ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

«Μας ζητάνε και τα ρέστα»
Το παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγριάς κ. Θωμάς Παπαευθυμίου, απαντώντας στις βολές του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκου Στόϊκου για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2007-2008. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος είπε: «Ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Στόϊκο μια παροιμία του λαού, ότι εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι. Νομίζω θα τη γνωρίζει και θα ξέρει και το νόημα. Οι επικριτές μας είναι αυτοί οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραβρεθούν στον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής και τώρα μας ζητάνε και τα ρέστα. Ας τους κρίνει ο λαός, ο οποίος ξέρει πως οι υπεύθυνοι πολιτικοί άντρες δηλώνουν παρόντες, όποτε χρειάζεται». Τα σχόλιά μας θαρρώ πως περιττεύουν…
Α.Φ.

Το πρωταπριλιάτικο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ!
Σπάσανε χθες τα τηλέφωνα στα γραφεία της εφημερίδας μας μετά το πρωταπριλιάτικο αστείο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι τρεις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων του Βόλου θα πουλάνε με πρώτη δόση το 2013! Όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν, λυπούμαστε, και από ό,τι φανταζόμαστε θα βολεύτηκαν με το παλιό τους αυτοκίνητο!
Α.Φ.

Η «κατανόηση» στο μεγαλείο της!
Ακούμε πως στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Αγχιάλου ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Καραπατάκης μπροστά στις αντιδράσεις των εμπόρων που παραβρέθηκαν, έχουν καταστραφεί οι προσόψεις και οι είσοδοι των καταστημάτων τους από εκτελούμενες εργασίες για την αποχέτευση, και των μειοψηφιών απάντησε: «Κάποιοι θα αλλάξουν κατάστημα και κάποιοι δουλειά». Λυπούμαστε, Δήμαρχε, που πρέπει να το επισημάνουμε, αλλά από ό,τι μπορούμε να γνωρίζουμε, δεν ήσασταν ποτέ ελεύθερος επαγγελματίας αλλά δημόσιος υπάλληλος και μάλιστα υψηλόμισθος. Λογικό λοιπόν να μην μπορείτε να ασπαστείτε το καθημερινό άγχος όλων αυτών των ανθρώπων, αλλά όχι και να μην μπαίνετε καν στο κόπο να δείξετε για τα μάτια του κόσμου έστω, ότι ασπάζεστε την αγωνία τους…
Α.Φ.

Λείπει ο ρομαντισμός
Το παρατηρεί συμπολίτης γιατρός με χθεσινό τηλεφώνημά του. Τώρα που φτιάχνει ο καιρός, πολλοί Βολιώτες προτιμούν τον λιμενοβραχίονα για την απογευματινή τους και τη βραδινή τους βόλτα. Κινδυνεύουν όμως οι άνθρωποι να βρεθούν στη θάλασσα, αφού ο φωτισμός είναι ελλιπέστατος. Επίσης ο φίλος αναγνώστης επισημαίνει ότι στο τέλος του κορδονιού, όπου υπάρχει διαμορφωμένη μια μικρή πλατεία, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν 2-3 παγκάκια για να απολαμβάνουν οι περιπατητές τη θέα του Βόλου. Γιατρέ μου, από τους ιθύνοντες δεν λείπει μόνο «η φαντασία στην εξουσία», μάλλον λείπει κι ο ρομαντισμός.
Χ.Μ

Ανησύχησε
ο γιατρός
Ο γνωστός μικροβιολόγος του Αλμυρού Βαγγέλης Γκόβαρης ανησύχησε χθες, βλέποντας το θέμα που προέκυψε απ΄ την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με κάμερες σε μικροβιολογικό εργαστήριο του Αλμυρού. Βλέπετε ο άνθρωπος, εκτός του ευρύτατου φάσματος κοινωνικών και επαγγελματικών σκέψεων, μάλλον θα είναι και υποψήφιος στις επόμενες Νομαρχιακές Εκλογές. Οπότε, μάλλον σοφά έπραξε να διευκρινίσει με πρωτοσέλιδη ανακοίνωση ότι το θέμα δεν αφορά στο δικό του μικροβιολογικό εργαστήριο. Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε, σκέφθηκε ο γιατρός.
Χ.Μ

Λεπτομέρειες
Από την επιστολή των 19 συμβασιούχων στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν τα ονόματα μόνον 15 και από αυτούς έχουν υπογράψει την ανακοίνωση – καταγγελία μόνον οι 13!!!
Επίσης, μολονότι οι διαμαρτυρόμενοι είναι συμβασιούχοι, άρα εξυπακούεται ότι αμείβονται από τον εργολάβο και όχι από το Κοιμητήριο, η επιστολή – διαμαρτυρία έχει γραφεί πάνω σε επιστολόχαρτο με το διακριτικό λογότυπο Ελληνική Δημοκρατία, Νομαρχία Μαγνησίας, Σύνδεσμος Κοιμητηρίου Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου – Νέας Ιωνίας.
Λεπτομέρειες θα μου πείτε, αλλά καμιά φορά αυτές είναι που κάνουν τη διαφορά…
Α.Τ.

Το χρώμα
του χρήματος
…Πάντως επί της ουσίας εργαζόμενοι και εργολάβοι περιμένουν την αυριανή μέρα για να δουν το χρώμα του χρήματος μετά από πολύ καιρό, με τον πρόεδρο του Κοιμητηρίου να έχει καταθέσει, όπως λέγεται, στη ΔΟΥ τριπλότυπα αποδείξεων συνολικού ύψους 118.000 ευρώ…
Α.Τ.

Αλλοι θα πάρουν
το χρήμα…
Και η ΔΕΥΑΜΒ με τη σειρά της μετά τους Δήμους χαρακτήρισε τις προτάσεις των μελετητών για το Ρυθμιστικό ως γενικόλογες, χωρίς προσθήκη όλων των διατάξεων που ισχύουν από την Ε.Ε. για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και των έργων που έχουν προγραμματιστεί ή αυτών που προγραμματίζονται στο μέλλον από την Επιχείρηση.
Με αυτά και μ΄ αυτά δεν έχουν άδικο, όταν σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου δημοτικός σύμβουλος ακούστηκε να λέει ότι αυτό που κάνουν οι ίδιοι αποτελεί μία εκ των προτέρων αξιολόγηση της μελέτης, με προσθήκες που, όπως πρόσθεσε, συνεισφέρουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης του Σχεδίου που θα κατατεθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Με απλά λόγια ο άνθρωπος ήθελε να πει ότι άλλοι δουλεύουν για λογαριασμό των μελετητών, αλλά οι τελευταίοι θα είναι αυτοί που θα πάρουν το χρήμα το ζεστό, που δεν θα είναι και λίγο. 180.000 ευρώ…
Α.Τ.

Κλίμα
ευφορίας…
Κάτι η αυξημένη ΣΑΤΑ που ήλθε στο Δήμο, κάτι οι υποσχέσεις που έχουν πάρει από την ΚΕΔΚΕ ότι θα έλθουν αυξημένοι και οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, οι οποίοι προορίζονται για τη μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού, έχουν δημιουργήσει ίσως για πρώτη φορά τις τελευταίες μέρες ένα κλίμα ευφορίας στη σημερινή Δημοτική Αρχή. Συνεργάτες του Αλέκου Βούλγαρη τόνιζαν χθες ότι τις τελευταίες πέντε μέρες πληρώθηκαν και υποχρεώσεις του Δήμου προς προμηθευτές συνολικού ύψους 700.000 ευρώ και υπογράμμιζαν πως ο Δήμαρχος, σε κάθε υπογραφή την οποία έβαζε σε κάθε ένταλμα πληρωμής, έβγαζε και ένα βαθύ αναστεναγμό ικανοποίησης.
Βέβαια μερικοί συνεργάτες του ήταν χθες υπέρ το δέον αισιόδοξοι και έλεγαν πως αν κινηθούν έτσι τα οικονομικά, στο τέλος μπορούν να κλείσουν ισοσκελισμένη την οικονομική χρήση του 2009. Ήρεμα, γιατί μπορούν να την πατήσουν σαν την κυβέρνηση. Όλα τα είχε μειώσει, μάς έλεγε. Τα ελλείμματα , την ανεργία και δεν συμμαζεύεται και τελικά αποδείχθηκε ότι χρωστά σε όποιον μιλά ελληνικά…
Α.Τ.

Να επιστρέψουν
τα λεφτά…
Ωραίοι είναι αυτοί στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα. Η εντολή που έχει δοθεί στους ελεγκτές οι οποίοι έχουν έλθει στο Βόλο για να διερευνήσουν την έκταση της οικονομικής απάτης στο ΙΚΑ Βόλου και Νέας Ιωνίας είναι ρητή: «Να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά όσοι ασφαλισμένοι εμφανίζονται στα συνταγολόγια – μαϊμού να έχουν προμηθευθεί διάφορα είδη και δεν τα έχουν στα σπίτι τους, όταν και όποτε τους ζητηθούν» από τους ελεγκτές.
Συγνώμη, κύριε, αλλά ξαναπεράστε αργότερα. Έχω δανείσει για μερικές μέρες το φουσκωτό γιλέκο στο ξαδελφάκι μου που είναι συνοριοφύλακας στην Κρυσταλλοπηγή. Πειράζει;
Α.Τ

Κινήσεις
Εγινε κάποιο μεγάλο επιχειρηματικό ντηλ τις τελευταίες εβδομάδες στο χώρο των ΜΜΕ περιοχής μας; Οι φήμες επιμένουν, ενώ ακούγονται και ποσά. Ένα εκατομμύριο μπροστά και επτακόσιες χιλιάδες σε επιταγές…
Α.Τ.

Ξέχασαν
Αφού δεν μπορούν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους, τι θέλουν και τις διαλαλούν στην κυβέρνηση; Είχαν τάξει διπλό δώρο για τους ανέργους το Πάσχα. Άνθρακες ο θησαυρός… Ένα το δώρο και αυτό κουτσουρεμένο, αφού ουσιαστικά είναι το μισό ποσό του επιδόματος ανεργίας. Τι είναι ο κάβουρας δηλαδή και τι το ζουμί του… και μάλιστα με την ανέχεια που υπάρχει. Προβλέπω… θύελλα να ξεσπά, διότι οι άνεργοι δεν ξεχνούν, άσε που θα το θυμηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και θα τους ξεσκονίσουν κανονικά τις επόμενες μέρες. Επιβάλλεται δηλαδή.
Β.Κ

Εστω και τώρα
Με ρυθμούς χελώνας το κράτος τρέχει να διορθώσει τα σφάλματά του. Χρειάστηκε να χαθεί ένας άνθρωπος -να ξεσηκωθούν τόσοι άλλοι, να χυθεί πολύ μελάνι, να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας για να εισακουστεί η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Φυλακισμένων και να αρχίσουν να ψάχνουν τι γίνεται μέσα στις Γυναικείες Φυλακές.
Σίγουρα η πρόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να σταματήσουν οι απάνθρωπες εξετάσεις μέσα στη Φυλακή αποτελεί μία δικαίωση για την 40χρονη Βολιώτισσα Κατερίνα Γκουλιώνη, που σήκωσε πρώτη το ανάστημά της να διαμαρτυρηθεί και έκανε γνωστό και στον έξω κόσμο τι συμβαίνει εκεί μέσα. Από ψηλά… όπου και εάν βρίσκεται, έστω και καθυστερημένα μπορεί τώρα να ανακουφιστεί γι’ αυτό.. Για όλα τα άλλα ακόμη η πολιτεία δεν ξέρουμε εάν θα λογοδοτήσει ποτέ.
Β.Κ

Τίποτα
δεν προσφέρεται
Οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί εν όψει της σημερινής πανεργατικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι πολύ μεγάλες. Είναι άλλωστε και τα προβλήματα μεγάλα και πολύ σοβαρά που δικαιολογούν τον γενικό ξεσηκωμό. Ας ελπίσουμε ότι οι απεργοί… θα δώσουν το παρών δυναμικά στις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι χωρίς αγώνες στους δρόμους, λύσεις δεν δίνονται. Τίποτα δεν προσφέρεται…
Β.Κ

Δράση
Ενδιαφέρουσα θα είναι από όλες τις απόψεις η συνέντευξη των πρωτεργατών της πολιτικής κίνησης «Δράση» την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι κ.κ. Μάνος και Κοντογιαννόπουλος έχουν περάσει από υπουργικά πόστα και από πολιτική ξέρουν, ενώ ο κ. Μπουτάρης είναι επίσης ένας άνθρωπος που οι απόψεις του πάντα ήταν ενδιαφέρουσες. Από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους προέρχεται ο καθείς… όμως τελικά φαίνεται ότι βρήκαν τη χρυσή τομή… και αποφάσισαν να δοκιμαστούν εν όψει ευρωεκλογών.
“Όσοι πιστοί, προσέλθετε…”.
Β.Κ

Ολο επάνω!
Νέο τρόπο για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους έχουν βρει οι Βολιώτες και ιδού και το αποδεικτικό στοιχείο. Στη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο/η οδηγός του αυτοκινήτου το έχει ανεβάσει ολόκληρο πάνω στο πεζοδρόμιο, βρίσκοντας έτσι μια θέση στάθμευσης και δυσκολεύοντας τη ζωή των πεζών. Όσο και να μιλάμε για οδική συνείδηση, τέτοια φαινόμενα είναι απλά μια καθημερινότητα. Μπορούν όμως να γίνουν το καμπανάκι σε μερικούς που ακόμη δεν έχουν δρομολογήσει τη δημιουργία πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης.
Δ.Π

Στο δημόσιο κι ο τουρισμός
Η Ελλάδα παλιά ήταν γνωστή για τον τουρισμό της και συγκεκριμένα για τους νέους που έψαχναν να βρουν στη χώρα μας τον καλοκαιρινό τους έρωτα, εκτός όλων των υπολοίπων. Απ’ ότι φαίνεται όμως τώρα κι απ’ ότι πιστεύουν και οι οικονομολόγοι, η Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι θα γίνει πόλος έλξης συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων. Οπότε ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το σλόγκαν «live your myth in Greece» (ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα) και να το κάνουμε «spend your pension in Greece»(ξόδεψε τη σύνταξή σου στην Ελλάδα)!
Δ.Π

Μπράβο τους!
Δύο Βολιώτες θα εκπροσωπήσουν την πόλη μας και το Σύλλογό τους στο 21ο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών Αθλητών που πραγματοποιείται στην Αθήνα από 2 έως και 5 Απριλίου. Οι αθλητές μας κ.κ. Κωνσταντίνος Φλώρος και Γιάννης Πασιάς θα δώσουν δυναμικό παρών στους αγώνες, αλλά και θα αποτελέσουν μαζί με όλους τους αθλητές παράδειγμα προς μίμηση. Εμείς να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία και πάντα να δείχνουν το σωστό δρόμο σε όλους εμάς που έχουμε «παρεκκλίνει»…
Δ.Π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου