ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας για την κατάληψη στου Ματσάγγου

εισαγγελέας-για-την-κατάληψη-στου-ματ-851206

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη μακροχρόνια κατάληψη στο κτίριο «Ματσάγγου» παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου κ. Νίκη Μπόλη.
Η έρευνα θα ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μετά την παραγγελία που διαβίβασε στους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανίδας. Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», για «φωλιές γνωστών-αγνώστων σε δεκάδες κτίρια που έχουν καταλάβει αντιεξουσιαστές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο».
Ο κ. Σανίδας καλεί τους εισαγγελείς Πρωτοδικών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, να διακριβωθούν τα ακόλουθα:
– Εάν στα όρια της δικαιοδοσίας τους βρίσκονται υπό κατάληψη ακίνητα (κτίρια κ.λ.π.) που ανήκουν στο Δημόσιο, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, μεταξύ των οποίων και τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ή σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που ανήκουν εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο και σε καταφατική περίπτωση από πότε και ποιοι οι καταληψίες.
– Για ποιο λόγο τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα είτε του Δημοσίου, είτε των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου δεν έχουν μεριμνήσει για την αποβολή των καταληψιών από τα υπό κατάληψη ακίνητα
– Εάν στα υπο κατάληψη κτίρια, πέραν της κατάληψης που αυτή καθ’ εαυτή είναι παράνομη πράξη, λαμβάνει χώρα και περαιτέρω έκνομη δραστηριότητα από τους καταληψίες (διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή ή κατασκευή όπλων κ.λ.π.)
Η παραγγελία του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου καταλήγει: «Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να επιστήσετε στους υπευθύνους διαχειριστές των υπό κατάληψη ακινήτων και για τις ενδεχόμενες δικές τους ποινικές ευθύνες σε περίπτωση που δεν λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποβολή των καταληψιών, η αυθαίρετη και παράνομη παραμονή των οποίων προκαλεί ζημιές στο Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου