ΤΟΠΙΚΑ

Η πιο ολέθρια απεργία

η-πιο-ολέθρια-απεργία-851206

Οι απεργίες όλων των «κλάδων», όσο δυναμικές και αν είναι, έρχονται και παρέρχονται αφήνοντας πίσω τους κάποιες αρνητικές συνέπειες ή κάποια θετικά αποτελέσματα για εκείνους που τις κάνουν. Ετούτη η «απεργία» όμως , που ποτέ δεν κηρύχθηκε επισήμως, που δεν βγήκαν οι μετέχουσες στους δρόμους να κάνουν καταλήψεις και πορείες, μέλλεται να αποδειχθεί μοιραία για την επιβίωση τούτου τού έθνους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Γιούροστατ» οι Ελληνίδες κατέχουν την τελευταία θέση στην προ διεύρυνσης Ευρωπαϊκή Ένωση και την 22η στην Ευρώπη των 27 μελών, όσον αφορά την γονιμότητα, με μέσο όρο μόλις 1,28 παιδιά ανά κάθε γυναίκα.
Το φαινόμενο βεβαίως δεν οφείλεται στο ότι αβγάτισαν οι… στέρφες Ελληνίδες για χι ή ψι ιατρικούς ή βιοκλιματικούς λόγους. Αλλά στο ότι αντιδρούν με λυσιστράτειο τρόπο σε μια πραγματικότητα. Στο ότι η Ελληνίδα μητέρα έχει την πιο ασήμαντη στήριξη από όλες τις Ευρωπαίες -εκτός ίσως από τις… νεοσύλλεκτες Βουλγάρες και Ρουμάνες στην ευρωπαϊκή λέσχη.
Είτε πρόκειται για την κεντρική κρατική εξουσία είτε για την αυτοδιοίκηση, οι εξαιρέσεις εκείνων που κάνουν πράγματι κάτι για να στηρίξουν την Ελληνίδα μάνα, να την ενθαρρύνουν να ξεφύγει από το μοναχοπαίδι, απλώς υπογραμμίζουν τον κανόνα.
Θυμάμαι την απορία τής γυναίκας μου όταν κάποτε κάναμε βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της Στοκχόλμης. «Μα τόσο πολύ γεννάνε εδώ πέρα»; Μια απορία που γεννήθηκε από το γεγονός ότι βλέπαμε συνεχώς νέες γυναίκες με τα παιδικά καροτσάκια να κυκλοφορούν παντού όλες τις ώρες.
Ναι γεννάνε περισσότερο. Γιατί ξέρουν ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους, ότι το κράτος θα τις επιδοτεί όσο είναι νέες μητέρες, ότι αμέσως μετά θα έχουν στη διάθεση τους ολοήμερους βρεφονηπιακούς σταθμούς, πολύ υψηλών προδιαγραφών, χωρίς να πληρώνουν δεκάρα, ότι την ίδια και το ίδιο δωρεάν φροντίδα θα έχουν τα παιδιά τους και στο δημοτικό σχολείο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Τι από αυτά απολαμβάνει η έρημη Ελληνίδα μάνα, ιδίως όταν πρέπει παράλληλα να κρατάει μαγαζί, να εργάζεται στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, να κρατάει χωράφι ή κοπάδι;
Καταλαβαίνει κανένας πολιτικός ότι η αδιαφορία απέναντι στην Ελληνίδα μητέρα, μας οδηγεί σταδιακά στην πιο οδυνηρή συρρίκνωση του ελληνισμού;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου