ΤΟΠΙΚΑ

Εβγαλαν μαχαίρια Νομαρχία και ΤΕΔΚ

εβγαλαν-μαχαίρια-νομαρχία-και-τεδκ-851206

Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων η νομαρχιακή αρχή. Μετά τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ, τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε εν απουσία της η Νομαρχία για το δρόμο Κεραμιδίου-Πουρίου, αλλά και την προσβλητική, όπως χαρακτηρίζεται, συμπεριφορά απέναντι σε δύο νομαρχιακούς συμβούλους, η ΝΑΜ πέρασε στην αντεπίθεση…
«Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία της ΤΕΔΚ τελεί σε βαθιά σύγχυση ως προς το θεσμικό ρόλο που οφείλει να επιτελεί.
Δυστυχώς η στάση της πλειοψηφίας προδίδει εκτός από αντιδημοκρατική συμπεριφορά και αυταρχική νοοτροπία, και μια απολύτως ξένη προς την αυτοδιοίκηση αντίληψη:
Είναι η αντίληψη της τυφλής υποταγής στις βουλές του εκάστοτε διορισμένου Περιφερειάρχη. Αλήθεια, δεν κατανοούν ότι έτσι συναινούν στην ακύρωση του ρόλου τους και στον πολιτικό ευνουχισμό τους;
Η ΝΑΜ συζητάει και δέχεται κάθε καλόπιστη κριτική από οποιονδήποτε. Δεν είναι διατεθειμένη να ανέχεται προσβλητικές και μειωτικές συμπεριφορές από κάποιους που αντιμετωπίζουν τη ΝΑΜ, όπως είναι συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τους πολίτες που δεν είναι ψηφοφόροι τους», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Νομαρχίας.
Για τη νομαρχιακή αρχή οι τακτικές που εγκαινίασε η ΤΕΔΚ με αφορμή τη συζήτηση για τις προγραμματικές συμβάσεις που προτείνει η ΝΑΜ, είναι πρωτοφανείς.
Για την προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 150.000 ευρώ μεταξύ ΚΕΚΑΝΑΜ, ΤΕΔΚ, Εργατικού Κέντρου Βόλου για το Παρατηρητήριο Απασχόλησης, η ΤΕΔΚ έκρινε, σύμφωνα με τη Νομαρχία, ότι ο νομός δεν το έχει ανάγκη.
«Δεν το έκρινε απαραίτητο, παρότι πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι ο ΟΑΕΔ δίνει με το σταγονόμετρο τα στοιχεία για την ανεργία. Η ΤΕΔΚ παραδόξως απέρριψε πανηγυρικά το Παρατηρητήριο, λες και θα το πλήρωνε από την «τσέπη» της! Μπορεί να υποθέσει λοιπόν κανείς ποια θα ήταν η συμβολή της, αν της είχε ζητηθεί να συμβάλει και οικονομικά στην υλοποίηση του εγχειρήματος…», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχίας.
Η ΤΕΔΚ δεν θα είχε καμία οικονομική συμμετοχή και στην προγραμματική σύμβαση για το πρόγραμμα «Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2009», προϋπολογισμού 340.000 ευρώ.
«Ήδη έχει περάσει ένας χρόνος που η Νομαρχία περιμένει τις προτάσεις της ΤΕΔΚ για τη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τόσο η οικονομική συμμετοχή, όσο και οι
προτάσεις της ΤΕΔΚ, έχουν πάρει την άγουσα για τις καλένδες… Παράλληλα απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι οι δράσεις που προβλέπονταν στις προγραμματικές συμβάσεις προήλθαν από προτάσεις των ίδιων των Δήμων!», προσθέτει η ανακοίνωση.
Επιπλέον η Νομαρχία επικρίνει τη συμπεριφορά της πλειοψηφίας της ΤΕΔΚ απέναντι στους δύο νομαρχιακούς συμβούλους που παρευρέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου