ΤΟΠΙΚΑ

Απορρίφθηκε η προσφυγή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

απορρίφθηκε-η-προσφυγή-του-1ου-επαλ-βόλ-732909

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη μεταφορά των γραφείων των καθηγητών από το Καρτάλειο

Απορρίφθηκε από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, Καλλιόπη Γερακούδη, η προσφυγή που είχε κάνει ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Νίκος Κατσαβριάς, κατά της απόφασης του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου για την εκκένωση των γραφείων των καθηγητών του σχολείου, προκειμένου να στεγαστεί ένα «άστεγο» τμήμα του 5ου Γυμνασίου Βόλου.

Για το θέμα είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο Καρτάλειο. Το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου αρνούνταν κατηγορηματικά να συναινέσει στον «ξεριζωμό» του από το διδακτήριο. Ο Δήμος Βόλου με συνεργεία του απομάκρυνε τον εξοπλισμό των γραφείων τον οποίο μετέφερε στο κτίριο Αποστόλου. Ωστόσο εκκρεμούσε η προσφυγή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου στη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Από χθες το θέμα, θεωρείται και τυπικά λήξαν.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Βόλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για μια ακόμη φορά, και μάλιστα σε θεσμικό επίπεδο, αποδεικνύεται η φαιδρότητα των ποικιλώνυμων πολέμιων της υπό τον Αχιλλέα Μπέο Δημοτικής Αρχής, αυτή τη φορά με αφορμή την προσφυγή για το περίφημο θέμα της αίθουσας στο Καρτάλειο Διδακτήριο.

Η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέρριψε την προσφυγή του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ για τη διαμόρφωση του έως τώρα γραφείου καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ σε αίθουσα διδασκαλίας του 5ου Γυμνασίου Βόλου για το υπόλοιπο της τρέχουσας σχολικής περιόδου.

Θα επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι οι αποφάσεις και πράξεις του Δημάρχου Βόλου κατατείνουν αποκλειστικά και μόνο στην προάσπιση του δημοτικού συμφέροντος και των πολιτών, είναι απαλλαγμένες από σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια και σε ευθεία αντίθεση με αυτούς που οδήγησαν το Βόλο στη σημερινή δεινή κατάσταση και που σήμερα ακόμη παλεύουν να κρατήσουν την τοπική μας κοινωνία στα δικά τους μικρόψυχα και μίζερα επίπεδα, με κομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Σχετικά άρθρα:

Οριστική λύση για το Καρτάλειο ζητούν οι καθηγητές του 5ου γυμνασίου

Πινελιές εξωραϊσμού στο «Αποστόλου»

Στο νοσοκομείο ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, μετά από σύγκρουση για το Καρτάλειο

Διαμαρτυρία Ενωσης Γονέων για τα γεγονότα στο Καρτάλειο

Εξώδικο κατά του 5ου Γυμνασίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου