ΤΟΠΙΚΑ

Μπαίνουν ιδιώτες στο Χιονοδρομικό

μπαίνουν-ιδιώτες-στο-χιονοδρομικό-851206

Αναπτυξιακός φορέας ο οποίος θα συσταθεί με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, θα αναλάβει την διοίκηση και τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Στον φορέα θα συμμετέχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, η οποία και θα συμμετέχει στο φορέα με ποσοστό τουλάχιστον 51%.
Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝ.Ε.Μ., μετά από πρόταση την οποία κατέθεσε ο Νομάρχης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας κ. Απ. Παπατόλιας.
Στη χθεσινή συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι για να μπορέσει το Χιονοδρομικό Κέντρο να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και τον ανταγωνισμό από άλλα αντίστοιχα Κέντρα που συνεχώς αναπτύσσονται και υπερτερούν στο γεγονός ότι σαν νεότερα προσφέρουν περισσότερες ανέσεις και ευκολίες λόγω του ότι χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες, θα πρέπει να γίνουν νέες επενδύσεις και παρεμβάσεις, γεγονός που προϋποθέτει και την ένταξή του σε έναν άλλον Φορέα εκτός ΑΝ.Ε.Μ.
Παράλληλα με την ανάληψη της διοίκηση και τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου στο νέο φορέα θα μπορεί, μεταξύ άλλων, η ΑΝΕΜ να προσλαμβάνει επιχορηγούμενο προσωπικό, πράγμα που σήμερα δεν γίνεται λόγω της εποχικότητας των προσλαμβανομένων στο Χιονοδρομικό Κέντρο, ( Ο ΟΑΕΔ θεωρεί απόλυση τη διακοπή της σύμβασής τους πράγμα που οδηγεί στην απένταξη της ΑΝΕΜ από τους δικαιούχους των επιδοτούμενων εργοδοτών για Νέες Θέσεις Εργασίας).
Ο νέος «δημόσιος» φορέας που θα συσταθεί μπορεί στη συνέχεια να συνάψει έγγραφη σύμβαση σύμπραξης δημοσίου-ιδιωτικού τομέα για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων, βελτιώσεων και επενδύσεων στο Χιονοδρομικό Κέντρο και να ενταχθεί, υπό προϋποθέσεις, στον αναπτυξιακό νόμο.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου είχε μισθώσει ο Ε.Ο.Σ. στην ΑΝ.Ε.Μ. για είκοσι χρόνια. Στη συνέχεια η ΑΝ.Ε.Μ. το εκμίσθωσε στην ανώνυμη εταιρία «ΑΓΡΙΟΛΕΥΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με τον διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΙΟΛΕΥΚΕΣ Α.Ε.» τη χρήση και το δικαίωμα εμπορικής εκμετάλλευσης του καταφυγίου, του μικρού οικήματος που βρίσκεται στην κορυφή του Χιονοδρομικού Κέντρου και του περιβάλλοντος αυτών χώρου. Η μίσθωση αυτή συμφωνήθηκε

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου