ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη για την επιστροφή στα σχολεία θα δώσουν οι σχολικοί φύλακες

μάχη-για-την-επιστροφή-στα-σχολεία-θα-δ-712272

Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας επαναπρόσληψη

Επιστροφή στο εργασιακό τους περιβάλλον που δεν είναι άλλο από τις σχολικές μονάδες, όπου έως και το 2013 πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, θα διεκδικήσουν οι 26 σχολικοί φύλακες του Βόλου. Το δικαστήριο έχει οριστεί για τις 30 Ιανουαρίου και θα κρίνει την επιστροφή τους ή μη στα σχολεία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες είχαν άτυπη σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου, ενόψει του δικαστηρίου που έχει οριστεί για το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, Ευάγγελο Τούμπα, από το σύνολο των 2.200 σχολικών φυλάκων -εκ των οποίων οι 33 στο Δήμο Βόλου- που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα το Σεπτέμβριο του 2013, οι 500 (7 από το Βόλο), τοποθετήθηκαν στα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας.

Επιπλέον 1.200 περίπου άτομα, προσέφυγαν δικαστικά κατά του Νόμου που τους έθεσε σε διαθεσιμότητα και δικαιώθηκαν. Εργάζονται πλέον στα σχολεία της χώρας, όχι όμως και οι 26 εναπομείναντες σχολικοί φύλακες του Δήμου Βόλου.

Οι συγκεκριμένοι 26 είδαν οριστικά την πόρτα της εξόδου από τα σχολεία, όταν στις 25 Απριλίου του 2014 είχε εκπνεύσει η περίοδος διαθεσιμότητας και οι ίδιοι δεν είχαν απορροφηθεί σε θέσεις του δημοσίου. Απολύθηκαν κι έκτοτε τα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, έχουν γίνει στόχος διαρρηκτών. Οι σχολικοί φύλακες ήταν το άγρυπνο μάτι… στα σχολεία της περιοχής. Με την απομάκρυνσή τους από τα σχολεία, τα κρούσματα διαρρήξεων στις σχολικές μονάδες -χαρακτηριστικό το παράδειγμα του πρώην Πολυκλαδικού- είναι απανωτά και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, έχουν κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει την ανάγκη επιστροφής των σχολικών φυλάκων. Προς το παρόν το κενό που άφησαν καλούνται να αναπληρώσουν ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης στις οποίες έχουν προσφύγει αρκετοί διευθυντές σχολικών μονάδων προκειμένου να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία.

Οι σχολικές φύλακες του Βόλου, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν κι εκείνοι την επιστροφή τους στα σχολεία. Προσφεύγουν δικαστικά κατά του Νόμου βάσει του οποίου τέθηκαν σε οκτάμηνη διαθεσιμότητα και τελικώς απολύθηκαν, προσδοκώντας να δικαιωθούν όπως οι συνάδελφοί τους σε άλλους δήμους της χώρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου