ΤΟΠΙΚΑ

ΓΟΡΙΤΣΑ – ΑΓΡΙΑ: Εντολή επιτάχυνσης του Περιφερειακού

γοριτσα-αγρια-εντολή-επιτάχυνσης-το-851206

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Δ. Κατσιγιάννης έχει καλέσει την εργολήπτρια εταιρία ΜΕΛΚΑ να επιταχύνει τις εργασίες του περιφερειακού Βόλου από τη σήραγγα της Γορίτσας έως την Αγριά.
Την εξέλιξη των εργασιών θα επιθεωρήσει υπεύθυνος μηχανικός του έργου εκ μέρους του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο οποίος θα επισκεφθεί το έργο την ερχόμενη εβδομάδα.
Επιπρόσθετα το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις στο κομμάτι από την κοιλαδογέφυρα μέχρι την παραλιακή Αγριάς είναι διαθέσιμα και θα καταβληθούν αμέσως μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.
Τις διαβεβαιώσεις έλαβε το προεδρείο του Συνοικιακού Συμβουλίου της Νέας Δημητριάδας, σε συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ προ ημερών στο υπουργείο.
Οι συνοικιακοί σύμβουλοι επιδίωξαν συνάντηση με τον κ. Κατσιγιάννη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για άμεση παράδοση ενός περιφερειακού με αρχή και τέλος, που θα αποσυμφορήσει από την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων την πόλη και ιδιαίτερα την πλέον επιβαρυμένη περιοχή της Νέας Δημητριάδας.
Τα μέλη του Συνοικιακού Συμβουλίου περιέγραψαν τα έντονα και χρονίζοντα προβλήματα των κατοίκων και εξέφρασαν τους φόβους και τις ανησυχίες τους με την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων και υπογράμμισαν ότι οι επιπτώσεις θα ελαχιστοποιηθούν, εφόσον παραδοθεί ένας ολοκληρωμένος περιφερειακός με είσοδο και έξοδο αλλά και υποδομές ασφαλείας.
Στη συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ και τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου του περιφερειακού συμμετείχαν ο πρόεδρος Γ. Μπατζιάκας, ο αντιπρόεδρος Σ. Σαβελίδης και ο ταμίας Δημ. Στεργιούλας του Συνοικιακού Συμβουλίου, ο βουλευτής Ν. Γκατζής, ο οποίος φρόντισε για το ραντεβού, ενώ τηλεφωνικά παρενέβη ο υφυπουργός Εσωτερικών Θαν. Νάκος. Συμμετείχε ακόμη και εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Νέας Δημητριάδας.
Με το υπόμνημα το οποίο επέδωσαν οι συνοικιακοί σύμβουλοι, αναφέρονται στην τάχιστη αποπεράτωση του έργου της εξόδου του περιφερειακού προς την ΑΓΕΤ, στην άμεση χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων, στις οδούς διασύνδεσης του περιφερειακού, καθώς και στη χρηματοδότηση μελετών για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών και χωροταξικών υποδομών της περιοχής γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα και κυρίως στα βόρεια της συνοικίας της Νέας Δημητριάδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου