ΤΟΠΙΚΑ

Τσίπρας, Παπαρήγα και Καμμένος στο Βόλο

τσίπρας-παπαρήγα-και-καμμένος-στο-βόλ-731800

Την τελευταία εβδομάδα πριν την κάλπη

Δύο πολιτικοί αρχηγοί και πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων θα περιοδεύσουν στο Βόλο την τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες με στόχο φυσικά την προσέλκυση ψηφοφόρων και την ενίσχυση της εκλογικής τους επιρροής. Η Μαγνησία θεωρείται πολιτικό βαρόμετρο για όλα τα κόμματα σε αυτές τις εκλογές με βάση και τα εκλογικά αποτελέσματα τον Ιούνιο του 2012 για αυτό και έχουν «μπει στο μικροσκόπιο» αποτελώντας ουσιαστικά τη σημαντική βάση για τον πολιτικό σχεδιασμό των κομματικών επιτελείων στην κορύφωση του προεκλογικού αγώνα.

Στη Νέα Δημοκρατία που βλέπει την κομματική της βάση να συσπειρώνεται αλλά και τα μηνύματα σύμφωνα με το επιτελείο της ΝΟΔΕ να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σε ολόκληρη τη Μαγνησία, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πιθανότατα θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, έχει ζητηθεί να παρευρεθεί πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος.

Την ερχόμενη Δευτέρα στο Βόλο θα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που θα μιλήσει το απόγευμα σε πολιτική συγκέντρωση. Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι θα διατηρηθεί το προβάδισμα στο Νομό που είχε η αξιωματική αντιπολίτευση και το 2012 και ότι μπορεί να διευρυνθεί με στόχο το επιπλέον κέρδος σε έδρες.

Στο Βόλο την ίδια ημέρα, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, θα βρίσκεται και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένος που θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Volos Palace ενώ η παρουσίαση του ψηφοδελτίου των ΑΝ.ΕΛ. στο Νομό Μαγνησίας θα γίνει σήμερα Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που θα δοθεί στη 1 το μεσημέρι στο «Φόρουμ» με τη συμμετοχή του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Τέρενς Κουίκ. Οι ΑΝ.ΕΛ. στις προηγούμενες εκλογές είχαν κερδίσει έδρα στη Μαγνησία, ωστόσο η εκλογική τους βάση, έχει σημαντικά συρρικνωθεί όπως δείχνουν άλλωστε και όλες οι δημοσκοπήσεις.

Στο Βόλο εξάλλου την ερχόμενη Τετάρτη θα βρίσκεται η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, και πρώην γ.γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πόλη. Το ΚΚΕ έχοντας περάσει διά πυρός και σιδήρου το 2012 και έχοντας απολέσει την έδρα, προσδοκά να επανακτήσει εκλογικές δυνάμεις που θα δώσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη Μαγνησία.

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου εξάλλου στο Βόλο θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση το ΠΑΣΟΚ στις 7 το απόγευμα στον πρώην κινηματοθέατρο Αχίλλειο με κεντρικό ομιλητή το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας Παναγιώτη Ρήγα. Το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές «συρρικνώθηκε» με πολύ μεγάλο βαθμό και για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση δεν εκλέγει βουλευτή. Εάν προσεγγίσει την τρίτη θέση πανελλαδικά τα τοπικά στελέχη εκτιμούν ότι μπορεί να «παίξει» έδρα και στη Μαγνησία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου