ΤΟΠΙΚΑ

Φωτοβολταϊκά στις ταράτσες της Νέας Ιωνίας

φωτοβολταϊκά-στις-ταράτσες-της-νέας-ι-851206

Η επανεισαγωγή του θέματος για την εκμίσθωση των δημοτικών κτιρίων και των υπαίθριων χώρων στάθμευσης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, είναι το βασικότερο θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας που συνεδριάζει μεθαύριο στις 2.30 το μεσημέρι.
Ειδικότερα η εκμίσθωση αφορά συνολικά σε 32 στέγες δημοτικών κτιρίων που θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος 20 ΚW το καθένα. Η παραχώρησή τους θα γίνει για 20 χρόνια και το ετήσιο μίσθιο θα είναι 450 ευρώ ευρώ το χρόνο για κάθε μονάδα. Το θέμα είχε εισαχθεί τον περασμένο Ιούλιο αλλά μετά από προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152 από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Μ. Μπαλλή, που αμφισβητούσε το κατεπείγον της συνεδρίασης που εισήχθη προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απόφαση ακυρώθηκε και το θέμα επανεισάγεται μεθαύριο.
Οι μειοψηφίες θεωρούν ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία χρήζουν διευκρίνισης για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς το Ειδικό Χωροταξικό απαγορεύει τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε πολυσύχναστους χώρους (πολιτιστικό άλσος, σχολεία) , ενώ απαιτείται, όπως σημειώνουν και γνωμάτευση του αρμόδιου Οργανισμού του Ρυθμιστικού Σχεδίου. Επίσης, όπως υπογραμμίζουν, χρειάζεται πλήρης τεχνική μελέτη με σχετικές αδειοδοτήσεις για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τη χορήγηση της σχετικής άδειας από την ΕΠΑΕ.
Επίσης στη μεθαυριανή συνεδρίαση θα συζητηθεί το τελικό κείμενο του Επιχειρησιακού προγράμματος URBAMECO ενόψει της τελικής συνάντησης που θα γίνει στη γαλλική πόλη Λυών τον επόμενο Μάιο. Ακόμη στο Σώμα θα έλθει προς έγκριση η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, που προβλέπει 99 επιπλέον οργανικές θέσεις, οι οποίες θα φθάσουν στις 409 θέσεις και με τις οποίες θα οργανωθούν πλήρως όλες οι Διευθύνσεις του Δήμου. Σημειώνεται πως σήμερα οι θέσεις των μονίμων στο Δήμο Νέας Ιωνίας είναι 135.
Ακόμη στο μεθαυριανό Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται προς έγκριση το θέμα που αφορά στη χορήγηση παράτασης για την αδειοδότηση για τη λειτουργία συνεργείων αυτοκινήτων στη συνοικία του Νέου Δέλτα κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου