πια φυσικοθεραπείες αλλά και κατ’ οίκον συνεδρίες εάν έχουν νοσηλευθεί σε κλινική αποκατάστασης Νοσοκομείου ή Κέντρου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης ή Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Η ζήτηση για τον προγραμματισμό ραντεβού, σύμφωνα με το προσωπικό του ιατρείου είναι ιδιαίτερα αυξημένη, γεγονός που επιβεβαιώνει και την ανάγκη που υπάρχει για την κάλυψη παροχής υπηρεσιών υγείας στους ανασφάλιστους πολίτες που είτε είναι άνεργοι και δεν έχουν ασφάλιση, είτε είναι απολυμένοι ή επαγγελματίες που στερούνται ασφάλισης και δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους και μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου