ΤΟΠΙΚΑ

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

πήραν-προθεσμία-για-να-απολογηθούν-851206

Για τις 20 και 21 Μαρτίου, αντιστοίχως, πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή Θεσσαλονίκης, Μιχ.Γεωργίου, δύο -ένας 13χρονος και ένας 12χρονος- εκ των πέντε ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ από τη Βέροια.
Οι δύο ανήλικοι προσήλθαν -συνοδεία των συνηγόρων τους- στο γραφείο του ανακριτή και, αφού έλαβαν προθεσμία, αποχώρησαν. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να προσέλθουν στον ανακριτή, πιθανότατα για να πάρουν με τη σειρά τους προθεσμίες να απολογηθούν, και τα άλλα τρία παιδιά -δύο αδέλφια 13 και 12 ετών και ένας ακόμα 13χρονος- που επίσης εμπλέκονται στην υπόθεση.
Με τις απολογίες των κατηγορουμένων εισέρχεται στην τελική ευθεία η ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο, έπειτα από απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, η σχηματισθείσα δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Εφετών, Ζαχαρία Μουράτη, ο οποίος εποπτεύει την υπόθεση και θα προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη.
Ήδη, για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Αλεξ ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Βέροιας εις βάρος των πέντε ανηλίκων, αλλά και εναντίον των κηδεμόνων τους. Τα πέντε παιδιά διώκονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού, που τελέστηκε από δράστες ανήλικους και για περιύβριση νεκρού από κοινού. Οι γονείς και κηδεμόνες κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία και σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε, οι πέντε ανήλικοι φέρονται ότι το απόγευμα τις 3ης Φεβρουαρίου 2006 είχαν φραστικό επεισόδιο με τον Αλεξ Μεσχισβίλι στην πλατεία «Ελιά» της Βέροιας.
Ακολούθως επιτέθηκαν στον 11χρονο, χτυπώντας τον σε διάφορα μέρη του σώματός του, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια, ο άτυχος μαθητής προσπάθησε να φύγει και καταδιώχθηκε από τους πέντε ανήλικους μέχρι την πλατεία Δημαρχείου της πόλης, όπου, στο κεφαλόσκαλο της μαρμάρινης σκάλας που οδηγεί στην οδό Έλλης, του επιτέθηκαν εκ νέου.
Το θύμα δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο και άλλα μέρη του σώματος, με τελικό αποτέλεσμα το θάνατό του.
Εν συνέχεια, πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πέντε κατηγορούμενοι μετέφεραν το πτώμα του 11χρονου σε παρακείμενη ακατοίκητη μονοκατοικία, όπου φέρονται να το εγκατέλειψαν για δύο ημέρες, μεταφέροντάς το στη συνέχεια από εκεί σε άγνωστο μέρος, με αποτέλεσμα να μην έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου