ΤΟΠΙΚΑ

Τι μας κρύβετε, κ. Πρόεδρε;

τι-μας-κρύβετε-κ-πρόεδρε-851206

Απολύτως δικαιολογημένος ο θόρυβος που προκλήθηκε από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας του Νίκου Χατζηνικολάου, που σας εμφανίζει, κ. Πρόεδρε, να έχετε δηλώσει ότι σε περίπτωση εκλογικής ήττας της Νέας Δημοκρατίας θα παραιτηθείτε από την ηγεσία του κόμματος. Μόνο που κατά την ταπεινή μου γνώμη το ενδιαφέρον δεν έγκειται στην ίδια την προαναγγελία αποχώρησης. Και ιδού γιατί.
Με δεδομένο ότι υπήρξε συνάντησή σας, μιας περίπου ώρας, στο μέγαρο Μαξίμου, με τον εκδότη της εφημερίδας, είναι προφανέστατο ότι ο κ. Χατζηνικολάου δεν «τα έβγαλε από το μυαλό του» όσα δημοσίευσε. Ούτε… ξεγέλασε τον πρωθυπουργό της χώρας, δημοσιεύοντας μια off the record «φιλική συζήτηση». Το πολύ να ανέλαβε τη δέσμευση «μην αποδώσεις τίποτε σε πρώτο πρόσωπο, ως συνέντευξη». Διό και επινοήθηκε η μέθοδος της απόδοσης των λεχθέντων σε εκμυστηρεύσεις που έχετε κάνει σε συνεργάτες σας.
Είναι αυτονόητο ότι αν δεν θέλατε να βγει στον αέρα μια τέτοια «εκμυστήρευση», θα είχατε μιλήσει και αναλόγως. Όταν ένας πολιτικός εμπιστεύεται σε ένα δημοσιογράφο τέτοιες σκέψεις, το κάνει ακριβώς για «να βγουν στον αέρα». Για λόγους που εκείνος έχει κατά νου.
Είναι βεβαίως αυτονόητο για όλο τον δημοκρατικό κόσμο ότι κάθε ηγέτης μετά από μια ήττα που οδηγεί το κόμμα του από την εξουσία στην αντιπολίτευση, είτε παραιτείται αμέσως είτε κινεί διαδικασίες, θέτοντας εαυτόν υπό την κρίση των μελών του κόμματός του, προκαλώντας π.χ. ένα έκτακτο συνέδριο. Κατά τούτο δεν είναι δα και καμιά φοβερή αποκάλυψη το ότι και εσείς ο ίδιος προτίθεσθε να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση.
Το διαφορετικό και εξαιρετικώς ενδιαφέρον λοιπόν, βρίσκεται σε ένα ρήμα που φέρεστε να έχετε χρησιμοποιήσει: «Κουράστηκα».
Αν πράγματι έχετε πει κάτι τέτοιο, τότε τι περιμένετε να συμβεί από δω και πέρα; Να σταματήσει η εκλογολογία που διαλύει τα πάντα σε μια στιγμή που είναι αναγκαία η λειτουργία όλου του κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού, στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων τους, για την αντιμετώπιση της κρίσης;
Το να εκτοξεύετε την απειλή αποχώρησης με πρόθεση ίσως να ξυπνήσετε την παράταξή σας, να την συσπειρώσετε ενόψει ευρωεκλογών, το καταλαβαίνουμε.
Όταν όμως ο πρωθυπουργός, σε τέτοιες συνθήκες, εμφανίζεται «κουρασμένος», …διαγράφονται τρεις λέξεις).
Κι αυτά δεν «μαζεύονται» με διαψεύσεις του Αντώναρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου