ΤΟΠΙΚΑ

«Καταψηφίστε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου»

καταψηφίστε-τα-κόμματα-του-ευρωμονό-851206

Κάλεσμα στους πολίτες να καταψηφίσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου στις ευρωεκλογές και να ενισχύσουν το ΚΚΕ απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Γιώργος Μαυρίκος, που βρέθηκε χθες στο Βόλο στο πλαίσιο πανελλαδικής εκστρατείας του ΚΚΕ.
Ο κ. Μαυρίκος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βόλο, παρουσία του βουλευτή Μαγνησίας Νίκου Γκατζή και μελών της Ν.Ε ΚΚΕ Μαγνησίας, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική κρίση.
Κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι υποκρίνονται, όταν υποστηρίζουν ότι έχουν προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, αφού όπως τόνισε έχουν στόχο να εγκλωβίσουν τους ψηφοφόρους εν όψει ευρωεκλογών, και παρέπεμψε σε πολιτικές για το ελαστικό ωράριο, το ασφαλιστικό, τη μερική απασχόληση που υποστηρίζονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
“Οι πολίτες πρέπει να πούνε όχι στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, που έχει συνεπή στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να συγκροτήσουμε ένα λαϊκό και κοινωνικό μέτωπο” συνέχισε ο κ. Μαυρίκος και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ στις 2 Απριλίου, στηρίζοντας τις προτάσεις του Πανεργατικού Μετώπου.
Κατήγγειλε μάλιστα τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και του ΕΚΒ ως συμβιβασμένες και υποστήριξε ότι είναι ουσιαστικά “συνένοχοι στα προβλήματα που προκαλούν οι αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές”.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ δεν απέκλεισε, όταν ρωτήθηκε, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επισήμανε μάλιστα ότι το κόμμα του είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να δώσει τη μάχη της πολιτικής ανατροπής του σημερινού πολιτικού συστήματος, φάνηκε ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς να εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει εκλογικός αιφνιδιασμός πριν την ευρωκάλπη.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κατήγγειλε χθες την εταιρία Χαλυβουργία, επειδή απαγορεύτηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους και το σωματείο, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Μαυρίκος απέδωσε το γεγονός στον “αντικομμουνισμό”, που όπως είπε έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, επικαλέστηκε μάλιστα γι’ αυτή την κρίση του και τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΚΚΕ και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου, τονίζοντας ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ ενοχλούν, διότι αφυπνίζουν τους πολίτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου