ΤΟΠΙΚΑ

Σκάνδαλα και ανθρώπινα δικαιώματα

σκάνδαλα-και-ανθρώπινα-δικαιώματα-851206

Το σκάνδαλο με τα ορθοπαιδικά είδη στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας ήλθε να αποδείξει για πολλοστή φορά ότι είναι σύμφυτη με την αναποτελεσματικότητα του κράτους η έλλειψη μηχανισμών ελέγχων για την αποτροπή τέτοιων συμπτωμάτων αδιαφάνειας και καθημαγμού του δημόσιου πλούτου των ασφαλιστικών ταμείων, που σοδεύουν από τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού.
Και να ήταν μόνο τα ιατρικά είδη; Το ίδιο χάλι παρατηρείται με την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση φαρμάκων, το ίδιο και με τις βεβαιωμένες οφειλές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που οφείλονται στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας και που δεν εισπράττονται εξαιτίας της απουσίας εισπρακτικού μηχανισμού.
Να ήταν μόνο το ΙΚΑ; Τα ίδια και απαράλλακτα συμβαίνουν σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου τομέα, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Στα δημόσια νοσοκομεία, στην υγεία, την παιδεία, την Αυτοδιοίκηση, εκεί όπου το «γρηγορόσημο» πάει σύννεφο. Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά λοιπόν επιτείνεται στο διηνεκές η δυσπιστία Κράτους και Πολίτη, με όλες τις παρεπόμενες ενέργειες που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες με αύξηση της κοινωνικής αναταραχής και που έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατατάσσεται στην 70η θέση από άποψη ανασφάλειας. Και αυτή η ανασφάλεια επεκτείνεται όχι μόνον στους ξένους τουρίστες , αλλά και στον ντόπιο πληθυσμό, αφού δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ δείχνει ότι το 60 % περίπου των πολιτών συμφωνεί με την ποινικοποίηση της κουκούλας Μία πρόθεση , έτσι όπως αυτή εκφράστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Δένδια και η οποία επικρίθηκε εντονότατα από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας που συγκεντρώθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, με τον έγκριτο πανεπιστημιακό δάσκαλο και ομότιμο καθηγητή του Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ κ. Γιαν. Μανωλεδάκη να προσπαθεί να τοποθετηθεί με ψυχραιμία και να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες αποσκοπούν στο να καλύψουν τη διαχρονική ανικανότητα του κράτους να λύσει ανεξαιρέτως τα κοινωνικά προβλήματα. Είναι το άλλοθι, όπως είπε, στην ανικανότητα, μιας και κατεβαίνει κατακόρυφα η ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης. Και βέβαια εφόσον μιλάμε για αύξηση των ποινών, θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών. Η πολυνομία, κατέληξε, οδηγεί σε παρανομία και τελικά σε πλήρη ανομία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου