ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μόνο τα παιδιά μπορούν!
Με το ταλέντο τους αλλά και τη παιδική ματιά τους οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κατάφεραν και γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής, ανεβάζοντας μια παράσταση για την άνοιξη, όπου υποδύθηκαν πτηνά του δάσους. Μετά από πολύ καιρό η αίθουσα αυτή είδε τα καθίσματά της όλα γεμάτα κι αυτό οφείλεται μόνο στα παιδιά! Τελικά είναι τα μόνα που μπορούν να δώσουν ελπίδα και να καταφέρουν τα πάντα!
Δ.Π

Η ιστιοπλοΐα κι η ανάπτυξη
Στρογγυλή τράπεζα διοργανώνουν αύριο φορείς για την ιστιοπλοΐα, στην οποία θα αναλύσουν, απ’ ό,τι λέει και η πρόσκληση, τη σχέση της με την τοπική ανάπτυξη. Το θέμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ενδιαφέρον, όμως για να υπάρξει ανάπτυξη στην τοπική κοινωνία πρέπει να γίνουν άλλα πράγματα, όπως θέσεις εργασίας, ασφαλείς και κυρίως ομαλοί δρόμοι, σωστή καθαριότητα και άλλα πολλά και μετά να έρθει κι η ιστιοπλοΐα για να δέσει το γλυκό…
Δ.Π

Περί μεταφοράς
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης σύμφωνα με δημοσιεύματα σκέφτεται να μεταφέρει τις φυλακές Κορυδαλλού, όταν όμως βρει την κατάλληλη τοποθεσία. Εάν συμβεί αυτό, θα αλλάξει τοποθεσία και το αεροδρόμιο των φυλακών ή θα παραμείνει εκεί για να μην μπερδευτεί ο Παλαιοκώστας;
Δ.Π

Μποϊκοτάζ στον καφέ
Μηνύματα στο διαδίκτυο ενημερώνουν τους καταναλωτές ότι το Σάββατο πρέπει να μποϊκοτάρουν τον καφέ. Έτσι, ίσως πετύχουν τη μείωση της εξωφρενικής τιμής του, που σε αρκετά μαγαζιά κυρίως της Αθήνας φτάνει ακόμη και τα 5 ευρώ, εάν ο καφές έχει περίεργο όνομα. Τώρα, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα μιλάμε για πρωτοφανές γεγονός, γιατί ο Έλληνας όσο και να φωνάζει, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το καφεδάκι του.
Δ.Π

Ολα τα φώτα στο Βόλο!
Προσωπικότητες απ’ όλη την Ευρώπη ήρθαν χθες στο Βόλο για να πάρουν μέρος στο εργαστήριο για τους Ρομά, που διεξήχθη στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τις προηγούμενες ημέρες επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας μίλησαν για τη σύντηξη στο Τμήμα Χωροτακτών, ενώ έπονται κι άλλες τέτοιες δράσεις με εξίσου σημαντικές αφίξεις. Τελικά μπορεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να έχει αρκετά προβλήματα, όμως μπορεί άξια να συγκριθεί στο γνωστικό αντικείμενο με διεθνούς φήμης Ιδρύματα, τα οποία μονοπωλούν το ενδιαφέρον εδώ και χρόνια.
Δ.Π

Γιορτή μετά τσίπουρου
Τα τσιπουράδικα της παραλιακής γέμισαν πάλι, όχι επειδή βγήκαν οι Βολιώτες, αλλά επειδή γιόρτασαν οι απόφοιτοι Τμημάτων του Πανεπιστημίου, που ορκίστηκαν χθες. Οι πτυχιούχοι μαζί με τους γονείς και συγγενείς είχαν προνοήσει και έκαναν τις απαραίτητες κρατήσεις για να πιούν το τελευταίο τσιπουράκι στο Βόλο, μιας και οι περισσότεροι δεν κατάγονται από την περιοχή και μετά από την αποφοίτησή τους το πιθανότερο είναι να επιστρέψουν στις πόλεις τους. Πάντως, για ακόμη μια φορά οι μαγαζάτορες είδαν γεμάτα τα τραπέζια, «ξορκίζοντας» έτσι την οικονομική κρίση.
Δ.Π

Σύγκλιση
Πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να υποβαθμίζει τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ των συνιστωσών. Είμαστε υπέρ της σύνθεσης… έλεγαν χθες τα μέλη της τοπικής γραμματείας, τονίζοντας ότι είναι θεμιτές οι διαφορετικές απόψεις, αφού πρόκειται για 11 συνιστώσες που δεν είναι και τόσο εύκολο να συμφωνήσουν σε όλα. Το θετικό γι’ αυτούς, όπως τόνιζαν, είναι ότι έχουν κοινό στόχο… τη δυναμική παρουσία στις ευρωεκλογές και την καταγραφή ενός σημαντικού εκλογικού αποτελέσματος, οπότε προσδοκούν ότι όλα τα άλλα θα περάσουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.
Β.Κ

Το καθήκον τους
Κάθε χρόνο, είτε Χριστούγεννα είτε Πάσχα, στο ίδιο έργο θεατές με τους εργαζόμενους το υ Περιφερειακού. Αναγκάζονται να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις μόνο και μόνο για να πάρουν τα χρωστούμενα. Τι κακό και αυτό στην Ελλάδα. Να μην ιδρώνει κανενός το αυτί, εάν δεν υπάρξουν πρώτα κινητοποιήσεις. Λες και είναι μαζόχες… Λες και έχουν όρεξη να τους βγάζουν στη σέντρα κάθε φορά για να ζορίζονται και να κάνουν το καθήκον τους.
Β.Κ

Περί
Περιφερειακού
Ο γραμματέας του ΕΚΒ Γιώργος Κίτσιος πάντως χθες το απόγευμα έλεγε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να απαγγέλλονται κατηγορίες στους εργοδότες όχι μόνο όταν δεν πληρώνουν το Δώρο Χριστούγεννα ή Πάσχα, αλλά και όταν “πιάνονται” να αθετούν διαρκώς τις δεσμεύσεις τους ότι θα αποπληρώσουν τα χρωστούμενα.
Παρεμπιπτόντως πάντως το ΕΚΒ τόσο αρχές Δεκεμβρίου, όσο και αρχές Μαρτίου, είχε απευθυνθεί εγγράφως στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ζητώντας να πληρωθούν πρώτα οι εργαζόμενοι και μετά ο εργολάβος.
Χθες όπως έλεγε ο πρόεδρος Θαν. Παπαδημόπουλος που μετέβη στο χώρο του αποκλεισμού… άρον- άρον έφτασε αργά το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Υποσχέθηκε λύση… Για να δούμε.
Β.Κ

Και άλλος βραχνάς
Κινητοποιήσεις ενόψει από νομάρχες της χώρας για την προωθούμενη κατάργηση των τελών αδείας και μεταβίβασης οχημάτων, ενός βασικού πόρου για τη λειτουργία των Νομαρχιών. Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοίκησης με την κατάργησή του θα δουν τα ταμεία τους να αδειάζουν από σημαντικά ποσά και αυτό για τους νομούς τους θα μεταφράζεται σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική αδυναμία να υλοποιήσουν οδικά έργα.
Με τις δυναμικές κινητοποιήσεις, που βρίσκονται υπό συζήτηση, προθυμότατος δήλωσε ο νομάρχης Μαγνησίας.
Β.Σ.

Προβολή
Με προσπάθεια να συγκρατήσει το γέλιο του, ο δήμαρχος Σηπιάδος Στ. Βακούλας δήλωνε χθες στην τηλεοπτική εκπομπή του Σ. Πολύζου ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει στο σύντομο αλλά σκληρό σε περιεχόμενο σχόλιο του αντινομάρχη Ν. Ντίτορα σχετικά με την απουσία του από την προχθεσινή σύσκεψη στη Νομαρχία. Στη σύσκεψη με θέμα το αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά δεν συμμετείχε, ενοχλημένος για την ταυτόχρονη πρόσκληση του επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Σηπιάδος Γιάν. Λουλούδα.
Το μόνο που σχολίασε ο κ. Βακούλας ήταν το σημείο ότι «ζητιανεύει» προβολή μέσα από «στημένες» επιθέσεις. Ποιος επιδίδεται σε αυτό το… σπορ είναι γνωστό, αρκέστηκε να απαντήσει.
Β.Σ.

Οι εταιρίες
φύλαξης
Πολλές είναι οι δημόσιες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Δηλαδή υπάρχει σοβαρό οικονομικό αντικείμενο. Στο Βόλο αρκετά χρήματα για τη φύλαξή τους πληρώνουν το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο σε εταιρίες σεκιούριτι. Παρεμπιπτόντως πληροφορούμαστε ότι η σύμβαση της εταιρίας φύλαξης του Νοσοκομείου έχει ολοκληρωθεί. Θα γίνει νέος διαγωνισμός; Όχι τίποτ΄ άλλο δηλαδή, ρωτάνε οι ανταγωνίστριες εταιρίες που θέλουν να χτυπήσουν τη δουλειά και δεν ξέρουμε τι να τους απαντήσουμε. Δηλώνουμε αναρμόδιοι.
Χ.Μ

Ανταγωνιστικοί
στους Μεσογειακούς
Χθες πληροφορηθήκαμε ότι το 2013 θα γίνουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Κωφών στην Αθήνα. Για όσους το ξέχασαν, την ίδια χρονιά διοργανώνονται οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Βόλο. Επειδή πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής στους αγώνες Κωφών είναι κάποια κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη κι όχι κάποιος κύριος ονόματι Ερωτόκριτος Νεοφύτου, αναρωτιόμαστε μήπως προκύψει ζήτημα ανταγωνισμού. Δεν φανταζόμαστε ότι ο κάθε υπουργός θα ικανοποιεί τα αιτήματα του Νεοφύτου κι όχι της Βαρδινογιάννη. Μήπως πρέπει να το κοιτάξουμε το θέμα, για να μην κουφαθεί όλος ο πληθυσμός Βόλου και Λαρίσης στο τέλος;
Χ.Μ

Δώνης…
Στον πεζόδρομο του «Κολωνακίου» στο Βόλο εθεάθη χθες ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ και της ΑΕΚ Γιώργος Δώνης. Τυχαία άραγε η επίσκεψη του ή είχαμε επαφές;
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου