ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε έλεγχος για το σκάνδαλο στο ΙΚΑ Βόλου – Ν. Ιωνίας

ξεκίνησε-έλεγχος-για-το-σκάνδαλο-στο-ι-851206

Σε “στενό μαρκάρισμα” υπάλληλοι, στελέχη, γιατροί και ελεγκτές του ΙΚΑ για την κομπίνα που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ύψους περίπου 300.000 ευρώ για το 2008 από την πλαστογραφημένη συνταγογράφηση ορθοπαιδικού υλικού.
Από χθες βρίσκεται στο Βόλο κλιμάκιο γιατρών του ΙΚΑ από την Αθήνα που ξεκίνησε τον έλεγχο, όσον αφορά στο ιατρικό μέρος…
Την ερχόμενη Δευτέρα στο Βόλο φτάνει και κλιμάκιο διοικητικών του ΙΚΑ που θα αναλάβει την έρευνα στο διοικητικό κομμάτι, ελέγχοντας σπιθαμή προς σπιθαμή… τη διαδικασία που ακολουθούνταν, ζημιώνοντας το Ίδρυμα… άγνωστο για πόσα χρόνια.
Οι τρεις γιατροί που έφτασαν χθες στην πόλη μετά από εντολή της Διοίκησης, μετέβησαν τόσο στο ΙΚΑ Βόλου, όσο και στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας.
Έκαναν φύλλο και φτερό παραστατικά, ιατρικές γνωματεύσεις και συνταγές που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο της εσωτερικής έρευνας και των ίδιων των στελεχών του ΙΚΑ που άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση μετά την πληθώρα… των “εκτελεστέων συνταγών” που έφταναν στο Τμήμα Παροχών κατά δεκάδες, με αποτέλεσμα να κινηθούν οι πρώτες υποψίες.
Το κλιμάκιο των γιατρών θα παραμείνει σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποκομίσει μία σαφή εικόνα για το πώς λειτούργησε όλη αυτή η κομπίνα.
Χθες πρώτη μέρα του ελέγχου που ξεκίνησαν επί τόπου, το κλιμάκιο της Αθήνας συνομίλησε με τους ελεγκτές του ΙΚΑ αλλά και τους γιατρούς που εμφανίζονται να έχουν υπογράψει τις επίμαχες συνταγές.
Ζήτησαν παραστατικά, χαρτιά και γνωματεύσεις, τις οποίες ελέγχουν εξονυχιστικά, κάνοντας αντιπαραβολή στοιχείων αλλά και γραφικών χαρακτήρων.
Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να φτάσουν στο Βόλο και οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν επιφορτιστεί από πλευράς της Διοίκησης με τη δεύτερη φάση του ελέγχου, που αφορά στις παροχές.
Αυτό που καλείται τώρα να αποκαλύψει η Ένορκη Διοικητική Έρευνα, είναι οι εγκέφαλοι της κομπίνας και πώς δραστηριοποιούνταν εντός και εκτός ΙΚΑ , ποιος ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ της επιχείρησης και του Ιδρύματος , εάν οι ασφαλισμένοι και οι διευθύνσεις τους είναι υπαρκτές κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου