ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφει το παζάρι στο Βόλο

επιστρέφει-το-παζάρι-στο-βόλο-712993

Στόχος της δημοτικής αρχής η αναβίωση της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης που κατέβασε ρολά τον Αύγουστο του 2012

Η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Βόλο, φέτος το καλοκαίρι. Μάλιστα, το παζάρι αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους τρεις πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί ο Δήμος για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της περιοχής.

Τον Αύγουστο του 2012, το παζάρι του Βόλου, κατέβαζε… ρολά νωρίτερα από την προγραμματισμένη αυλαία. Υπό την… απειλή ελέγχων από το τότε ΣΔΟΕ, τη Δημοτική και την Ελληνική Αστυνομία, οι μικροπωλητές αποφάσισαν να κλείσουν από μόνοι τους τις παράγκες τους, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή ότι δεν τους αφήνει να δουλέψουν.

Εκτοτε παζάρι στο Βόλο δεν ξαναέγινε. Τους οριστικούς τίτλους τέλους της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης είχαν γράψει τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου θέτοντας ζητήματα νομιμότητας της λειτουργίας του παζαριού, το οποίο όπως είχαν πει δεν στηρίχθηκε από την τοπική αγορά, ενώ δεν είχαν λείψει και φωνές που έκαναν λόγο για αναχρονιστική θεσμό. Τα τελευταία καλοκαίρια, μοναδική εμποροπανήγυρη στο Νομό είναι αυτή του Αλμυρού, που κάθε φορά γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Φέτος, το δικό του παζάρι ετοιμάζεται να αναβιώσει ο Δήμος Βόλου.

Κατά τη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με καταστηματάρχες και εμπόρους της πόλης, υποστήριξε ότι η νέα δημοτική αρχή θα στηριχθεί σε τρεις θεσμούς για την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη: στο 40ήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που φέτος αποτέλεσε πόλο έλξης επισκεπτών, στο τριήμερο της Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας και στο παζάρι, το καλοκαίρι.

Το ακριβές πλάνο της η δημοτική αρχή αναμένεται να καταρτίσει μέσα στο Φεβρουάριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου