ΤΟΠΙΚΑ

Φάρσα για βόμβα αναστάτωσε την εκδήλωση της Χ.Α. στο Διμήνι

φάρσα-για-βόμβα-αναστάτωσε-την-εκδήλω-734230

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό που θα εκραγεί στο κέντρο «Πολιτεία» στο Παλιούρι, την ώρα που θα παρουσιάζονταν το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, δέχθηκε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Αστυνομικοί της Ασφάλειας με έναν εκπαιδευμένο σκύλο έσπευσαν στην περιοχή και δόθηκε αμέσως εντολή να εκκενωθεί ο χώρος.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δέχθηκε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 6.04 το απόγευμα , όταν μία αντρική φωνή ενημέρωνε ότι: «στις 6.40 μ.μ στο κέντρο «Πολιτεία» στο Παλιούρι, όπου η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει το ψηφοδέλτιό της, θα εκραγεί βόμβα». Ο άγνωστος ονομάτισε και την οργάνωση που αναλαμβάνει, όπως είπε, την ευθύνη για την επίθεση.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ήταν άμεση, αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο μετέβησαν στο σημείο. Στις 6.10 εκκενώθηκε το κέντρο «Πολιτεία» στο Παλιούρι, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έλεγξαν το χώρο εξονυχιστικά για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ωστόσο δεν εντοπίστηκε τίποτα.

Ο έλεγχος της αστυνομίας διήρκησε περίπου μια ώρα και έτσι στις 7.10 οι αστυνομικές δυνάμεις ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι ο χώρος είναι ασφαλής, καθώς δεν εντοπίστηκε τίποτα, και έδωσαν την άδεια να εισέλθουν στο χώρο για να συνεχιστεί η εκδήλωση.

Με αφορμή το περιστατικό, ο υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή Μαγνησίας και υπεύθυνος Τοπικής Οργάνωσης Βόλου, Αρτέμιος Καλούτσας, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ χαρακτηριστικά: «Αυτά συμβαίνουν συχνά, υπήρξε τηλεφώνημα ότι τοποθετήθηκε στο χώρο βόμβα και ότι στις 6.40 θα εκραγεί. Εάν νομίζουν ότι με κάτι τέτοια θα μας τρομοκρατήσουν, είναι πολύ γελασμένοι. Όπως αποδείχθηκε ήταν φάρσα και από την αρχή το γνωρίζαμε, απλά περιμέναμε έξω από το μαγαζί να ολοκληρωθεί μια τυπική διαδικασία ελέγχου της αστυνομίας».

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για φάρσα και συνεχίστηκε κανονικά η παρουσίαση των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Σχετικά άρθρα:

Φάρσα για βόμβα αναστάτωσε την εκδήλωση της Χ.Α. στο Παλιούρι

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου