ΤΟΠΙΚΑ

Συλλήψεις για παράνομες συνδέσεις ΝΟVA!

συλλήψεις-για-παράνομες-συνδέσεις-νοva-851206

Επτά άτομα –μεταξύ τους μία 36χρονη στο Βόλο- συνελήφθησαν χθες σε έξι πόλεις της χώρας για παράνομη διανομή των δορυφορικών καναλιών της NOVA μέσω του ίντερνετ.

Μετά από μήνυση κατ’ αγνώστων που υπέβαλε η εταιρία «Multichoice Hellas», συντονισμένη επιχείρηση στήθηκε χθες υπό την καθοδήγηση του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Στο Βόλο η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας οδήγησε σε 36χρονη, ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, η οποία φέρεται να είχε πράξει ό,τι και οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες σε άλλες πόλεις της χώρας: υποκλοπή κωδικών και παράνομη διακίνηση τηλεοπτικού υλικού.
Η 36χρονη θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα. Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας φέρεται να είχε διανείμει τα κλειδιά αποκωδικοποίησης του σήματος της NOVA σε 119 παράνομους συνδρομητές στο Βόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται η τυχόν συντονισμένη δράση των συλληφθέντων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλο, Ηράκλειο και Ρόδο.
Περισσότερα στοιχεία ωστόσο αναμένεται να προκύψουν από τις ειδικές εργαστηριακές αναλύσεις των ειδικών συσκευών που χρησιμοποιήθηκαν για το «σπάσιμο» των κωδικών.
Η επιχείρηση σύλληψης ξεκίνησε μετά από μήνυση κατ’ αγνώστων που υπέβαλε η εταιρία «Multichoice Hellas» για υποκλοπή κωδικών της και παράνομη διακίνηση του τηλεοπτικού της υλικού μέσω διαδικτύου.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι χρησιμοποιώντας ειδικές συσκευές, υπέκλεπταν, αποκρυπτογραφούσαν και διένειμαν οργανωμένα σε άλλους χρήστες του ίντερνετ, που διέθεταν τις ίδιες συσκευές, το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της NOVA.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι τα κλειδιά αποκωδικοποίησης του σήματος της NOVA μοιράζονταν 511 παράνομοι συνδρομητές, ενώ σε έκθεση της εταιρίας που επισυνάπτεται στη μήνυση, εκτιμάται ότι από την υπόθεση το ελληνικό Δημόσιο, για το διάστημα 2008-09 έχασε 30.520.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου