ΤΟΠΙΚΑ

Στο ΙΚΑ Βόλου αλλάζουν κλειδαριές μετά το σκάνδαλο!

στο-ικα-βόλου-αλλάζουν-κλειδαριές-μετ-851206

Από ημέρα σε ημέρα… παραπέμπεται η έλευση στο Βόλο του κλιμακίου των Επιθεωρητών που θα αναλάβει τον έλεγχο σε βάθος της κομπίνας που στήθηκε στο ΙΚΑ και αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, με την συνταγογράφηση πανάκριβου ορθοπαιδικού υλικού που ζημίωσε το Ίδρυμα τουλάχιστον 300.000 ευρώ μόνο για το 2008.

Το σκάνδαλο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση και του Πανελλήνιου Συλλόγου Εμπόρων Ιατρικών Παραφαρμακευτικών Ειδών, που με έγγραφό του στη Διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα ζητά τη δημοσιοποίηση της επιχείρησης που εμπορεύεται στο Βόλο αποκλειστικά ορθοπαιδικά υλικά, προκειμένου να μη διασύρεται όλος ο κλάδος.Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γιώργος Κουτρούμπας μάλιστα σήμερα θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του ΙΚΑ, για να θέσει το θέμα να ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος και μάλιστα όχι μόνο γα το 2008 αλλά σε βάθος τουλάχιστον μίας πενταετίας, για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Αυτό που προκαλεί βέβαια εντύπωση είναι ότι η επιχείρηση που εμπλέκεται στην κομπίνα και το έχει εμμέσως παραδεχθεί, δεν είναι καν πιστοποιημένη να χορηγεί ορθοπαιδικά είδη. Το ΙΚΑ ωστόσο, παρά τις κρούσεις που είχαν γίνει και στο παρελθόν, δεν είχε ποτέ παρέμβει, προκειμένου να απαιτήσει να χορηγούνται στους ασφαλισμένους του είδη που έχουν ISO.

“Οι συνταγές υπογράφονταν και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε κανένας έλεγχος για τα είδη που χορηγούνταν και την ποιότητά τους” εξηγεί ειδικός του κλάδου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Αφήνει αιχμές ο Π.Σ.Ε.Ι.Π.Ε

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εμπόρων Ιατρικών και Παραφαρμακευτικών Ειδών (Π.Σ.Ε.Ι.Π.Ε.) κατόπιν σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στο φύλλο αυτής της 24.03.2009 με τίτλο «Μεγάλη κομπίνα στο ΙΚΑ Βόλου – Ν. Ιωνίας» με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Γιώργος Κουτρούμπας, προκειμένου να ενημερώσει το σύνολο των ιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και βεβαίως πολιτών – πελατών του, ότι μέλη του συλλόγου του αποτελούν καταξιωμένοι στο χώρο της υγείας επαγγελματίες έμποροι Ιατρικών και Παραφαρμακευτικών Ειδών, το σύνολο των οποίων τηρεί απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα συστήματα ποιότητας για τη διακίνηση και χορήγηση των προϊόντων του κατά ISO, με αποτέλεσμα την πλήρη τήρηση της νομιμότητας και ειδικότερα τη διαφάνεια και τον έλεγχο κατά τη διάθεση των ως άνω προϊόντων και την αποφυγή οιασδήποτε δυνατότητος στην παράβαση της Νομοθεσίας.
Τα ανωτέρω δεδομένα μάς επιτρέπουν να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι οι καταστηματάρχες – μέλη του συλλόγου μας ουδεμία σχέση έχουν με ανάλογες περιπτώσεις, όπως αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας, την οποία βεβαίως -και υπό την αίρεση της αποδείξεώς της- καταδικάζουμε απερίφραστα στο σύνολό της.”

Αλλάζουν τώρα κλειδαριές

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ υπαλλήλων και γιατρών του ΙΚΑ κυριαρχεί η δυσφορία τις τελευταίες μέρες και αυτό διότι παρά τη δημοσιοποίηση της κομπίνας η Διοίκηση του ΙΚΑ δεν φαίνεται να βιάζεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κύρος του Ιδρύματος.
Ενώ αρχικά είχε επισημανθεί ότι κλιμάκιο επιθεωρητών θα ερχόταν στο Βόλο, ούτε χθες εμφανίστηκε κανείς με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να εκτιμούν ότι ο έλεγχος από τους αρμοδίους ενδεχομένως να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα.
Αυτό που καλείται τώρα να αποκαλύψει η Ένορκη Διοικητική Έρευνα, είναι οι εγκέφαλοι της κομπίνας και πως δραστηριοποιούνταν εντός και εκτός ΙΚΑ, ποιος ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ της επιχείρησης και του Ιδρύματος, εάν οι ασφαλισμένοι και οι διευθύνσεις τους είναι υπαρκτές κ.α.

Μετά πάντως το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ δόθηκε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των αρχείων και των παραστατικών και αλλάχτηκαν ακόμη και οι κλειδαριές στα νευραλγικά τμήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου