ΤΟΠΙΚΑ

Ναυάγησαν σε άγονη γραμμή

ναυάγησαν-σε-άγονη-γραμμή-851206

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η υπόθεση με τις κατηγορίες περί εμπλοκής του πρώην υπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή της Ν.Δ. Αριστοτέλη Παυλίδη σε χρηματισμό συνεργάτη του από τον εφοπλιστή Φώτη Μανούση. Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, προκειμένου αυτή να αποφασίσει για την πορεία των ερευνών και την ευθύνη των πολιτικών προσώπων, όπως έχει αρμοδιότητα, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Με τη σύσσωμη θετική απόφαση σχεδόν όλων των πτερύγων της Βουλής αναμένεται να περάσει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αριστοτέλη Παυλίδη.
Το ζητούμενο βεβαίως είναι τι θα κάνει η κυβερνώσα παράταξη, αν και επισήμως τάσσεται υπέρ της Προανακριτικής, αλλά με βάση την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη ψήφο των κυβερνητικών βουλευτών θα μετρήσει πολύ το παρασκήνιο για πιθανή παραίτηση του κ. Παυλίδη.
Kαταρχάς τα μάτια όλων, και κυρίως της κυβέρνησης, είναι στραμμένα στον Iούνιο, όχι λόγω των ευρωεκλογών. Tο θέμα των «τοξικών» ομολόγων που αγόρασαν τα ασφαλιστικά ταμεία, οι «βόμβες» του εφοπλιστή Φ. Mανούση και οι «μαύρες βαλίτσες» της Siemens αγγίζουν πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο σε περίπου 100 ημέρες οποιαδήποτε εμπλοκή πολιτικών παραγράφεται λόγω παρέλευσης του συνταγματικού χρόνου (κλείνει η β’ κοινοβουλευτική περίοδος) ή με τη διέξοδο των πρόωρων εκλογών. Kι ενώ η κυβέρνηση έκανε και κάνει ό,τι είναι δυνατό για να κωλυσιεργήσει, ώστε να μη στιγματιστούν δικά της στελέχη, οι ανακριτές των υποθέσεων τρέχουν να προλάβουν τους χρόνους.
Mέχρι το Πάσχα φιλοδοξούν να έχουν τελειώσει με τις καταθέσεις των μαρτύρων και υπόπτων τόσο για το Bατοπέδιο και τη Siemens, όσο και για την υπόθεση Mανούση. Aλλά και για τα δομημένα ομόλογα οι επόμενες 50 ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες, καθώς θα παρελάσουν μια σειρά από «γαλάζιοι» διοικητές ασφαλιστικών ταμείων, χρηματιστές και άλλοι εμπλεκόμενοι στο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. Mέχρι τον Iούνιο πάντως την πόρτα του ανακριτή θα χτυπήσουν πολλά πρόσωπα που έχουν άμεση σχέση με την κυβέρνηση. Aπό βουλευτές και πρώην υπουργούς μέχρι στελέχη της Nέας Δημοκρατίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου