ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

αντιδράσεις-από-το-1ο-επαλ-βόλου-730334

Η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας απέρριψε αίτημα ακύρωσης της απόφασης του Δημάρχου για μετακίνηση των γραφείων των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ

Την αντίδραση του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, προκάλεσε η απόρριψη από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας της αίτησης του σχολείου να ακυρωθεί η απόφαση Δημάρχου, βάσει της οποίας οι καθηγητές «εκδιώχθηκαν» από τα γραφεία τους στο Καρτάλειο, προκειμένου να στεγαστεί ένα τμήμα του 5ου Γυμνασίου Βόλου, που δεν είχε αίθουσα για να κάνει μάθημα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σχολείο, υποστηρίζει ότι δεν έχει πειστεί για το «δίκαιο του αντιπάλου» του. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Οπου υπάρχει αντιδικία και προσφυγή σε κρίση είναι φυσικό ο ένας να δικαιωθεί και ο άλλος να βγει χαμένος. Το ενδιαφέρον στις δημοκρατίες δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα όσο είναι η αιτιολόγηση της κρίσης, ώστε να πεισθεί και ο χαμένος για το δίκαιο του αντιπάλου του.

Δεν είμαστε νομικοί για την πλήρη κάλυψη του θέματος. Ωστόσο η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με βάση την εκπαιδευτική νομοθεσία δεν μπορεί να μας πείσει.

Παράδειγμα 1. Λέει: «Οι διατάξεις του Ν. 1566/85 άρθ. 41 παρ. 2 με την έκφραση «κατά την έναρξη κάθε διδακτικού έτους, δεν καθορίζουν συγκεκριμένη ημεροχρονολογία κατά την οποία θα πρέπει να ληφθεί σχετική απόφαση».

Εδώ οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Διδάσκουμε ότι «ο διαιτητής σφύριξε τη έναρξη του αγώνα» ή «θα γίνει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων».

Πώς θα δεχθούμε ότι η έναρξη του διδακτικού έτους είναι 73 μέρες μετά την έναρξη;

Παράδειγμα 2. «δεν προκύπτει από τις κείμενες διατάξεις, η υποχρέωση ύπαρξης ομόφωνης απόφασης του σχολικού συγκροτήματος πριν την έκδοση των προσβαλλόμενων πράξεων».

Βεβαίως και προκύπτει και μάλιστα ρητώς. Αν δεν υφίστατο θέμα δεν θα ζητούσαν από τα σχολεία του Πολυκλαδικού τη σύμφωνη γνώμη τους για την μεταφορά εκεί της ΑΣΠΑΙΤΕ. Ή μήπως οι κ.κ. Σκοτινιώτης και Μπαρτζιώκα δεν γνώριζαν ανάγνωση;

Διερωτόμαστε: Πώς να διδάξουμε τα παιδιά μας να σέβονται τους νόμους όταν εμείς τους διαβάζουμε με αυτόν τον τρόπο;».

Σχετικά άρθρα:

Απορρίφθηκε η προσφυγή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

Οριστική λύση για το Καρτάλειο ζητούν οι καθηγητές του 5ου γυμνασίου

Πινελιές εξωραϊσμού στο «Αποστόλου»

Στο νοσοκομείο ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, μετά από σύγκρουση για το Καρτάλειο

Διαμαρτυρία Ενωσης Γονέων για τα γεγονότα στο Καρτάλειο

Εξώδικο κατά του 5ου Γυμνασίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου