ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα να δυναμώσει το ΚΚΕ

κάλεσμα-να-δυναμώσει-το-κκε-709016

Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση ζήτησε την ισχυροποίηση του κόμματος

Εντονη κριτική σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα, με κάλεσμα για δυνάμωμα του ΚΚΕ περιλάμβανε η ομιλία της πρώην γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος, στο πλαίσιο της χθεσινής κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης που διοργανώθηκε από τις Οργανώσεις Μαγνησίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας, Κώστα Στεργίου, προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν χωρίς φόβο και με ψηλά το κεφάλι, το ΚΚΕ, να ρίξουν την κόκκινο ψήφο στις 25 Γενάρη, έτσι ώστε την επομένη μέρα να είναι πιο δυνατός ο λαός.

Στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι σε αυτές τις εκλογές υπάρχει η δυνατότητα να δυναμώσει το ΚΚΕ, για να αρχίσει να αναπτερώνεται η ελπίδα της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής.

Αναφερόμενη στις αλλαγές που επήλθαν μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 τόνισε ότι «η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, έχασαν μεν σε ψήφους, αλλά όχι σε θέσεις και μπορεί να υπήρξε αυτή η μετακίνηση στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως ταυτόχρονα μετακινήθηκαν σε αυτόν και οι θέσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Μπορεί να κατήγγειλαν τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όμως δεν αμφισβητήθηκε η βασική θέση ότι «κινητήρια δύναμη είναι τα μονοπώλια και το κεφάλαιο» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η βαθιά εξαπάτηση που υπήρξε είναι ότι χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ, μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων, του λαού. Από την στιγμή που δεν απορρίπτεις κάθετα αυτή την άποψη, μειώνονται οι απαιτήσεις. Ετσι η μετακίνηση ψήφων που έγινε στις προηγούμενες εκλογές και στις Ευρωεκλογές, όμως, δεν έφερε σε καμία περίπτωση νίκη του λαού».

Το ΚΚΕ τόνισε η κ. Παπαρήγα απευθύνεται στο λαό, στην εργατική τάξη με μία απαιτητικότητα, αλλά όχι αυτή του «ξερόλα». «Του λέμε ότι από την στιγμή, που δεν έχεις πιστέψει στο σύνθημα «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», θα χάσεις κι άλλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα των εκλογών σημείωσε ότι «εκείνη την ημέρα είναι σίγουρο ότι ούτε καταστροφή, ούτε Σοβιέτ, θα έχουμε στην Ελλάδα όπως λέει η Ν.Δ., αλλά ούτε και άλλον «αέρα», διότι τα κλειδιά της οικονομίας, θα βρίσκονται εκεί που βρίσκονται σήμερα. Εκείνη την ημέρα στις 26 του Γενάρη, το ΚΚΕ θα πρέπει να έχει βγει ισχυρό, διότι εμείς δεν είμαστε από αυτούς που μένουμε στη γωνία και το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και δεν πρέπει να περιμένει το ξεμπρόστιασμα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έρθει, αλλά να διεκδικήσει πρώτα από όλα την ανάκτηση των απωλειών, ένα ζήτημα που κανένα κόμμα δεν θέτει, ούτε σαν προεκλογική θέση, ούτε σαν πρόγραμμα».

Η Αλέκα Παπαρήγα με σαφή τρόπο έδωσε απάντηση και σε όλη εκείνη την φιλολογία που έχει αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ «περί συνεργασίας με το ΚΚΕ», τονίζοντας ότι «το κόμμα αυτό απευθύνει το κάλεσμα σε εμάς και ενώ ο ξέρει ότι δεν συγκλίνουμε σε κανένα θέμα, διότι νομίζει ότι μπορεί να μαντρώσει το κόμμα μας. Και όταν οι εργαζόμενοι θα αρχίσουν να διεκδικούν λόγω της πολιτικής που θα εφαρμόσει, θα μπορεί να λέει «…αφού και το ΚΚΕ συμφωνεί» ανέφερε χαρακτηριστικά

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους που ταλαντεύονται να μην υποκύψουν σε οποιαδήποτε φόβο ή αυταπάτη, αλλά με ψηλά το κεφάλι να στηρίξουν για να δυναμώσει το ΚΚΕ την Κυριακή, στις 25 Ιανουαρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου