ΤΟΠΙΚΑ

Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά τα «Υπόγεια ρεύματα»

ο-θάνος-μικρούτσικος-συναντά-τα-υπόγ-851206

Συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο και τα «Υπόγεια ρεύματα» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η Συναυλία με τίτλο «Τους έχω βαρεθεί…» πραγματοποιείται σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου. Πρόκειται για μια οπτικοακουστική συναυλία, όπου το γνωστό συγκρότημα «Υπόγεια Ρεύματα» διασκευάζουν και ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο, σε σύγχρονους μουσικούς δρόμους, 25 τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β.Μαγιακόφσκι, Ν.Χιχμέτ, Μπ.Μπρεχτ, Γ.Ρίτσος, Α.Αλκαίος, Μ.Ελευθερίου, Μ.Αναγνωστάκης, Φρ.Βιγιόν, Κ.Τριπολίτης, Ν.Καββαδίας, Β.Μπίρμαν κ.α). Ο Θάνος Μικρούτσικος θα είναι εκεί και παίζοντας πιάνο, ολοκληρώνει και δυναμώνει τη φωνή του σχήματος. Ο A. Σπυράτος σκηνοθετεί, επιμελείται και προβάλει βίντεο και φωτογραφικό υλικό με το χαρακτήρα της τέχνης του δρόμου (street art) και σε συνδυασμό με τη φωτιστική ατμόσφαιρα, υπογραμμίζει και αναδεικνύει τα κομμάτια. Ο χαρισματικός συνθέτης έχει ασχοληθεί με όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής. Έχει γράψει όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του κινείται στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, συνθέτοντας εκατοντάδες τραγούδια σε κείμενα Ελλήνων και ξένων ποιητών. Το 2002 τιμήθηκε για τη μουσική του στο θέατρο με το βραβείο Δημήτρης Μητρόπουλος από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (Θεατρικό Μουσείο).
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ή έχουν παιχτεί έργα του σε πολλά διεθνή φεστιβάλ μουσικής στο Λονδίνο, Γλασκόβη, Εδιμβούργο, Παρίσι, Λίλλη, Λυών, Ρενς, Μονπελιέ, Βρυξέλλες, Λιέγη, Γενεύη, Λοζάννη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βερόνα, Φλωρεντία, Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κοστάντσα, Νόργουιτς, Λουιζιάνα και αλλού. Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Φεστιβάλ 1998-1999 (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), σύμβουλος διοίκησης για τα πολιτιστικά στον Οργανισμό “Αθήνα 2004”, 2002-04 και καλλιτεχνικός διευθυντής για το θεσμό “Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2006”, από το Νοέμβριο του 2003 έως τον Ιανουάριο του 2006.
Τα «Υπόγεια ρεύματα» ξεκίνησαν την κοινή τους δράση από το 1992 και το 1994 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο «Ο μάγος κοιτάζει την πόλη», ενώ το 1997 ακολουθούν οι «Τσαλακωμένες μέρες». Το γκρουπ συμμετέχει στον ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο του Γιώργου Νταλάρα από την Ιερά Οδό και το 1998 ηχογραφούν το δίσκο «Εικόνες στα σύννεφα». Διασκευάζουν τη “Θαλασσογραφία”, συμμετέχοντας σε ένα δίσκο με διασκευές κομματιών του Διονύση Σαββόπουλου. Το κομμάτι ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Το 1999 ξεκινούν οι ηχογραφήσεις του δίσκου «Μικρά που ’ναι τα όνειρα». Το 2000 ο δίσκος κυκλοφορεί. Το 2005 τα Υπόγεια Ρεύματα κάνουν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, διασκευάζοντας παλιά τους κομμάτια και δοκιμάζοντας ζωντανά, το νέο τους υλικό. Από τον Μάρτιο του 2007 ο νέος τους δίσκος με τίτλο «Νέα Μέρα» κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 20 ευρώ και 15 ευρώ τα φοιτητικά. Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθημερινά 11-1 και 6-9 το απόγευμα, τηλέφωνο 2421032818, στο δισκοπωλείο Classic και στο βίντεο κλαμπ Casablanca.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου