ΤΟΠΙΚΑ

Να διεκδικήσει ο Βόλος Δημοτική Αστυνομία

να-διεκδικήσει-ο-βόλος-δημοτική-αστυν-729135

Εστω και εντός της ΕΛ.ΑΣ. προτρέπει τη δημοτική αρχή η «Επιλογή Ευθύνης»

Την ενεργοποίηση της δημοτικής αρχής, προκειμένου -όσο υπάρχει χρόνος- να συμπεριληφθεί ο Βόλος στη λίστα των πόλεων όπου θα λειτουργήσουν εντός της ΕΛ.ΑΣ. Γραφεία Δημοτικής Αστυνομίας, ζητά με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης».

Σύμφωνα με τους συμβούλους της παράταξης, η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας υπήρξε σοβαρό πλήγμα για τους Δήμους, ιδιαίτερα για Δήμους του μεγέθους και της πολυπλοκότητας των προβλημάτων όπως ο Δήμος Βόλου.

«Η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, έστω και εντός της ΕΛ.ΑΣ, αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η επαναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους, δεδομένου ότι οι αρμοδιότητές της αφορούν τον σκληρό πυρήνα των αποκλειστικών αρμοδιοτήτων των Δήμων. Δεν γνωρίζουμε αν η Δημοτική Αρχή πήρε καν είδηση ότι επίκειται η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας με τη νέα της μορφή κι αν έκανε κάποια ενέργεια ώστε να περιληφθεί και ο Βόλος, ο έβδομος σε πληθυσμό Δήμος της χώρας, στις πόλεις όπου θα λειτουργήσουν Γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι το Προεδρικό Διάταγμα δεν έχει ακόμη υπογραφεί, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αντιδράσει έντονα, έστω και την ύστατη ώρα, και να αξιώσει να περιληφθεί τελικά και ο Βόλος στις πόλεις όπου θα λειτουργήσουν Γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας», αναφέρει η «Επιλογή Ευθύνης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου